Genital Herpes Gambar menunjukkan muka hodoh penyakit

Genital Herpes Gambar menunjukkan muka hodoh penyakit

Herpes adalah penyakit jangkitan seks yang menyakitkan, tidak selesa, dan kelihatan dahsyat apabila dilihat pada gambar Herpes. Mangsa Herpes mendapati sukar untuk menghilangkan penyakit ini dan mereka tidak dapat menyertai aktiviti-aktiviti rutin. Jenis paling biasa dua Herpes akan Simplex 1 dan Simplex 2.

Simplex 1: Herpes gambar jenis Herpes menunjukkan bentuk penuh penyakit di muka. Bibir mendapat bengkak dan buih borang mereka. Ini adalah juga dikenali sebagai kudis sejuk. Simplex 1 boleh dicegah dengan mengelakkan terlalu banyak kafein dan alkohol dan mengambil vitamin tambahan.

Simplex 2: Bentuk paling Herpes yang terletak di kawasan kemaluan. Genital herpes Gambar menunjukkan penyakit mangsa kaki, tangan, atau batang tubuh dan nama biasa penyakit ini adalah Kayap. Punca paling biasa Kayap adalah sejenis virus yang membawa kepada chicken pox. Walaupun selepas sembuh, virus masih tidak aktif dalam badan dan menjadikan rumah yang di kawasan tulang belakang. Apabila sistem imun badan menjadi lemah, virus menjadi aktif semula dan menyebabkan Kayap. Genital herpes boleh dicegah dengan memakai kondom yang.

Faraj Herpes: Gambar-gambar Herpes permukaan faraj menunjukkan satu cetusan lepuh di kawasan itu. Ia adalah satu bentuk Simplex 2 dan ia adalah penyakit seumur hidup. Virus yang boleh menjejaskan kedua-dua lelaki dan wanita tetapi dalam pola-pola yang berbeza-beza. Virus herpes faraj disebarkan dari seorang ke seorang yang lain melalui sentuhan kulit ke kulit jika terdapat pertukaran air mani, air liur, cecair vesicle dari luka-luka yang aktif, atau bendalir pangkal rahim. Semata-mata hubungan dengan sel-sel keratinized yang pupus lapisan luar kulit tidak membenarkan virus untuk dapat dihantar. Ianya hanya apabila virus datang dalam hubungan dengan mana-mana abraded kulit atau sel-sel lambung yang ia mula menjangkiti dan meniru.
Wanita adalah pada risiko yang lebih tinggi daripada menghubungi jangkitan herpes faraj daripada lelaki. Seorang wanita yang bebas dijangkiti akan lebih cenderung untuk mendapat jangkitan ini jika beliau mempunyai hubungan dengan seorang lelaki yang dijangkiti berbanding seorang lelaki dijangkiti yang dijangkiti kerana persetubuhan dengan seorang wanita yang dijangkiti.

Faraj herpes boleh sangat menyakitkan dan herpes faraj Gambar menunjukkan banyak lepuh yang kecil di permukaan faraj walaupun semasa wabak utama penyakit ini. Yang paling terjejas adalah kawasan sekitar dalam uretra dan bibir kecil atau labia minora. Sakit sebenar bermula apabila ulser mula berkembang. Gambar faraj herpes yang diambil semasa fasa tubuh menunjukkan bahawa kawasan-kawasan di mana lepuh tersebut telah ditempatkan kehilangan kulit mereka dan menyebabkan banyak sakit terutama apabila membuang air kecil.

Gambar-gambar herpes faraj juga menunjukkan nodus limfa bengkak di bahagian sulit yang disebabkan oleh permulaan bermulanya herpes.

Untuk mengurangkan risiko penyebaran herpes faraj, ia adalah penting bagi kedua-dua lelaki dan wanita untuk menggunakan kondom. Selain itu, ubat-ubatan antivirus seperti acyclovir juga boleh membantu dalam mencegah wabak herpes. Gambar faraj herpes juga menunjukkan akar saraf bahagian di mana virus tersebut bermastautin.

Saraf ke faraj akan menonjol dalam tekanan masa.

Gambar-gambar herpes adalah sangat membantu dalam mengesan kawasan-kawasan jangkitan dan langkah-langkah pemulihan, walaupun ia adalah amat sukar untuk menghilangkan penyakit ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *