Gejala, punca, dan terapi Trigeminal Neuralgia

Gejala, punca, dan terapi Trigeminal Neuralgia

Mengalami sakit ‘Neuralgia’? Di sini adalah tempat yang tepat untuk tahu semua tentang dengan gejala-gejala, punca, dan rawatan.Trigeminal neuralgia dikenali sebagai penyakit membunuh diri atau mungkin penyakit di fothergill atau Prosopalgia mungkin. Trigeminal neuralgia adalah sering pucuk yang neuropathic di mana orang tertentu menghadapi ketidakselesaan yang ketat di muka yang seterusnya timbul daripada saraf trigeminal atau saraf cranial kelima semata-mata. Ini adalah mungkin keadaan menyeksakan Tempahan yang jenis manusia boleh menjalani.Dalam gangguan ini seseorang boleh mengalami sakit dalam telinga, mata, bibir, hidung, kulit kepala, dahi, pipi, gigi dan rahang. Dalam beberapa keadaan individu Selain itu menahan kesakitan di jari telunjuk.

Trigeminal neuralgia adalah lebih biasa dengan wanita daripada pada lelaki. Sekarang-a-hari hampir sesiapa sahaja boleh ada sindrom ini unik mungkin juga kanak-kanak boleh mengalami kesakitan yang unik ini. Penderitaan yang biasanya berlangsung berbeza-beza dari beberapa saat ke selama 2 minit setiap episod. Serangan boleh bertahan selama hari atau juga beberapa minggu pada bila-bila masa yang diberikan selepas itu, ia boleh hilang untuk beberapa minggu atau bahkan beberapa tahun.Serangan ini dikatakan dapat dirasakan seperti Serik, kejutan elektrik, membakar, menekan, menghancurkan, menembak ke arah sasaran atau menembak kesakitan yang menjadi pertikaian. Episod serangan jenis ini cenderung biasanya akan dimulakan hanya dengan menyentuh muka semasa shaving membasuh atau mengusap muka, memberus gigi, Makan, minum, bercakap atau hanya dengan angin.

Terdapat pelbagai pencetus untuk kesakitan yang amat sangat ini berlaku termasuk melaksanakan beban kepada salur darah pada akar saraf, demyelization saraf cranial, akibat sista arachnoids, mungkin juga hasil daripada menindik lidah dan ia juga boleh disebabkan oleh genetik.Dalam trigeminal neuralgia, fungsi saraf cranial kelima tergendala. Ianya juga disebabkan oleh keadaan sklerosis berbilang di mana ketegangan yang automatik akan dipaksa pada saraf trigeminal.Biasanya masalah adalah hubungan di antara salur darah yang normal (dalam kes ini, satu arteri atau urat) saraf trigeminal, pada pangkal otak seseorang. Ini jenis orang hubungan impends tekanan pada saraf yang menyebabkan ia rosak.

Ubat pertama mengenai trigeminal neuralgia adalah sebenarnya ubat-ubatan.Jika ubat itu gagal maka pembedahan boleh dipertimbangkan.Ubat allopathic yang baik mengenai trigeminal neuralgia mengandungi anti-radang, pembunuh ketidakselesaan serta multi-vitamins. Walau bagaimanapun jenis remedi allopathic tidak menyembuhkan trigeminal neuralgia.Mereka adalah hanya cara untuk menumpaskan gejala-gejala ini.

Rawatan homeopati memang satu penyelesaian yang terbaik untuk sebarang penyakit. Ubat homeopati berfungsi secara beransur-ansur dan dapat punca, yang hipersensitif daripada saraf trigeminal, untuk menyingkirkan ia benar-benar. Bahagian yang terbaik daripada remedi homeopati adalah bahawa ia tidak memiliki apa-apa jenis kesan-kesan yang tidak diingini.Rawatan trigeminal neuralgia akan membekalkan tubuh anda dengan maklumat yang bertenaga pada saraf berfungsi dengan optimum, ia akan melegakan kesakitan yang amat sangat di muka anda dan jaws, akan melegakan kesemutan dan kebas saraf anda, akan dapat melalui sistem saraf anda berhenti menjadi sensitif kepada faktor-faktor yang mencetuskan dan mengukuhkan dan menenangkan saraf anda.

Sekarang bahawa anda semua tahu tentang trigeminal neuralgia, anda tidak perlu untuk pergi tempat lain. Oleh itu pada masa ini orang-orang yang menderita dari disfungsi jenis ini tahu apa yang perlu dilakukan seterusnya.Rawatan homeopati trigeminal Neuralgia akan menjadi pilihan terbaik untuk memilih untuk ubat-ubatan di peringkat primer. Ianya biasanya lebih mudah untuk merawat keadaan anda sebelum ia mendapatkan bahkan lebih buruk lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *