Florida insurans kesihatan rebet adalah disebabkan Ogos 2012

Florida insurans kesihatan rebet adalah disebabkan Ogos 2012

Ogos ini, syarikat-syarikat insurans kesihatan Florida dijangka untuk membayar balik untuk anggaran 706,000 Florida penduduk dalam bentuk rebat yang diberi mandat oleh mandat perubatan-kerugian-nisbah Akta penjagaan mampu. Lebih daripada $100 juta dalam rebat insurans kesihatan dijangka akan pergi kepada pelanggan.

Di bawah peraturan baru yang dicipta oleh perlindungan pesakit dan Akta penjagaan mampu pada 2010 yang dipanggil nisbah minimum kerugian perubatan, syarikat insurans hanya dibenarkan untuk membelanjakan 20 peratus hasil jumlah premium mereka mengenai kos pentadbiran bagi dasar-dasar kumpulan kecil dan individu. Baki 80 peratus mesti dibelanjakan ke atas kesihatan. Bagi dasar-dasar Kumpulan yang besar, penanggung insurans dikehendaki menghabiskan 85 peratus pada perubatan dan 15 peratus pada perbelanjaan pentadbiran seperti pengiklanan dan keuntungan. Kegagalan bermakna memberi kembali wang premium yang tidak digunakan untuk pemegang polisi dalam bentuk rebat.

Syarikat-syarikat insurans di Florida mula melaporkan angka-angka kewangan mereka bulan ini untuk memberi masa yang mencukupi untuk menilai berapa banyak mereka berhutang dalam rebat pegawai Persekutuan. Anggaran bayaran balik dari Florida penanggung insurans tidak akan dikeluarkan sehingga bulan depan dan kita perlu menunggu sehingga Jun sebelum angka muktamad yang akan diumumkan. Rebat boleh datang sebagai diskaun bil penjagaan kesihatan masa depan atau dibayar sebagai cek.

Ayram Goldstein, jurucakap bagi Kumpulan negara pengguna dalam penjagaan kesihatan untuk syarikat sekarang, meramalkan bahawa rebat itu diberikan kembali kepada beratus-ratus ribu pemegang pelan insurans kesihatan Florida akan menjadi angka yang sangat besar.

Dalam anggaran yang diberikan oleh pegawai-pegawai negeri, syarikat-syarikat insurans kesihatan Florida 12 perlu membayar balik $107 juta dalam rebat tahun ini kepada kira-kira 706,000 pemegang pelan insurans kesihatan individu. Berehatlah di salah satu daripada pemegang-pemegang polisi mereka akan kira-kira kembali $152 sebagai rebat. Syarikat insurans unjuran yang kemungkinan besar akan mempunyai rebat terbesar akan menjadi subsidiari Amerika Healthcare peraturan keemasan dengan $37 juta, Humana dengan $28 juta dan Connecticut Ketua dengan $11 juta.

Mengapa mandat MLR diwujudkan?

Objektif utama pemerintahan MLR oleh undang-undang pembaharuan penjagaan kesihatan adalah untuk memastikan bahawa pemegang polisi mendapatkan lebih nilai untuk wang mereka pada masa yang sama menerima kualiti penjagaan yang lebih baik. Dengan mandat yang baru ini, syarikat-syarikat insurans kesihatan Florida dikehendaki membelanjakan lebih perbelanjaan penjagaan kesihatan pemegang polisi mereka daripada apa yang mereka digunakan untuk membayar dahulu.

Kerana insurans di Florida tidak dapat melarikan diri peraturan ini, salah satu daripada cadangan-cadangan mereka jika ia tidak memenuhi nisbah MLR diperlukan untuk pelan insurans kesihatan tertentu akan menjatuhkan mereka. Walaupun tinggi-potongan pelan menawarkan premium yang rendah, mereka juga dijangka mempunyai MLRs yang lebih rendah dan lebih cenderung untuk mengeluarkan rebat. Tentang apa yang akan berlaku kepada pelan jenis ini, kita perlu melihat untuk diri kita sendiri lewat tahun ini.

Pandangan mengenai mandat insurans kesihatan Florida MLR bercanggah dengan Islam

Republikan dan Syarikat-syarikat insurans telah menentang kuat undang-undang. Bagi mereka, mandat MLR sewenang-wenangnya dan akan memaksa beberapa syarikat insurans untuk menutup.

Menurut Robert Zirkelbach, jurucakap bagi Amerika insurans kesihatan merancang (AHIP), menyekat perbelanjaan daripada syarikat insurans atas barangan bukan perubatan tidak membantu menurunkan kos penjagaan kesihatan. Beliau berkata bahawa ia tidak mempunyai kesan yang “sebenar pemandu kenaikan premium untuk pengguna seperti kemajuan teknologi” dan kos pemberi rawatan dan penjagaan kesihatan.

Walau bagaimanapun, peguam bela pengguna memuji undang-undang kerana ia memastikan bahawa orang yang mendapat penjagaan kesihatan yang mereka impikan. Laura Goodhue, Pengarah Eksekutif Florida komuniti Kesihatan rangkaian maklumat tindakan, berkata bahawa dengan mandat yang baru ini, akhirnya pengguna akan mendapat lebih nilai untuk wang mereka dan mendapat penjagaan kesihatan berkualiti yang mereka dibayar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *