Garis panduan yang dikeluarkan untuk menjelaskan manfaat penjagaan pencegahan untuk kesihatan Texas

Garis panduan yang dikeluarkan untuk menjelaskan manfaat penjagaan pencegahan untuk kesihatan Texas

Sejak kelulusan Akta penjagaan mampu (BPR) pada Mac 2010, penambahan manfaat penjagaan pencegahan telah menjadi salah satu tempat jualan utama undang-undang baru. Walau bagaimanapun, jangkaan pengguna tidak sepadan faedah-faedah yang disediakan oleh pembawa insurans kesihatan Texas. Kekeliruan itu telah menyebabkan pentadbiran Obama mengeluarkan garis panduan pada 20 Februari 2013 untuk menjelaskan faedah-faedah yang disediakan untuk pengguna di bawah AP.

Kawasan paling ketara kekeliruan berkenaan kolonoskopi, yang pengguna biasanya percaya akan dilindungi sepenuhnya oleh rancangan Kesihatan Texas, termasuk potongan, coinsurance dan copays. Individu dilindungi berkali-kali ditemui ini bukan kes itu, dan Rang undang-undang yang besar adalah bukti bahawa prosedur ini tidak manfaat dilindungi. Apa yang bermula sebagai satu prosedur pencegahan yang dilindungi oleh insurans kesihatan pembawa menjadi prosedur standard yang tidak dilindungi sebaik sahaja doktor dikenal pasti dan polyp yang akan dikeluarkan. Sebelum penjelasan oleh Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan (HHS), prosedur menginap telah dikodkan sebagai prosedur diagnostik dan tidak dilindungi di bawah manfaat penjagaan pencegahan. HHS telah mengeluarkan garis panduan bahawa penyingkiran daripada pertumbuhan yang precancerous semasa saringan kanser usus besar yang harus dilihat sebagai satu prosedur pencegahan penjagaan dan dilindungi sebagai manfaat penjagaan pencegahan, yang dibayar 100% oleh syarikat insurans kesihatan Texas tidak boleh ditolak, coinsurance atau copay.

Selain rawatan pencegahan faedah-faedah yang diperuntukkan kepada kolonoskopi, HHS mengeluarkan garis panduan tambahan yang mengukuhkan manfaat penjagaan pencegahan.

Pelan Kesihatan Texas yang tidak mempunyai doktor yang dikontrakkan, dalam rangkaian untuk melaksanakan perkhidmatan penjagaan pencegahan harus dikehendaki memberikan manfaat penjagaan pencegahan, tidak boleh ditolak, coinsurance atau copays, seolah-olah doktor untuk dalam rangkaian pembekal.

Ujian diarahkan oleh doktor untuk mengenalpasti gen yang meningkatkan risiko kanser payudara perlu kini diklasifikasikan sebagai manfaat penjagaan pencegahan. Ujian ini biasanya dirujuk sebagai BRCA gen yang menguji biasanya kos kira-kira $3,000 dan pembawa insurans akan subjek ujian boleh ditolak dan coinsurance. Di bawah peraturan HHS baru Jika doktor pesanan ujian berdasarkan sejarah keluarga pesakit, ujian perlu akan dikodkan sebagai rawatan pencegahan tidak boleh ditolak, coinsurance atau copays.

Over-the-counter ubat-ubatan ditulis di bawah preskripsi doktor yang seperti aspirin untuk rawatan di tengah-tengah keadaan atau Nikotin Terapi penggantian untuk berhenti merokok perlu dilindungi sebagai manfaat penjagaan pencegahan pelan insurans kesihatan Texas.

Bagi mematuhi AP di mandat untuk menyediakan manfaat penjagaan pencegahan kontraseptif, pembawa insurans kesihatan perlu memberi manfaat bagi kaedah yang penuh pelbagai FDA Diluluskan selain pil kawalan kelahiran. Contoh termasuk implan jangka panjang dan intrauterine peranti. Kaedah kawalan kelahiran untuk digunakan oleh lelaki masih tidak dilindungi sebagai manfaat penjagaan pencegahan.

Garis panduan yang dikeluarkan oleh HHS tidak peraturan-peraturan yang formal dan tidak membawa pihak berkuasa kawal selia undang-undang, tetapi mereka mengenakan tekanan kepada industri insurans kesihatan untuk mematuhi atau menghadapi kaedah-kaedah yang lebih ketat, tambahan. Industri insurans kesihatan bertindak balas dengan menyatakan bahawa garis panduan yang baru akan mengakibatkan kos premium yang lebih tinggi kerana manfaat ini sebelum ini tidak dimasukkan ke dalam reka bentuk pelan.

Pratransfusi Texas adalah ejen insurans kesihatan Texas berlesen dengan pengalaman yang luas mengenai pelan insurans kesihatan Texas individu. Maklumat lanjut mengenai perlindungan Kesihatan Pencegahan faedah penjelasan dan Texas.

Tim Jarvis adalah ejen insurans kesihatan Texas berlesen dengan pengetahuan yang luas pasaran insurans kesihatan individu di Texas. Maklumat insurans kesihatan Texas lanjut boleh didapati di

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *