Gambaran keseluruhan kanser insurans

Gambaran keseluruhan kanser insurans

Amat diagnosis kanser boleh dapat menggalakkan cukup sebelum anda mula mempertimbangkan kerumitan kewangan. Polisi insurans kanser dicipta agak Tempahan sebagai tindak balas kepada kadar kanser semakin meningkat. Dasar ini direka khusus untuk membantu mengurangkan perbelanjaan yang berkaitan dengan rawatan kanser.

Apa itu insurans kanser?

Insurans kanser adalah polisi insurans tambahan, bererti ia tidak mengambil tempat untuk polisi insurans kesihatan keseluruhan. Ia digunakan untuk menampung kos rawatan kanser yang tidak dimasukkan sebagai sebahagian daripada polisi standard. Insurans kanser boleh menjadi bantuan yang besar kepada pesakit-pesakit kanser, membolehkan mereka untuk memberi tumpuan kepada pemulihan mereka dan bukannya untuk bimbang tentang pemasangan bil-bil perubatan. Walau bagaimanapun, ianya tidak tersedia untuk semua orang.

Kelayakan insurans kanser

Untuk layak untuk pelan insurans kanser, anda mesti benar-benar bebas daripada mana-mana keadaan kanser. Ini adalah insentif yang lebih untuk merancang masa depan dengan membeli pelan insurans kanser sebelum ia diperlukan. Dalam kebanyakan kes, anda juga tidak akan layak untuk perlindungan jika kamu telah berjaya dirawat untuk kanser di masa lalu.

Perlindungan insurans kanser

Walaupun rancangan berbeza-beza dari satu dasar ke dasar, pelan insurans kebanyakan kanser membolehkan perlindungan perbelanjaan perubatan dan bukan perubatan. Perbelanjaan perubatan termasuk perkara-perkara seperti penginapan hospital, ubat-ubatan dan rawatan kanser khusus. Liputan bukan perubatan meliputi lain-lain kos yang telah terakru sebagai kesan langsung daripada diagnosis kanser. Ini termasuk perkara-perkara seperti kehilangan pendapatan, kos rumah penjagaan kanak-kanak, dan keperluan pemakanan khas. Kehilangan perlindungan pendapatan boleh sangat berguna apabila pesakit kanser tidak dapat bekerja disebabkan penyakit mereka. Bebas-perubatan juga boleh meliputi perkara-perkara seperti pengangkutan, ambulans atau helikopter yang digunakan untuk membawa pesakit ke hospital.

Memilih pelan insurans kanser

Kerana dasar boleh sangat berbeza, ia adalah sentiasa penting bahawa anda mengambil masa untuk memahami sepenuhnya dan bandingkan setiap Pelan insurans kanser sebelum anda membuat keputusan. Satu cara yang cepat untuk dapatkan harga paling cekap pada satu pelan adalah untuk membandingkan pelan kesihatan anda. Ini boleh membantu anda mengetahui bahawa mana-mana kawasan liputan kajian antara dua dasar dan membolehkan anda untuk membuat pilihan yang paling berkesan kos. Lagipun, anda tidak mahu membayar untuk sebarang jenis perlindungan anda pelan insurans kanser yang anda sudah bayar dalam pelan kesihatan anda.

Polisi insurans khusus penyakit sedang topik perdebatan yang agak besar. Manakala sesetengah berpendapat bahawa faedah umum kanser insurans dapat dipenuhi oleh pelan insurans kesihatan tradisional, yang lain telah menemui kanser insurans untuk menjadi pelengkap yang tidak ternilai kepada pelan kesihatan mereka. Sementara ini boleh berubah dari seorang ke seorang dan pelan untuk pelan, Terdapat beberapa perkara yang boleh anda fikirkan untuk membantu anda membuat keputusan jika anda perlu membeli pelan insurans kanser. Adakah keluarga anda mempunyai sejarah penting kanser? Adakah kerjaya anda atau gaya hidup meletakkan anda dalam Kumpulan risiko lebih tinggi untuk kanser? Pelan Kesihatan semasa anda dilengkapi untuk menangani apa-apa kos perubatan dan bukan perubatan yang boleh timbul sekiranya anda telah didiagnosis dengan kanser? Menjawab “Ya” kepada mana-mana soalan-soalan ini adalah satu petunjuk yang baik bahawa anda harus melihat ke dalam polisi insurans kanser.

Bagi orang-orang yang berisiko rendah dan purata untuk kanser, ia mungkin satu langkah yang mantap lebih dari segi kewangan untuk mengemas kini pelan insurans kesihatan semasa mereka dengan liputan yang bertujuan pada kos yang berkaitan dengan kanser. Ini boleh menyebabkan kos kurang daripada penambahan polisi khusus penyakit baru. Walau bagaimanapun, ia adalah penting untuk menyedari bahawa ini mungkin bermakna memberi perbelanjaan bukan perubatan yang ditawarkan oleh polisi khusus kanser, termasuk kehilangan pendapatan.

Akhirnya, perlu diingat bahawa kanser insurans bukanlah suatu penggantian untuk pelan insurans kesihatan standard. Ia bertujuan sebagai tambahan dan tidak direka untuk berdiri sendiri. Polisi insurans pepejal kanser akan bekerjasama dengan pelan kesihatan anda untuk memastikan semua asas anda akan dilindungi sekiranya anda sedang menghidap kanser. Segala-galanya harus dilindungi, seperti kemoterapi, eksperimen rawatan, pengangkutan ke dan dari hospital, kehilangan pendapatan, penjagaan kanak-kanak, ubat-ubatan, dan banyak lagi. Dengan tiga daripada tujuh orang Amerika dijangkiti kanser dalam hayat mereka, ini mungkin masa yang tepat untuk memberi anda ketenangan fikiran yang datang daripada liputan penuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *