Gigi palsu separa boleh mempunyai kesan psikologi juga

Gigi palsu separa boleh mempunyai kesan psikologi juga

Seperti yang ditunjukkan oleh kajian, meningkatkan kuasa mereka nampak kepada 85% adalah pesakit selepas 2 bulan setelah diimplan disokong gigi gantian. Memandangkan purata mengunyah tentera, ianya mampu meningkatkan sebanyak 300% dalam 3 tahun berbanding dengan implant sebelum rawatan. Sebenarnya, mengunyah keupayaan yang sama untuk orang dengan gigi asli yang sihat dan pesakit dengan gigi implan yang disokong tetapi kedua mempunyai keupayaan yang lebih unggul berbanding orang-orang yang menggunakan gigi palsu konvensional.

Apabila ia datang untuk hilang gigi, kedutan dan penuaan pramatang disebabkan ia. Apa yang perlu ialah rangsangan dalaman bagi tulang yang mengelilingi gigi supaya badan tidak membubarkan ia. Ada kemungkinan yang gigi palsu atau partials mungkin perlu dugunakan atau berulang-ulang semula. Ia juga mengakibatkan lipatan dan kedutan di muka.

Apabila di rest, muka seolah-olah memberengut bagi sudut-sudut mulut tarik ke bawah dan bentuk kedutan. Serupa dengan chin daripada seorang ahli sihir, chin yang mula datang ke satu titik. Sebagai bentuk jowls, muka mula dibina untuk melihat luar tabii. Kerana mereka meletakkan tekanan yang meningkat pada lidah, hilang gigi boleh menyebabkan ia menjadi diperbesarkan.

Dari segi kesihatan seseorang, gigi palsu boleh menjejaskan ia secara fizikal dan psikologi. Tulang boleh disebabkan gigi palsu separa yang juga dan dalam jangka masa 5 tahun hanya 40% orang-orang dengan gigi palsu separa menggunakan gigi palsu separa sama mereka bermula dengan. Tulang ini berterusan kerana ini.

Tidak berpegang kepada gigi yang berpenyakit terlalu lama hanya untuk menyelamatkan gigi anda ketika memusnahkan tulang rahang anda. Selain daripada kehilangan gigi anda, anda juga boleh kehilangan tulang baki memandangkan penyakit gusi atau penyakit periodontal.

Jadilah kadar kejayaan 93% sejak sepuluh tahun yang dilaporkan oleh satu kajian yang berkaitan dengan implan subperiosteal dan firma lain yang diberi keputusan saintifik pada kadar 94% hingga 98%. Di sini, rawatan implan jaws yang lebih rendah dengan semua hilang gigi adalah pertimbangan utama. Kerana gigi palsu lebih rendah yang bermasalah, ini adalah berita yang baik sebenarnya.

Apabila ia datang kepada kadar kejayaan, mereka mungkin tidak tinggi tetapi anda tidak dapat menjamin kejayaan di sini. Orang boleh menggunakan implan gigi untuk satu atau beberapa gigi yang hilang. Apa yang boleh dilakukan hari ini menggantikan gigi yang tunggal, beberapa gigi, satu bahagian dalam rahang, dan gerbang-gerbang bahkan keseluruhan gigi. Apabila ia adalah satu set lengkap gigi kekal yang anda mahu, Implan Pergigian boleh membantu anda mencapai matlamat ini walaupun anda datang dari Negeri penyakit gusi yang lebih maju dengan gigi dijangkiti yang longgar dan tidak selesa.

Kebanyakan masa, orang boleh menerima implan satu atau gabungan jenis implan. Satu rahang boleh mempunyai beberapa jenis implan dan orang biasanya mempunyai keperluan pembinaan semula gigi yang berbeza. Hari ini, anda boleh memilih dari pelbagai jenis implan untuk pelbagai masalah. Apabila ia datang untuk implan, pelbagai teknik implan menyumbang kepada bagaimana berjaya ini adalah. Pertimbangan penting apabila ia datang untuk memilih implan termasuk penampilan, ketidakselesaan, fungsi dan keselesaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *