Geografi lidah semasa kehamilan atau kejururawatan

Geografi lidah semasa kehamilan atau kejururawatan

Kehamilan ialah masa yang tinggi keperluan pemakanan, Lagipun anda “makan untuk dua” sekarang. Tidak bahawa anda perlu dua kali kalori tetapi anda perlu dua kali nutrisi untuk membina tulang yang sihat dan badan. Tetapi dalam dunia hari ini ianya sukar untuk mendapatkan pemakanan yang betul bagi satu apatah lagi cukup untuk dua.

Saya yakin bahawa ada sebab yang baik mengapa begitu ramai wanita yang hamil mengalami masalah lidah. Anda lihat, penyelidikan mendedahkan bahawa 80 hingga 90% daripada wanita yang hamil adalah kurang nutrien penting yang satu atau lebih. Seperti meningkatkan bekalan nutrien badan mereka mereka hanya tidak mendapatkan mereka.

Plus:

Makanan kimia berkembang hari ini tidak mempunyai nutrien yang dulu. Pada masa yang sama kejadian lidah geografi semakin meningkat.

Adakah anda tahu?
Satu kajian USDA hari yang menunjukkan bahawa hanya 4% rakyat Amerika mendapat sekurang-kurangnya disyorkan elaun makanan (RDA) mereka vitamin? Kaji-selidik kita kerajaan yang lain mendapati bahawa daripada 21,000 orang yang dikaji, tidak ada seorang pun daripada mereka berjaya makan elaun pemakanan disyorkan (RDA) nutrien asas sepuluh belajar. (Ia adalah sukar untuk percaya bukan satu daripada 21,000, jadi Apakah kemungkinan bahawa anda akan mendapat apa yang anda perlukan?) Pada mana-mana hari yang diberikan, 91% rakyat Amerika tidak makan pada jumlah yang disarankan buah-buahan dan sayur-sayuran. Kerana pertanian moden makanan yang anda makan tidak mempunyai nilai pemakanan yang Datuk dan nenek anda mendapat dari makan makanan yang sama. (Sebagai contoh, luar biasa kerana ia nampaknya… hari anda perlu makan 60 hidangan bayam untuk mendapatkan jumlah yang sama daripada besi seperti dalam satu hidangan bayam pada tahun 1948!) 65% rakyat Amerika tidak mendapat keperluan minimum harian bagi zink! Dan zink penting untuk sistem imun anda

Badan semua orang memerlukan nutrien yang betul untuk mengatasi kerosakan yang diderita badan mereka setiap hari. Tetapi wanita hamil terutamanya terdedah kerana permintaan terhadap nutrien adalah lebih tinggi. Jadi jika anda hamil dan mengalami lidah geografi badan anda cuba memberitahu anda sesuatu. Untuk kesihatan anda dan Kesihatan bayi anda, anda perlu mendapatkan pemakanan yang betul serta-merta!

Jelas, kehamilan adalah tekanan pada badan anda memerlukan nutrien tambahan. Tetapi, jika anda jururawat bayi anda (yang anda perlu jika sekali mungkin) anda telah melanjutkan masa itu pemakanan tambahan yang diperlukan oleh tubuh. Plus bangun setiap beberapa jam untuk menjaga bayi tidak membantu anda pulih dari tekanan tekanan dan sama ada dan anda pasti tidak memerlukan tekanan tambahan daripada memikirkan tentang geografi lidah semua itu.

Mujurlah, badan kita telah direka untuk tahu ini dan mempunyai hampir super penyembuhan kuasa pada masa ini apa yang mereka perlukan adalah blok-blok bangunan yang betul untuk melakukannya. Jadi ini ada harapan jika anda mempunyai lidah geografi dan mengandung, atau kejururawatan. Mendapat pemakanan yang betul dan ia akan membuat perbezaan yang besar bukan sahaja untuk anda tetapi untuk bayi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *