Gejala-gejala Sindrom usus bocor: Candida

Gejala-gejala Sindrom usus bocor: Candida

Sindrom usus bocor adalah penyakit yang sangat menarik. Kerana ia tidak diajar di sekolah-sekolah perubatan ianya agak sukar bagi kebanyakan doktor untuk diagnosis di dalam peringkat awal dan dalam kebanyakan kes, ia boleh hanya boleh dikenal pasti melalui gejala. Sindrom usus bocor berlaku apabila usus menjadi radang dan jengkel supaya mereka tidak melakukan kerja mereka dengan betul dan gejala-gejala Sindrom usus bocor termasuk tanda-tanda yang sebaliknya akan menunjukkan punca dan penyakit-penyakit lain. Apabila lapisan usus menjadi dijangkiti adalah tidak mustahil untuk toksin dan racun untuk bocor melalui ke dalam aliran darah anda, dan walaupun ia adalah sukar untuk mendiagnosis, Terdapat banyak penjagaan kesihatan profesional yang faham sindrom ini dan dapat dengan betul atribut sesetengahnya sebaliknya tidak berkaitan amaran kepada Sindrom usus bocor.

Candida merupakan sejenis kulat yang terdapat dalam kebanyakan orang dalam jumlah yang kecil dan sementara biasanya tidak hadir cukup kuantiti untuk menjadi berbahaya, jika saluran usus seseorang jika tidak dijangkiti atau terganggu, kulat Candida boleh mengambil kesempatan daripada gangguan tersebut dan mula menyebabkan isu-isu. Candida sebenarnya adalah salah satu daripada gejala-gejala Sindrom usus bocor dan apabila keseimbangan halus antara “baik” dan “buruk” bakteria dalam badan seseorang akan terganggu ia boleh lagi suar. Selain Candida, gejala-gejala Sindrom usus bocor yang lain boleh termasuk Fibromyalgia, kekejangan otot, alahan makanan termasuk sikap tidak bertoleransi Gluten dan juga jerawat.

Malangnya semasa rawatan biasa untuk keadaan yang kebanyakan-antibiotik – akan kadang-kadang punca masalah juga. Kerana antibiotik tidak dapat membezakan antara “baik” dan “buruk” bakteria dalam sistem anda, tiada permohonan boleh mengubah keseimbangan halus yang hadir di dalam usus, terutamanya kerana terdapat pertambahan bilangan parasit, virus dan bakteria yang semakin tahan kepada antibiotik secara umum. Apabila tahap ini beralih, peningkatan bakteria berbahaya boleh menyebabkan kerengsaan dan pembengkakan yang dengan concordant pertumbuhan mikrob Candida yang biasa.

Jika Candida boleh membina dirinya di dalam usus, ia menjadi invasif. Rhizoids yang akar seperti struktur boleh liang melalui membran di dinding usus anda dan merosakkan jari seperti protrusions di dinding saluran usus yang dikenali sebagai villi. Apabila ini sudah rosak kemungkinan zarah-zarah tidak hadam makanan, toksin dan bakteria yang merentasi lapisan usus untuk memasuki aliran darah akan meningkat. Toksin dan racun dalam badan ini seterusnya menyahstabilkan dan melemahkan sistem imun yang mengakibatkan gejala-gejala yang semakin ramai Sindrom usus bocor.

Jangkitan Candida yang boleh ditemui oleh analisis yang berhati-hati daripada gejala-gejala yang hadir. Manakala tanda-tanda ini boleh juga menunjukkan punca lain, Candida dan Sindrom usus bocor juga perlu dipertimbangkan Bilakah anda akan menghadapi masalah gastrousus seperti kembung perut, cirit-birit, sembelit dan dalam sesetengah kes semua tiga. Selain itu, Sindrom usus bocor dan Candida juga boleh mempunyai kesan ke atas sikap keseluruhan yang menyebabkan kebimbangan, kemurungan, insomnia dan lain-lain perubahan mood. Gejala-gejala boleh juga termasuklah peningkatan sikap tidak bertoleransi dan kepekaan kepada pelbagai jenis makanan dan barang makanan. Akhirnya jangkitan faraj yang kronik, Jangkitan pundi kencing yang berulang, tinnitus, senggugut dan jangkitan yis akan semua tanda-tanda jangkitan Candida atau Sindrom usus bocor. Malangnya, yang sebelum ini disebut, gejala-gejala ini juga boleh menunjukkan kepada isu-isu lain dalam badan, dan sering Sindrom usus bocor dan Candida tidak dipertimbangkan dalam cara yang tepat pada masanya dan relevan yang membawa kepada komplikasi dan jika tidak dirawat kiri satu kemajuan satu penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *