Gaji purata penjagaannya bagi sesuatu apa pun kecuali purata pekerjaan

Gaji purata penjagaannya bagi sesuatu apa pun kecuali purata pekerjaan

Kemajuan dalam bidang penyelidikan barah berusaha untuk menyembuhkan. Onkologi mentakrifkan bahawa kawasan khusus perubatan yang berkaitan dengan kanser. Pakar mendiagnosis dan merawat pesakit kanser akan onkologi. Penyelidikan berterusan untuk mencari penawar bagi penyakit yang dahsyat ini, pakar-pakar yang menguruskan penyakit malignan memenuhi permintaan efficaciously merawat pesakit melalui pendidikan yang berterusan. Latihan yang berterusan dalam teknologi yang sentiasa berkembang yang membawa teknik pembedahan yang baru, farmakologi dan rawatan inovatif yang mengekalkan pesakit-pesakit yang menunggu untuk penawar. Gaji pakar onkologi berfungsi untuk memberi pampasan kepada kesukaran dalam menguruskan penyakit Kompleks ini.

Magnitud onkologi disajikan melalui pendekatan organisasi yang memisahkan hidangan istimewa kepada kumpulan-kumpulan tertentu yang terurus untuk mengoptimumkan rawatan. Kanser doktor pakar dalam sub-kategori radiasi, kemoterapi, didorong oleh kamera onkologi/sudah, pakar bedah dan pakar kanser wanita atau kanak-kanak. Determinate pendapatan penjagaannya akan mengikut pengalaman, pengajian dan sub-specialty.

Pilihan untuk menjadi seorang doktor adalah satu usaha yang Berhormat atas dedikasi yang dilihat dalam kerja-kerja yang sukar dan jam. Empat tahun sekolah perubatan adalah permulaan bagi mereka yang pakar. Syarat mastautin melibatkan 3 hingga 7 tahun latihan klinikal yang lanjut. Sub-Specialist Calon perlu melengkapkan fellowship yang melibatkan tambahan 1 hingga 4 tahun untuk mencapai tahap yang diperlukan kepakaran untuk memenuhi permintaan pakar onkologi sub-specialties di Amerika Syarikat. Pelajar-pelajar perubatan yang membawanya mengambil beban kewangan yang terakru tahun pengajian intensif. Pakar-pakar perubatan, kadang-kadang, bermula dengan hutang kewangan pada $300,000.

Terdapat pelbagai varians dalam pendapatan tahunan mulai pakar, di mana-mana dari $56,000 untuk melebihi $220,000. Pakar-pakar perubatan berpengalaman yang telah diamalkan sekurang-kurangnya sepuluh tahun merawat ramai pesakit, memperolehi pendapatan tertinggi yang boleh melebihi $310,000 setiap tahun. Purata pendapatan tahunan seorang pakar kanser dengan pengalaman empat tahun berlatih di Amerika Syarikat adalah $240,000.

Purata pendapatan bagi pakar kanser yang berlatih di Amerika Syarikat adalah di antara $100,000 dan $200,000. Lokasi amalan bukanlah penentu yang bagi sebab dan kesan pendapatan. Negeri-Negeri barat daya membawa dengan pendapatan mewah setahun di antara $130,000 kepada $300,000. Secara umumnya, Midwest hasil pendapatan tahunan pada purata rendah pada $46,000, sehingga gaji yang nudge Banjaran $200,000 yang rendah.

Sebagai sebahagian daripada amalan Kumpulan di universiti-universiti dan Hospital bukan untuk keuntungan, pakar onkologi berbayar pada harga tertinggi peringkat setahun pendapatan yang berbeza-beza dari $150,000 sehingga $300,000. Pakar kanser individu dalam amalan-amalan peribadi sila lihat pampasan Tahunan yang sedikit di bawah $100,000 sehingga $250,000.

Diskriminasi jantina tidak masukkan gambar mengenai pendapatan di onkologi. Perempuan cenderung untuk menerima pendapatan yang lebih tinggi setahun pada kadar $153,000 pada skala gaji purata rendah, manakala rakan-rakan lelaki mereka umumnya menerima $151,000. Tips skala pada kadar tinggi purata upah, dengan pakar onkologi lelaki yang berpendapatan $277,000, manakala doktor wanita mendapat $262,000 skala itu setiap tahun.

Permintaan yang sengit yang dibuat pakar-pakar kanser pampasan melalui faedah-faedah yang bertindak sebagai Adendum untuk gaji penjagaannya. Percutian 3 ke 4 – minggu setiap tahun adalah sebahagian daripada pakej. Bonus, melalui program-program yang ditaja oleh medicare, syarikat insurans dan bayar-untuk-prestasi, menawarkan insentif itu penyertaan doktor ganjaran dalam mendidik/menggalakkan pesakit mengambil kawalan kesihatan mereka melalui perubahan gaya hidup yang mempromosikan Kesihatan optimum. Program insentif tawaran bonus tunai sekali setahun dari $10,000 $25,000. Perkongsian keuntungan membayar $10,000 untuk mengamalkan pakar selepas terakru 5-tahun pengalaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *