Gabungan Formula makanan tambahan bina badan anda sendiri

Gabungan Formula makanan tambahan bina badan anda sendiri

Bahan-bahan utama untuk makanan tambahan bina badan

Berikut adalah senarai bahan-bahan yang paling penting yang telah saya dapati daripada menggali ke dalam kesusasteraan penyelidikan perubatan yang diterbitkan di Institut Kebangsaan kesihatan:

L-Arginine

Ini adalah asid amino yang pembina badan yang bermula dengan bagi asid amino stacking klasik. Kesannya adalah terutamanya untuk merangsang pengeluaran hormon pertumbuhan (hGH), sekali gus meningkatkan kekuatan dan pemulihan dari senaman membina otot. Dengan sendirinya, L-arginine menawarkan manfaat dos dari 2 ke 10 gram setiap hari. Kelemahan ini adalah bahawa pada dos yang tinggi ia cenderung untuk mempunyai kesan laksatif.

Keluk dos-respon bagi L-arginine nampaknya umur yang berkaitan. Dos yang tinggi adalah diperlukan untuk orang dewasa yang lebih tua. Had tidak diketahui. Walau bagaimanapun, tanpa mengira dos, manfaat L-arginine sebagai tambahan bersendirian untuk meningkatkan tahap hGH nampaknya tidak terakru melebihi umur tertentu. Penemuan ini, tentu saja, datang sebagai mengecewakan besar bagi saya, kerana saya melampaui umur tersebut.

Berita baik untuk saya dan lain-lain matang ‘ kacang kecergasan adalah L-arginine masih boleh bermanfaat apabila digabungkan dengan creatine dan HMB (lihat di bawah).

Creatine

Creatine adalah bahan klasik untuk Supplement bina badan kerana ia pergi terus ke dalam tisu otot yang berfungsi sebagai sumber fosfat untuk meningkatkan tahap ATP (iaitu tenaga utama molekul dalam sel-sel semua). Penyelidikan menunjukkan bahawa manfaat tambahan creatin boleh disegerakan dengan Fasa 5-6 hari memuatkan 20 gram setiap hari, diikuti dengan 3-5 gram sehari selepas itu. Fasa beban yang tidak perlu, walaupun.

Bahan hilang mengenai penggunaan creatin tidak selalunya hadir dari produk-produk komersial. Ramuan ini adalah biasa glukosa (dextrose), yang merangsang kesan anabolik insulin, seterusnya memandu penggunaan creatin ke dalam sel-sel otot. Penyelidikan menunjukkan bahawa menambah glukosa untuk formula creatine, dalam nisbah 5 gram glukosa untuk setiap gram daripada creatin, boleh membawa kepada peningkatan sebanyak 60 peratus di peringkat phosphocreatine dalam otot.

Cabaran untuk saya mencari glukosa tulen. Ia tidak disediakan sebagai tambahan, dan tiada karbohidrat lain baik sebagai glukosa untuk meningkatkan creatin. Saya akhirnya mendapat idea terang untuk melihat ia yang membuat bekalan kedai tempatan, di mana saya mendapati ia akan hanya 7 dolar bagi lima pound. Tambahan tidak akan yang murah!

HMB

HMB (beta-hydroxy-beta-methylglutarate – cukup mouthful, kan?) adalah kanak-kanak yang agak baru di blok. Walau bagaimanapun, ia seolah-olah memberi manfaat keseluruhan terbaik untuk meningkatkan badan kurus besar-besaran. Dalam satu kajian penyelidikan yang diterbitkan pada beberapa makanan tambahan bina badan atas, HMB adalah yang terbaik, diikuti creatin. Tiada tambahan lain mempunyai kesan yang signifikan secara statistik ke atas plasebo.

BONUS! Mencari tentang HMB bertukar menjadi sangat menarik bagi saya. Ini kerana, bukan sahaja HMB mempunyai rekod pencapaian yang cemerlang dalam penyelidikan sastera, faedahnya adalah juga bergantung kepada umur. Sesungguhnya, menambahkan HMB dengan tindanan pendek amino asid L-arginine dan L-lysine mempunyai kesan positif ke atas kekuatan, jisim lemak percuma dan sintesis protein di kalangan wanita warga tua, walaupun dalam ketiadaan senaman.

Hei & jika formula ini kerja yang baik dalam wanita tua yang tidak pun bekerja keluar, maka ia akan menjadi sekurang-kurangnya yang baik untuk saya. Mungkin lebih baik.

Mengambilkira semua kajian ini, saya memutuskan bahawa dalam dos yang paling berkesan bagi saya adalah seperti berikut:

Dua kali setiap hari, sebaik-baiknya pada perut yang kosong. Bateri yang sesuai adalah satu jam sebelum bersenam, sejam sebelum makan atau sebelum tidur.

Ini adalah apa yang saya ambil.

3 kapsul HMB ditambah oleh Encapsulations tulen
(1500 mg kalsium-HMB, creatine 500 mg Kre-Alkyn, 50 mg alpha lipoic asid)

1/2 sudu serbuk creatin Monohydrate (iaitu 2 gram)

5 kapsul hormon pertumbuhan sokongan oleh Encapsulations tulen
(2500 mg L-arginine-HCl, 1250 mg ornithine alpha-ketoglutarate [OKG])

1 gram l-lysine-HCl *

1-2 sudu serbuk glukos (5-10 gram)
(Mendapat super murah di brewmaker mana-mana bekalan stor)

* Saya mengambil lysine tambahan kerana dahulu ketidakseimbangan nisbah arginine/lysine saya telah menyebabkan wabak Kayap. Tidak menyeronokkan. Itu adalah cerita lain.

Saya seperti penambahan OKG sokongan hormon pertumbuhan, kerana ia merangsang keberkesanan yang diharapkan daripada L-arginine.

Semua bahan-bahan ini juga biasanya disediakan di kedai-kedai pemakanan, kecuali glukosa yang saya sebutkan di atas. Anda boleh mendapatkan serbuk tulen L-arginine-HCl dan tulen creatin monohydrate murah. Saya lebih suka produk Encapsulations tulen kerana saya boleh mendapatkannya dengan mudah, walaupun ini dibuat bagi pengamal kesihatan dan tidak terdapat secara rutin di kedai-kedai pemakanan.

Gosokkan mengenai perbelanjaan adalah HMB. Ia adalah ramuan yang dipaten dan berlesen di beberapa produk. Bekalan dikawal untuk mengekalkan harga, jadi saya tahu tiada sumber yang murah. Anda mungkin boleh mencari kalsium HMB pada kira-kira $55 untuk 180 kapsul. Produk yang saya gunakan, HMB ditambah oleh tulen Encapsulations, kini runcit bagi $63,80. Syarikat ini menguasai harga mereka secara online, jadi anda mungkin tidak akan dapat diskaun HMB Plus di kedai diskaun dalam talian biasa.

Di mana untuk mendapatkan HMB

Pengilang yang membuat Formula HMB menawarkan pelbagai campuran, creatine termasuk beberapa dan bahan-bahan lain untuk meningkatkan hasil. Terbaik dalam talian pembekal dengan pelbagai jenis produk, rutin menawarkan harga yang terbaik dan juga kupon, adalah SupplementsToGo.com. Untuk keselesaan anda, saya telah disenaraikan link ke semua produk HMB mereka, bersama-sama dengan pautan kepada HMB Plus, di Laman ini: makanan tambahan bina badan bahagian atas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *