Gaya kapal pelayaran dan perbezaan

Gaya kapal pelayaran dan perbezaan

Industri pelayaran terus berkembang pesat dan lebih dan lebih banyak daripada mereka akan menjadi khusus. Ini memberi kesan kepada Reka bentuk, estetika kapal, bahan-bahan yang mereka dibina, saiz serta fungsi, peralatan yang terletak pada Lembaga Pengarah, dan kemudahan-kemudahan yang. Semua ini dilakukan kerana bilangan penumpang yang akan meningkat sepanjang masa dan mereka akan memberi perhatian yang lebih kepada kualiti dan jenis perkhidmatan yang mereka terima atas kapal.

Di bawah adalah huraian gaya kapal persiaran yang diambil bekerja oleh Syarikat-syarikat pelayaran, gaya pelayaran mereka biasanya menjalankan, talian pelayaran yang menggunakan gaya kapal, jadual-perjalanan biasa, yang berbeza dan jenis penumpang mereka menarik.

Kontemporari kapal – kapal yang jatuh ke dalam kategori ini menjalankan rendah ke sederhana berharga pelayaran. Kapal-kapal cenderung untuk besar dan kadang-kadang gaudy. Kapal-kapal sebegini dianggap mega-liner, agak moden dan boleh membawa lebih 3,000 penumpang. Kapal-kapal sebegini biasanya akan makan penuh keselesaan dan kemudahan seperti beberapa Bar dan Restoran, kemudahan gimnasium yang besar dan spa kesihatan, dan besar kanak-kanak di pusat-pusat untuk menampung pelayaran berorientasikan keluarga banyak yang menyokong mereka. Mereka secara umumnya mempunyai gaya hiburan yang tertumpu pada setiap kumpulan umur yang berbeza.

Garisan pelayaran yang lebih besar cenderung menjadi orang-orang yang menjalankan gaya ini pelayaran kapal seperti Karnival, Royal Caribbean, bintang, Costa Cruises, Disney, Norway dan beberapa yang lain.

Perjalanan yang akan biasanya tujuh hari pelayaran sekitar Caribbean dan Mediterranean.

Pelayaran persiaran pada kapal-kapal besar sebegini yang paling popular dengan keluarga dan Single. Orang-orang seperti ini tidak mudah terhalang oleh belanja besar Koridor atau beratur panjang untuk bergerak untuk turun di pelabuhan atau untuk mendapatkan makanan.

Premium kapal – kapal-kapal Premium yang biasanya sederhana-untuk-besar saiz tetapi juga termasuk di antara mega-kapal-kapal. Perbezaan adalah mereka mengambil penumpang kurang yang membuat mereka kurang sesak kontemporari dalam kapal yang sama saiz. Kualiti makanan adalah lebih tinggi dan kapal-kapal ini secara umumnya menawarkan pelbagai pilihan lebih baik jenis pelayaran kerana gaya ini kapal termasuk kapal-kapal belayar dan kapal-kapal yang boleh menyediakan destinasi yang lebih luar biasa.

Princess Cruises, syarikat Belanda, Cunard dan selebriti semua mempunyai kapal-kapal premium sebagai sebahagian daripada kumpulan mereka. Windstar pelayaran dan Gunting bintang mempunyai kapal-kapal belayar. Fred pelayaran China mempunyai beberapa pelayaran yang lebih lama daripada kebanyakan kapal Premium lain.

Mulakan perjalanan dengan 7 hari pelayaran tetapi terdapat pelayaran yang lebih lama, termasuk pelayaran persiaran di dunia. Harga pelayaran di salah satu daripada kapal-kapal ini adalah kira-kira 10 peratus lebih tinggi daripada atas kapal kontemporari.

Kapal-kapal ini merayu kepada orang-orang yang mahu smattering kelas percutian mereka. Orang-orang yang menikmati ini pelayaran yang atau orang-orang yang tidak mahu berasa kagum dengan orang ramai yang besar. Pelancong yang inginkan sesuatu yang luar biasa sedikit lebih memilih pelayaran di Premier dalam kapal.

Bajet kapal – kapal ini adalah biasanya lebih tua dan lebih kecil dan pelayaran mereka dianggap “murah dan ceria”. Makanan dan hiburan kedua-duanya cenderung menjadi agak lebih kuno daripada kontemporari atau Premium kapal-kapal. Gimnasium dan Spa cukup asas dan kemudahan untuk kanak-kanak adalah terhad.

Ini bajet kapal yang lebih tua, Walau bagaimanapun, cosier dan lebih intim daripada kapal-kapal gergasi kontemporari dan mereka sering mempunyai lebih banyak daripada kabin lebih besar.

Klasik pelayaran, Louise Cruise Lines, dan Pulau-pulau pelayaran beroperasi beberapa kapal-kapal yang lebih tua.

Destinasi bagi kapal-kapal yang biasanya di Caribbean dan Mediterranean.

Mereka pasti rayuan lebih kepada pengembara lebih tua yang seperti idea yang lebih tradisional pelayaran kapal dan bukannya sebuah resort atas air yang penuh dengan keluarga atau perseorangan. Pelabuhan-pelabuhan UK yang banyak adalah tempat berlepas untuk banyak pelayaran pada kapal-kapal ini.

Kapal-kapal mewah – kapal-kapal yang jatuh ke dalam kategori ini tawaran yang lebih elegan cruise pengalaman dengan makanan gourmet yang dihidangkan di restoran yang bergaya dan perkhidmatan yang luar biasa. Ganjaran dan pantai biasanya termasuk dalam harga.

Beberapa laluan pelayaran mengendalikan kapal mewah ini, termasuk pelayaran Silversea, Seabourn dan Pemangku Raja Seven Seas. Mereka adalah kapal-kapal kecil ke sederhana mewah. Mewah lebih besar kapal dijalankan oleh Crystal Cruises.

Perjalanan daripada kapal-kapal mewah ini boleh merangkumi dunia dan julat panjang dari 7 malam kepada tiga bulan. Menjangka membayar dan pelayaran tambang yang kacak ini.

Jenis kapal Cruise ini diutamakan oleh masyarakat kapal peneroka yang suka melancong dalam gaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *