Gangguan kompulsif – Ketahui bagaimana untuk menghentikan pembersihan kerana OCD

Gangguan kompulsif – Ketahui bagaimana untuk menghentikan pembersihan kerana OCD

Hati saya turut ditujukan kepada pelanggan saya yang mendapati bahawa mereka akan membazirkan jauhnya kehidupan mereka kering perkara berulang-ulang kali. Mereka adalah sangat bimbang apabila mereka bercakap kepada saya dan perkara ini menjurus kepada alamat yang.

Apa yang saya beritahu mereka adalah sangat berguna. Apabila mereka melakukan sesuatu seperti vakum lantai, saya katakan kepada mereka: “Apabila anda vakum lantai, katakan kuat, saya hanya vacuumed di tingkat dan saya tidak akan lakukan ia lagi sehingga esok.”

Apabila mereka mempunyai masa yang sukar selepas kira-kira satu jam atau lebih, saya memberitahu mereka untuk hanya post pone ia. Katakan kepada diri anda: “saya akan cuba untuk melakukannya kemudian pada 5:00, maka apa yang akan saya lakukan adalah menunggu hingga 8:00, maka mungkin tunggu sehingga esok untuk melakukannya.

Apabila anda menunda sesuatu untuk masa yang lama, ia menjadikan lebih mudah untuk tidak melakukannya dan anda boleh menggunakan ini untuk gangguan kompulsif. Berikut adalah satu contoh yang baik: saya kehilangan kucing saya, dia selalu kencing seluruh rumah dan menggaru segala-galanya.

Saya rasa sangat kuat dorongan yang saya terpaksa pergi dan membuat kertas iklan dan pergi ke setiap rumah untuk kucing, walaupun saya tahu bahawa saya bergerak dan tidak dapat menjaga beliau.

Ini adalah satu gangguan kompulsif dan walaupun saya rindukan kucing saya, saya tahu bahawa saya terpaksa berhenti membimbangkan mengenainya.Saya kemudian meletakkannya sehingga keesokan hari dan hari berikutnya dan hari berikutnya sehingga akhirnya, ia menjadi lebih mudah untuk tidak melakukannya sekali.

Apabila saya obsessing tentang kucing yang saya telah hilang, ini adalah bagaimana saya dapat diri saya untuk berhenti membimbangkan mengenainya jika tidak perlu. Semua kerjanya keluar yang terbaik. Anda juga boleh menggunakan pengetahuan ini untuk anda OCD kering juga.

Apabila anda merasa seperti anda harus melakukan ritual dan anda tidak melakukannya, anda perlahan-lahan akan mendedahkan diri anda kepada kebimbangan. Apabila anda melakukan ini, anda akan mula merasakan penulisan mental, sama seperti yang anda lakukan apabila anda bersenam.

Apabila anda mula bersenam, anda benar-benar tidak merasa seperti melakukannya tetapi anda tahu bahawa anda perlu. Mengetahui bahawa anda perlu terus anda akan sehingga otot anda berhenti menjadi jadi sakit dan anda digunakan, maka anda benar-benar suka pergi ke gimnasium kerana anda suka bagaimana anda rasa selepas anda bersenam.

Ia adalah sama dengan gangguan kompulsif kejengkelan. Anda boleh belajar banyak dari menghadapi ketakutan dan anxiousness anda kerana anda akan mempunyai masa di mana anda akan dapat mengalahkan kebimbangan anda dan ini adalah perasaan yang hebat.

Memohon ini terhadap apa-apa upacara OCD yang anda ada, tidak kering hanya kejengkelan. Saya memberitahu anda bahawa ini adalah salah satu daripada bahagian-bahagian yang paling penting teka-teki untuk menyingkirkan gangguan kompulsif kejengkelan anda sekali dan untuk semua.

Apabila anda menghadapi kebimbangan anda sendiri dan bertindak berbeza daripada anda biasanya akan, kemudian anda akan mengubah bagaimana otak anda bekerja. Sekarang, salah satu aspek yang paling penting untuk menangani ini adalah…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *