Gangguan tidur: Kebimbangan Induced Insomnia

Gangguan tidur: Kebimbangan Induced Insomnia

Gangguan tidur dan syarat-syarat kesihatan mental menjadi semakin biasa di dunia moden ini. Sekurang-kurangnya 30% daripada orang dewasa telah mengalami masalah tidur. Kebanyakan orang hidup hari mereka mengambil tekanan untuk diluluskan, seolah-olah ia adalah sebahagian daripada kehidupan harian, tetapi ia boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan.

Ia adalah penting untuk tidak terlepas pandang isu-isu tidur dan berharap mereka akan pergi. Walaupun kebanyakan orang mempunyai sekurang-kurangnya satu malam pengalaman tidur tidak lena, Terdapat beberapa yang mengalami insomnia yang kronik. Perbelanjaan berulang malam tidur Resah, di mana fikiran tidak akan menghentikan mempunyai kesan negatif ke atas kesihatan mental seseorang. Keresahan dalam hari, fogginess dan keletihan akan gejala-gejala yang biasa. Serta mempunyai kesan yang buruk pada minda dan tubuh, mengurangkan insomnia boleh mengurangkan kualiti hidup.

Terlalu banyak tekanan dan kebimbangan yang mungkin mencetuskan terbesar bagi masalah tidur. Kebimbangan induced insomnia adalah masalah yang agak biasa. Ramai individu mendapati sukar untuk menutup minda mereka pada waktu malam dan mereka menghabiskan banyak masa berfikir secara sedar. Gunakan sebelum tidur untuk menyelesaikan masalah atau bimbang tentang perkara-perkara yang hanya menguatkan tabiat yang negatif dan tingkah laku. Sebahagian mendapat tidur kembali di landasan yang betul adalah dengan mengamalkan tabiat tidur yang positif.

Semua orang mempunyai keupayaan semula jadi untuk tidur, tetapi tertidur tidak dilakukan secara sedar. Apabila anda pergi tidur pada waktu malam, ia adalah di bawah sedar yang mencetuskan tidur. Penghidap tidur boleh menghabiskan malam yang melakukan segala-galanya yang mereka mungkin boleh memikirkan untuk dapat tidur. Dalam kebanyakan kes Walau bagaimanapun, mereka akan gagal jika mereka gagal untuk melepaskan bahagian sedar minda.

Salah satu cara untuk memecahkan daripada tabiat negatif ini adalah melalui hypnosis diri. Oleh reprogramming minda kita melalui hypnosis diri kita boleh mempengaruhi bawah-sedar untuk memperbaiki dan memulihkan keupayaan semulajadi kita untuk tidur. Hypnosis membolehkan komunikasi dengan bahagian minda untuk membuat perubahan secara beransur-ansur kepada tabiat dan kepercayaan yang tidak sedarkan diri.

Seperti meditasi, amalan hipnoterapi diri boleh menjadi sangat santai secara fizikal. Untuk berehat minda boleh menjadi lebih rumit bagi sesetengah individu, tetapi dengan amalan, ia akan datang. Sebagai minda menjadi amat santai melalui hypnosis, bawah sedar ini boleh diakses di positif perubahan dapat berkuat kuasa.

Apabila anda menjadi ahli di dalamnya, anda akan datang untuk menyedari bagaimana mudah ianya untuk melepaskan ketegangan dan melepaskan pemikiran dan kebimbangan. Dengan lebih banyak tenaga, anda akan mendapat lebih keyakinan dan motivasi untuk membantu anda mengatasi masalah tidur anda. Ada tidak perlu bimbang tentang hypnosis, kerana walaupun di bawah itu, anda tidak boleh dipaksa untuk berbuat apa-apa terhadap anda sendiri akan. Hipnoterapi telah diterima sebagai alat alternatif yang berkesan oleh pertubuhan perubatan.

Dengan mengamalkan setiap hari self-hypnosis anda boleh mendapatkan corak tidur yang baik dan belajar untuk masuk ke negeri yang mendalam santai. Ia juga akan membantu untuk menghapuskan atau mengurangkan tabiat negatif, tekanan dan kebimbangan yang mengganggu kitaran tidur anda semulajadi. Apabila anda menyambung dengan yang tidak sedarkan diri dengan hipnoterapi anda boleh mengubah sesetengah, tabiat, tingkah laku dan juga kepercayaan.

Terdapat pelbagai aplikasi untuk hipnoterapi. Kegunaan harian biasa hipnoterapi termasuk kesihatan dan kehidupan masalah seperti yang berlebihan, mendapatkan lebih ketagihan serta meningkatkan keyakinan dan motivasi. Hypnosis adalah selamat dan semula jadi penyembuhan sendiri amalan yang boleh memberi manfaat kepada kita semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *