Gegaran – beberapa pertolongan cemas dan larangan

Gegaran – beberapa pertolongan cemas dan larangan

Anda boleh mengalami gegaran jika badan atau kepala anda airnya jarred atau jika anda bang kepala anda pada sesuatu yang keras dan teguhnya. Anda mungkin mengalami kesedaran yang diubahsuai (contohnya koma atau amnesia), vertigo, rasa loya, kadar pernafasan yang diubahsuai dan/atau nadi lemah. Kemudian anda mungkin mengalami sakit kepala dan/atau penglihatan kabur.

Bantuan rawatan pertama untuk gegaran perlu sentiasa tenang dan berbaring. Tidak pernah mengambil ubat tahan sakit atau analgaesics selepas apa-apa kecederaan yang serius, kerana ini boleh menyembunyikan keterukan keadaan, menuju ke sebuah misdiagnosis.

Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil ubat-ubatan homeopati Arnica, kerana ubat ini tidak menyekat gejala-gejala. Sebaliknya, ia berfungsi dengan menyelesaikan kesan kecederaan. Walau bagaimanapun, anda akan memerlukan dos yang agak sedikit.

Tetapi, selepas setiap dos, anda akan dapat merasakan peningkatan, namun sedikit. Jika kecederaan itu hari, kemudian dose setiap beberapa minit sehingga bantuan dirasai. Kemudian memperlahankan dos tersebut.

Jika anda telah menderita dahulu gegaran, terutamanya jika anda masih mempunyai gejala-gejala yang bermula selepas kecederaan, maka anda akan masih mungkin memanfaatkan penggunaan Arnica. Tetapi sekarang, anda perlu dose sendiri secara perlahan-lahan, mungkin sekali sehari, dan bukannya setiap beberapa minit.

Dan tanda-tanda akan mengambil masa lama untuk hilang. Membuat diari simptom anda adalah cara yang terbaik untuk melihat jika anda akan membuat kemajuan. Journalling harian akan menunjukkan perkembangan anda, atau kekurangan.

Apabila anda mengambil ubat-ubatan homeopati, ia adalah biasa untuk gejala-gejala hilang tanpa jejak, meninggalkan anda untuk meneruskan kehidupan. Sebagaimana yang sepatutnya. Tetapi di sebelah bawah adalah bahawa anda benar-benar berfikir apa-apa yang telah berlaku. Jadi dengan membuat satu diari harian, anda akan dapat melihat apa-apa keputusan.

Gegaran adalah kawasan yang dianggap terbaik oleh Homeopati yang profesional, tetapi Arnica akan melakukan beberapa kerja yang sangat baik untuk anda, sementara anda menunggu untuk bantuan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *