Gelintar secara percuma rekod perceraian di New York dalam talian

Gelintar secara percuma rekod perceraian di New York dalam talian

New York, atau Empire State, merupakan campuran budaya. Jadi, ia adalah tepat bahawa kerajaan menganjur dan menguruskan pangkalan data pelbagai dokumen awam seperti sijil kelahiran, rekod perkahwinan, dossiers jenayah dan juga dokumen-dokumen perceraian. Jadi, sebagai contoh, anda perlu mendapatkan tangan anda pada sesetengah rekod perceraian di New York, Semua yang anda perlu lakukan adalah fail untuk permintaan untuk mengakses dossiers kepada melalui pejabat rekod penting Jabatan Kesihatan bandar. Atau, anda juga boleh memilih untuk mengemukakan permohonan anda untuk akses dengan Unit pensijilan seksyen rekod penting di New York State Jabatan Kesihatan. Walau bagaimanapun, anda hanya perlu memilih opsyen kedua ini jika anda memerlukan salinan perceraian yang berlaku di luar bandar raya New York. Dua agensi ini akan anda utama akses kepada rekod-rekod awam dalam negeri Empayar.

Jabatan Kesihatan penting rekod bahagian daripada New York merupakan badan utama yang ditugaskan untuk menguruskan semua dokumen awam di negeri ini. Anda akan dapati kelahiran, perkahwinan, kematian, perceraian, dan lain-lain rekod awam di sini yang telah difailkan pada 1963. Jika anda memerlukan salinan diperakui, walaupun, anda perlu menjadi sebuah entiti yang diberi kuasa untuk menjadi layak bagi mendapatkan satu. Masyarakat umum yang diberikan hanya sediakan salinan, yang telah berkhidmat kebanyakan penyelidik Salasilah yang agak baik.

Perceraian yang berlaku di Bandaraya New York merupakan sebahagian daripada maklumat awam anda akan mendapati di Pejabat rekod penting. Kerana anda perlu pergi dengan prosedur dan arahan, anda perlu menghubungi pejabat untuk mengetahui tentang apa yang anda perlu lakukan, apa yang anda perlu menghantar, serta bagaimana banyak yang anda perlu bayar. New York lima Daerah Perbandaran; Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens dan Fairfax, mempunyai bandar seorang kerani yang menguruskan rekod-rekod awam yang penting seperti dossiers perceraian dan perkahwinan lesen.

Jika anda tidak menjumpai rekod anda perlu melalui pejabat rekod-rekod yang penting, anda pilihan berdaya maju yang seterusnya ialah untuk pergi ke County kerani di Pejabat Daerah di mana perceraian itu berlaku. Anda akan menemui banyak rekod-rekod yang tidak ada di Pejabat rekod penting di sini.

Dalam situasi di mana anda akan mempunyai masa yang sukar mencari rekod awam dan fail perceraian yang anda perlukan malah dengan bantuan pejabat Pembantu Tadbir County, anda dikehendaki ke pilihan seterusnya, yang memfailkan permohonan melalui Arkib Negeri. Arkib adalah baik repositori rekod bagi perceraian yang berlaku antara tahun 1847 dan 1787. Genealogists yang berpengalaman lebih suka kaedah ini.

Jika anda mahu pilihan lain; lebih cepat dan lebih cekap satu, anda akan ia dalam perdagangan dalam talian rekod pembekal. Pembekal rekod dalam talian bebas ini mempunyai pangkalan data yang komprehensif yang anda boleh mengakses bila-bila masa, tidak kira di mana anda berada di dunia. Semua yang anda perlu lakukan adalah membayar kos sekali bayar minimum dan anda akan dapat untuk mendapatkan rekod-rekod semua yang anda perlukan dalam masa yang singkat! Mereka adalah pada dasarnya kedai sehenti anda apabila ia datang untuk mendapatkan salinan mendapatkan dekri perceraian New York, atau apa-apa lain berkaitan rekod awam untuk perkara itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *