Gejala-gejala yang paling biasa acuan pendedahan

Gejala-gejala yang paling biasa acuan pendedahan

1. Sakit kepala
Jika anda tidak digunakan untuk sakit kepala dan Tempahan mula pengalaman mereka dalam rumah anda, anda mungkin menghadapi masalah acuan. Jika anda mengalami sakit kepala di rumah anda seperti ini, cuba sama ada ujian itu untuk seminggu atau lebih. Terus mengesan anak apabila anda sakit kepala bermula, apabila mereka berhenti, dan di mana ia berlaku.

2. Batuk dan bersin
Batuk dan bersin hanya seperti mudah mungkin disebabkan habuk di rumah anda sebagai acuan, namun mereka secara kedua-dua gejala pendedahan acuan. Jika tiada acuan di bahagian tertentu di rumah anda, anda tidak perlu mengalami dengan batuk dan bersin dengan lebih dalam kawasan rumah itu. Anda berkemungkinan besar akan juga mengalami sakit tekak di kawasan itu.

3. Ruam
Ia adalah salah tanggapan umum bahawa anda hanya boleh mendapatkan ruam dari acuan jika hubungan secara langsung dibuat. Walau bagaimanapun, anda boleh benar-benar mendapat ruam dari acuan hanya dengan didedahkan kepada liang-liang yang di udara. Jika ruam ini kekal selama lebih sejam dan menjadi lebih teruk lagi, anda harus melihat profesional penjagaan kesihatan dan memanggil seorang pakar acuan dalam dengan serta-merta.

4. Mengantuk
Anda mungkin mula mengalami mengantuk sekali-sekala tanpa sebab yang jelas jika tiada acuan di rumah anda. Ini boleh menjadi amat berbahaya kepada keluarga anda di waktu malam apabila anak-anak anda perlu memberi perhatian kepada kerja rumah mereka, dan anda berasa daripadanya.

5. Merah mata gatal
Ini adalah satu lagi gejala acuan yang sering misconceived. Dengan alahan yang tiba pada musim bunga dan musim luruh, banyak orang mengalami mata merah, berair, kering dan gatal. Walau bagaimanapun, jika anda mengalami gejala-gejala ini secara eksklusif di rumah anda, ia mungkin hasil daripada pendedahan mold, alahan tidak.

6. Otot dan kekejangan bersama
Rasa sakit di sendi dan otot-otot anda mungkin lebih daripada satu hari yang sukar di gimnasium, ia boleh bermakna acuan di rumah anda. Banyak seperti mengantuk yang dialami oleh pendedahan mold, anda akan rasa paling sakit dan kaku apabila berada di rumah anda sekitar kawasan terjejas acuan.

7. Hidung Bleeds
Mengalami nosebleeds beberapa bulan di rumah anda sememangnya tidak biasa. Jika anda telah mendapat nosebleeds keluar o biru di rumah anda, pasti berjumpa doktor dan memanggil pakar acuan. Walaupun pendedahan mold jangka pendek tidak berbahaya biasanya, JLH boleh pergi tanpa dikesan selama bertahun-tahun, dan pendedahan jangka panjang boleh menjadi amat berbahaya.

8. Mudah lebam
Lebam atau parut dengan mudah boleh menjadi gejala beberapa syarat atau penyakit, tetapi ia juga dalam senarai panjang gejala acuan. Jika kulit anda lebam dari pendedahan mold, anda akan mungkin mengalami gejala ruam serta dan harus melihat profesional penjagaan kesihatan.

9. Berpeluh sedalam-dalamnya
Pendedahan Mold juga boleh menyebabkan anda berpeluh walaupun dalam Bilik di suhu bilik yang munasabah. Ini juga mungkin bermakna malam berpeluh, kesejukan atau drooling dalam tidur anda. Kombinasi gejala-gejala ini juga boleh menyebabkan insomnia berterusan, yang boleh membawa kepada isu-isu kesihatan yang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *