Gagap bantuan: beberapa strategi untuk mengatasi kegagapan anda

Gagap bantuan: beberapa strategi untuk mengatasi kegagapan anda

Membangunkan rasa hebat jenaka

Gagap hanya tidak lucu. Jika anda gagap, anda sudah tahu ini. Namun begitu, walaupun setelah anda mula belajar bagaimana untuk mengawal pertuturan anda, ianya mungkin sekali-sekala, anda akan membuat kesilapan. Cara anda pendekatan ralat boleh membuat semua perbezaan di dalam dunia–tidak semata-mata untuk dialog tertentu yang satu itu, tetapi juga dengan cara anda mendekati perbualan masa depan.

Mampu berkata “Oops!” dan chortle pada kesilapan mungkin tidak datang dengan mudah. Itu adalah benar terutamanya jika dalam kes anda mempunyai telah mempersenda tentang kegagapan anda di masa lalu. Walau bagaimanapun, rasa lucu tentang pertuturan anda adalah teknik yang sihat untuk membangunkan.

Membangunkan rasa lucu tentang pertuturan anda adalah sesuatu yang terbaik bermula apabila anda mendapati diri anda sahaja. Fikirkan syarat-syarat yang anda mungkin telah, apabila anda gagap adalah ketara mengganggu. Mengambil kira bagaimana jauh lebih baik hasilnya akhirnya bisa, jika anda telah berada dalam kedudukan untuk chortle dan membuat jenaka itu. Ia mungkin tidak mempunyai kelihatan begitu dahsyat.

Seterusnya, mengambil kira bagaimana anda boleh menggabungkan rasa lucu ke dalam kegagapan akan datang. Mungkin anda akan dapat berfikir dalam istilah yang sama sebagai satu penyakit dadakan bertambah. Jika hiccup yang tidak akan membawa anda untuk berkembang menjadi malu dan flustered, tidak perlu yang gagap!

Mengetahui bahawa anda akan membuat kesilapan adalah salah satu cara terbaik untuk bersedia untuk mereka. Malah, menyedari potensi untuk kesilapan menjadikan ia lebih berkemungkinan untuk anda benar-benar berlaku. Anda perasan bahawa anda hanya tidak boleh menjadi sempurna, dan anda sudah bersedia untuk apa yang perlu dilakukan jika anda mendapati diri anda tidak. Anda tidak akan bimbang tentang kegagapan, dan Komunikasi lisan akan cara yang lebih menyenangkan untuk diri sendiri dan semua orang lain yang berkenaan.

Menenangkan saraf

Bagi mereka yang berfikir tentang sejarah anda dengan kegagapan, anda mungkin melihat berapa banyak lagi isu itu bila-bila masa kau saraf. Apabila anda gementar, anda tumbuh untuk menjadi sedar diri; Apabila anda mendapati diri anda percaya, anda akan lebih kurang kawalan dalam. Ia boleh menukar ke dalam kitaran ganas gementar, Muhasabah diri, dan kehilangan pengurusan kegagapan anda.

Menjaga diri anda tenang mengambil usaha dan amalan. Jika anda ada saraf oleh alam semulajadi, atau jika kehidupan anda sehari-hari sering terdiri daripada situasi yang mencetuskan gementar, ia mungkin mengambil masa lebih usaha.

Lebih tenang anda akan dapat tetamu akan ditulis oleh pelanggan kami selepas penginapan pada kadar yang tetap, kawalan lebih banyak yang anda perlu melalui pertuturan anda. Kegagapan dan boleh terus berkaitan dengan gementar, bekerja atas kelemahan ini boleh skala kembali kegagapan anda dan memberikan anda lebih banyak kawalan. Mendidik diri anda untuk meluluskan demeanor yang damai dan pandangan positif yang boleh tidak menghilangkan gagap anda, tetapi ia boleh membantu untuk mengurangkan.

Selain daripada faktor-faktor ini, barangan tertentu yang anda minum boleh menyumbang kepada gementar. Kafein merupakan salah satu daripada pesalah-pesalah yang paling biasa. Apabila anda telah mendapat tingkah laku memakan banyak hidangan kopi, teh atau minuman ringan sepanjang hari, beralih kepada yang lebih sihat, minuman caffeinated juga boleh membantu. Shakiness yang anda rasa selepas meminum jumlah kafein boleh memberi kesan kepada setiap bahagian fizikal anda, bersama-sama dengan otot-otot yang akan digunakan sepanjang ucapan. Memberi produk ini, atau sekurang-kurangnya meminimumkan penggunaan anda, juga boleh memberi manfaat.

Sesetengah individu mempunyai jawapan yang sama kepada gula. Manakala hal ini tidak berlaku untuk semua orang, ia adalah bernilai jika penyiasat dalam kes anda mempunyai masalah gagap. Mengurangkan jumlah gula di pelan pengurangan berat badan anda mungkin boleh membantu anda untuk menukar ke dalam calmer. Anda mungkin boleh mencuba dan melihat jika ia benar-benar bekerja untuk anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *