Garis Panduan bagi keselamatan penggunaan Walkers bayi

Garis Panduan bagi keselamatan penggunaan Walkers bayi

Amerika Syarikat telah mengharamkan penggunaan pejalan kaki berbahaya bayi. Malangnya, negara-negara lain belum melakukan perkara yang sama.

Sejak tahun 1992, Akademi Amerika Pediatrik telah meminta Suruhanjaya Keselamatan produk pengguna untuk melakukan perkara yang sama. Tetapi permintaan itu telah dinafikan walaupun pengharaman cadangan disokong oleh pengguna Persekutuan daripada Amerika, Persatuan Perubatan Amerika dan lain-lain Kumpulan yang berkenaan.

“Lawan pengharaman cadangan berhujah bahawa tangga menyebabkan kebanyakan kecederaan, tidak pejalan-kaki. Tetapi oleh kerana ia adalah mustahil untuk menghapuskan tangga, adalah dinasihatkan supaya berhenti menggunakan pejalan kaki,”kata editor Berita kesihatan.

Untuk memuaskan hati pengguna-pengguna, beberapa pengilang telah direka semula walkers mereka dan datang dengan ciri-ciri keselamatan. Hakikatnya masih ramai pejalan kaki berbahaya dan menimbulkan ancaman kepada anak anda.

Jika anak anda tidak mempunyai satu walker, tidak melakukan kesilapan yang membeli satu. Jika anda memutuskan untuk mendapatkan satu, memilih model yang terlalu luas untuk dimuatkan melalui doorways dan membayar menutup perhatian kepada anak anda. Panduan pengguna laporan kepada produk-produk bayi, Sandy Jones dan Werner Freitag menawarkan nasihat berikut:

Keluarkan roda walker yang untuk mengelakkan bayi dari bergerak terlalu cepat dan membuatkan mereka lebih terdedah kepada kemalangan.

Jangan sekali-kali meninggalkan kanak-kanak tanpa jagaan.

Jangan gunakan walkers berhampiran tangga, langkah-langkah atau ambang. Periksa permukaan yang rata dan bebas daripada objek yang boleh menyebabkan tersadung atas sama ada di dalam atau di luar.

Untuk mengurangkan kemungkinan kanak-kanak yang tergelincir dari kerusi, menyemak bahawa kedua-dua kaki kanak-kanak menyentuh lantai, dan tidak pernah membawa pejalan kaki dengan kanak-kanak di dalamnya.

Untuk mengelakkan kecederaan terbakar, simpan kanak-kanak dari julat, radiators, Pemanas ruang atau tempat pendiangan.

Sentiasa menggunakan sistem sekatan dalam walker.

Ikut pengeluar ketinggian, berat badan atau umur cadangan dan berhenti menggunakan walker itu apabila anak anda mempunyai outgrown ia.

Hentikan penggunaan walker yang ia menjadi rosak atau pecah.

Paling penting, pastikan kanak-kanak itu dengan pandangan semasa dia sedang dalam walker.

Untuk kekal berjaga-jaga dan tajam sambil memerhati kanak-kanak anda, mengambil Neurovar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *