Fruitcake yang baik adalah tidak kira ketawa

Fruitcake yang baik adalah tidak kira ketawa

Kebanyakan orang sudah biasa dengan jenaka lama bahawa terdapat hanya satu fruitcake di dunia; Ia hanya terus mendapatkan diluluskan sekitar kerana “tiada siapa suka.” Au contraire. Ia mungkin bahawa kebanyakan orang tidak menyedari betapa baik fruitcake harus rasa.

Kek buah-buahan telah mengambil banyak penderaan dalam tahun-tahun kebelakangan, tetapi ada sebab kenapa ia adalah suatu tradisi holiday. Menurut kegembiraan dari memasak, kek buah-buahan adalah terutamanya kek mentega yang hanya mengandungi adunan cukup untuk mengikat buah-buahan, yang biasanya pala buah-buahan. Kek yang siap direndam di dalam pelbagai keras dan dilindungi dalam gula serbuk untuk mengelakkan acuan. Mereka boleh disimpan selama bertahun-tahun dalam satu tin atau satu lagi dimeterai kontena.

Orang telah dimakan kek buah-buahan selama berabad-abad. Versi Bahasa Inggeris dipanggil Stollen dan badam dan rempah-ratus seperti kulit kayu manis. Di Itali, kek buah-buahan yang dikenali sebagai Panforte. Ia adalah versi gorengan tidak bagus yang dibakar di dalam kuali leper yang cetek.

Jauh dari situ menjadi hanya satu kek buah-buahan di dunia, ada benar-benar mendamaikan. Beberapa jenis lazat mempunyai aprikot, nenas, kacang macadamia, epal dan coklat.

Kerana kek buah-buahan mengekalkan baik, ia adalah idea hadiah yang besar. Ia adalah produk yang diketengahkan dalam bakul hadiah gourmet. Ia merupakan Hadiah yang menakjubkan dan lazat dan lebih baik apabila disertakan dengan perkara-perkara seperti mentega kacang gourmet dan coklat.

Ramai peminat kek buah-buahan mengesyorkan tidak makan segera. Set ia diketepikan supaya minuman keras yang mempunyai peluang untuk umur buah-buahan. Kek buah-buahan telah dikenali untuk tempoh 25 tahun atau lebih lama, jadi ada sedikit risiko kerosakan. Ini adalah kerana alkohol dan kandungan gula.

Cuti, apabila buah-buahan, kuih-muih tradisional membuat penampilan mereka, adalah semua tentang pemberian peluang, jadi ia bukanlah satu perkara yang baik perlu bimbang mengenai nilai pemakanan buah-buahan kek. Masih, jika salah satu mesti tahu:

Kek buah-buahan mengandungi kira-kira 140 kalori, bergantung kepada resipi yang digunakan dan saiz hidangan itu. Ini adalah setanding dengan malaikat makanan kek yang juga biasanya mempunyai kurang daripada 200 kalori. Ia adalah jauh lebih baik daripada kek pisang, yang mempunyai lebih daripada 400 kalori
Kek buah-buahan juga mempunyai kira-kira 5 gram lemak, namun lemak tidak tepu; 115 mg natrium, 25 gram karbohidrat, termasuk 2 gram serat dan 1 gram protein. Kek buah-buahan juga menyediakan sejumlah kecil besi, riboflavin, niacin, foliate, fosforus dan magnesium. Kek buah-buahan mengandungi kolesterol tidak.

Manakala kek buah-buahan boleh di tidak dianggap makanan kesihatan, ia bukanlah sebagai berdosa sebagai melayan percutian lain. Apabila disediakan dengan cara yang betul, benar-benar boleh rasa seperti tercabul sebagai melayan orang-orang yang lain.

Tahun ini, mempertimbangkan untuk memberi Hadiah gourmet kek buah-buahan dari satu syarikat dengan tahun pengalaman dalam penyediaan mereka. Syarikat kek buah-buahan gourmet menggunakan bahan-bahan yang berkualiti tinggi untuk memastikan produk terbaik merasa.

Memberi piring-piring untuk satu jenis kek buah-buahan akan mendedahkan penerima untuk ruangan tradisi. Kek buah-buahan gourmet akan tidak dihantar dari rumah ke rumah; mereka akan ketepikan dan savored untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *