Gambaran keseluruhan Mdu jarak Mba

Gambaran keseluruhan Mdu jarak Mba

Maharshi Dayanand Universiti, Rohtak telah ditubuhkan pada tahun 1976. Program MBA jarak MDU adalah atur cara surat-menyurat yang menjangkau sepanjang tempoh tiga tahun dan ditawarkan kepada orang-orang yang berada di pelbagai bahagian negara.

Kerana perniagaan ini berkembang maju di negara ini, kursus-kursus pengurusan telah menerima rangsangan. Hampir semua bandar-bandar utama dan bandar-bandar menyediakan jarak kursus MBA untuk memenuhi cita-cita pelajar-pelajar yang bercita-cita dan profesional. Hari MBA telah menjadi salah satu daripada paling layak untuk berang tidak sabar-sabar. Jarak MDU MBA membuka peluang untuk beberapa ribu calon-calon yang tidak dapat mengikuti kursus kelas sepenuh masa. Garisan utama perbezaan di antara pembelajaran jarak jauh dan sepenuh masa MBA merupakan kelas kontrak jam. Kursus-kursus MDU perlahan-lahan menjadi sangat meluas kerana ia sangat mudah dan memberi kebebasan untuk mendidik ketika mengejar kepentingan lain juga calon-calon. Objektif utama Universiti ini adalah untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan lanjutan dan kemahiran untuk membantu mereka memperolehi kedudukan dalam syarikat multinasional dengan mata yang meletakkan gaji.

Apakah jarak MBA yang ditawarkan oleh MDU membuktikan berguna?

Sebenarnya, jarak MDU MBA bahkan memudahkan golongan profesional yang mahukan dalam meningkatkan nilai dalam senario pasaran semasa. Kerana mereka bekerja sepanjang hari, kursus-kursus jarak adalah jawapan yang sempurna kepada perjuangan mereka untuk mencapai kecemerlangan. Walaupun suri rumah yang ingin memenuhi impian mereka boleh mempunyai kerjaya jika mereka memilih untuk jarak MBA kursus-kursus yang akan ditawarkan oleh Universiti MDU.

Kelayakan pengajian MBA oleh MDU luar:

Kelayakan kriteria untuk memohon kemasukan ke kursus tertakluk kepada perubahan, jadi pastikan untuk menyemak papan kenyataan dalam talian untuk pemberitahuan. Walau bagaimanapun keperluan am yang telah telah dikemukakan oleh Universiti adalah bahawa individu mesti mempunyai tiga tahun pengijazahan ijazah dari mana-mana Universiti yang terkenal dan minimum markah 50% dalam agregat. Calon-calon yang sedang dalam akhir tahun pengijazahan mereka adalah juga layak untuk memohon.

Beberapa jenis program MBA:

Sama ada anda akan grad sekolah yang baru, ibu bapa bekerja, atau seorang Eksekutif yang terdapat program Ijazah MBA oleh MDU sana yang sempurna sesuai untuk keperluan dan kemampuan anda. Jabatan Pendidikan MDU telah berkembang kursus MBA mereka untuk mencapai penonton yang semakin pelbagai pelajar dan profesional yang ingin bertukar kerjaya atau layak untuk promosi. Program-program mereka akan dipertingkatkan, dikemaskini dan self-paced untuk memenuhi keperluan pelajar-pelajar yang belajar pada waktu off mereka sibuk. Calon-calon boleh memilih dari pelbagai jarak MDU program-program MBA seperti kewangan, teknologi, pengurusan, pengurusan hotel, atau malah penjagaan kesihatan.

Penempatan individu:

Maharshi Dayanand Universiti walaupun menawarkan bantuan penempatan kepada individu-individu yang availing program MBA jarak. Syarikat-syarikat multinasional Penyewaan calon-calon yang berjaya mampu untuk melengkapkan program-program mereka dengan peratusan markah yang adil. Calon-calon akan terdedah kepada dunia yang peluang dan dijamin kejayaan yang pasti dalam hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *