Gambar-gambar Anal Fissures

Gambar-gambar Anal Fissures

Jika anda akan dan/mengalami sakit atau pendarahan ketika atau selepas Buang, ia adalah semulajadi untuk risau. Pesalah-pesalah paling dua adalah hemmorhoids dan anal fissures. Walaupun mereka adalah sama, mereka berbeza dalam banyak cara. Ia adalah penting untuk mengetahui dari apa yang anda sedang menderita untuk memilih kursus rawatan yang betul.

Dengan adanya Internet, kami mempunyai akses kepada begitu banyak peluang penyelidikan. Kerana gejala anal fissures dan hemmorhoids yang sangat serupa, ia adalah dinasihatkan untuk visual mengesahkan masalah anda. Carian untuk foto-foto yang menggambarkan anal fissures menggunakan cermin untuk membandingkan tanda-tanda anda dengan mereka.

Seperti yang anda lihat, anal fissures adalah untuk potong jelas atau lusuh, manakala hemmorhoids yang selalunya nyata sebagai salur darah lump atau sebenar berukuran. Fissures akan membujur dalam alam semula jadi. Mereka biasanya menjalankan dari rektum batin ke luar kawasan dubur. Malah, sesetengah fissures lebih teruk diperluas ke dalam kawasan perinnial. Kadang-kadang, fissure dubur yang akan benar-benar luar.

Mereka mungkin sangat kecil atau besar dan mungkin atau tidak mungkin mendatangkan pendarahan. Kemerahan dan kerengsaan yang biasa tetapi tidak selalu hadir. Paling difinitive bukti bahawa wujud fissure anda boleh menjadi kesakitan yang berkaitan. Cuba untuk melihat lebih dekat untuk menentukan lokasi sebenar, saiz dan keterukan fissure itu.

Walaupun fissures luka atau spits dalam tisu sensitif, mereka mungkin kelihatan untuk eliptical yang luka. Ini adalah kerana anda akan cenderung untuk meregangkan kulit sekitarnya untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik. Apabila ketegangan dilepaskan, mereka biasanya kembali kepada penampilan dipotong nipis.

Anda mungkin dapat melihat jenis pelepasan, yang boleh berkisar dari cecair yang jelas untuk bahan yang tebal, seperti krim. Ini boleh menjadi tanda jangkitan dan petunjuk bahawa campur tangan seorang doktor adalah perlu.

Fistula yang sebahagiannya healed mungkin sangat pucat warna dan kecil. Kerana ia menyembuhkan, ia adalah mungkin untuk meninggalkan parut yang kecil. Jika fistula anda memaparkan rupa ini, ia adalah mungkin untuk penyembuhan biasanya. Jika tisu sekitarnya yang merah dan aggrivated, ini mungkin tanda jangkitan. Jika ini berlaku, rujuk kepada doktor.

Anal fissures bukan kecederaan yang menyenangkan. Memang memalukan untuk mendekati doktor dengan penyakit jenis ini. Sebelum mengambil langkah ini, saya cadangkan anda lihat dan bandingkan situasi anda gambar fissures disahkan. Jika keadaan anda tidak menyerupai fissures, atau kelihatan serius, anda boleh yakin bahawa Lawatan ke doktor anda tidak “bagi apa-apa.” Dengan cara ini anda akan mendapat rawatan anal fissures yang terbaik boleh didapati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *