Fungsi seksual lelaki: Mengapa Vitamin D adalah penting

Fungsi seksual lelaki: Mengapa Vitamin D adalah penting

Semua orang tahu bahawa susu melakukan tubuh yang baik. Faedah-faedah susu datang, sebahagian besar daripada kalsium dan vitamin D dalamnya. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang masih tidak sedar kuasa vitamin D mempunyai organ seks lelaki, atau dikenali sebagai zakar. Biasanya berkaitan dengan menguatkan tulang dan gigi yang sihat, menyediakan keseimbangan yang baik antara vitamin d juga boleh pergi jauh ke arah boner yang sihat, kuat. Vitamin D sememangnya satu vitamin yang terlepas pandang dari segi sumbangannya kepada penjagaan zakar; Ketahui lebih lanjut tentang vitamin ajaib ini dan bagaimana ia boleh membantu meningkatkan kehidupan seks seorang lelaki.

Vitamin D dan zakar

Penjagaan kulit: Vitamin D adalah pemain penting dalam menjaga salah satu kulit yang sihat, dan Ya, termasuk kulit zakar. Vitamin D telah didapati membantu menjaga kulit lembut dan terhidrat, yang mengurangkan kegatalan yang tidak selesa. Ia adalah ejen yang berkuasa Penyembuhan yang sering ditemui dalam krim yang direka untuk menentang ruam kulit dan psoriasis; Vitamin D juga menghalang penuaan pramatang dan kedutan ketika membaiki rosak sel-sel kulit. Ramai lelaki tidak memberi perhatian kepada kulit pada Johnson mereka, tetapi ia hanya terdedah kepada kekeringan, kedutan dan mengelupas kulit mana-mana tempat lain di badan. Satu perkara yang pasti; lelaki tidak mahukan zakar retak, gatal yang terdedah kepada kulit mengelupas.

Kesihatan seksual: Menariknya, lelaki mempunyai tahap rendah vitamin d telah didapati mempunyai insiden yang lebih tinggi daripada mati pucuk dan kiraan sperma berkurangan. Ia seolah-olah vitamin memainkan peranan yang kritikal dalam memastikan peralatan seorang lelaki penjaga dan boleh didapati. Orang-orang yang upping dos harian vitamin d boleh membantu memastikan pembuat bayi yang berjalan sebagai lancar mungkin – yang penting – Walaupun kerja sebenarnya membuat bayi di masa depan seorang lelaki, atau masa lalu.

Meningkatkan fungsi imun: Vitamin D adalah sebahagian penting daripada satu keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan, dan mungkin tugas terbesar yang dimainkannya dalam tubuh manusia ialah bahawa sokongan imun yang sihat. Vitamin D adalah sejenis antioksidan, yang bermakna ia membantu melawan kanser yang menyebabkan radikal bebas dalam badan. Ia juga melindungi tubuh terhadap syarat-syarat kesihatan yang serius termasuk penyakit jantung, penyakit kardiovaskular, dan penyakit kencing manis – semua yang, dengan cara – menyumbang kepada penurunan fungsi seksual dan disfungsi erektil.

Di mana untuk mendapatkan Vitamin D

Vitamin D yang menyumbang kepada kesihatan zakar lebih dari satu cara, menjadikan ia mesti mempunyai senarai Pengambilan vitamin harian. Salah satu boleh saham pada vitamin D dalam cara yang berikut:

Makanan: susu penuh, portabella cendawan, ikan salmon, tuna, belut, telur, dan hati.

Matahari pendedahan: menangkap beberapa sinar daripada matahari adalah salah satu cara untuk merangsang penghasilan vitamin D dalam badan; Walau bagaimanapun, sinar UV yang berbahaya boleh juga membakar kulit, jadi ini bukanlah cara yang ideal untuk orang-orang vitamin D.

Vitamin tambahan: ramai orang sudah mula bergantung pada suplemen vitamin sebagai cara untuk mencapai mereka dos harian yang disyorkan vitamin d yang 600 IU (unit Antarabangsa) bagi individu berumur 9-70 dan 800 IU–bagi individu berusia lebih daripada 70 tahun. Manakala vitamin D boleh ditambah, sama ada sebagai sebahagian daripada vitamin harian atau sebagai suatu tambahan individu vitamin D, mungkin tidak mencapai manfaat penyerapan maksimum apabila memakan vitamin dengan cara itu.

Krim vitamin yang mengandungi vitamin D: cara yang lain untuk lelaki sehingga mereka Pengambilan vitamin D, dan menjamin penyerapan yang maksimum daripada nutrien yang disasarkan pada zakar, adalah dengan menggunakan krim vitamin zakar yang mengandungi vitamin D (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki). Penggunaan krim ini secara langsung pada kulit yang membolehkan untuk penyerapan mudah di mana ia boleh mempunyai manfaat penuh kepada salah satu kesihatan seksual, zakar. Kegunaan harian boleh membantu memperbaiki kualiti dan kesihatan kulit zakar sambil menyumbang kepada kesihatan seluruh organ.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *