Flexing otot syarikat insurans kesihatan

Flexing otot syarikat insurans kesihatan

Apabila ia datang kepada ubat-ubatan preskripsi anda mungkin bahawa anda kursus rawatan ini yang ditentukan oleh doktor anda apabila malah syarikat insurans kesihatan anda benar-benar telah berkata yang lebih besar dalam ubat-ubatan yang mungkin atau mungkin tidak akan diketepikan untuk anda. Syarikat-syarikat insurans tidak tahu anda dan mereka tidak mempunyai Ijazah perubatan tetapi entah bagaimana, mereka seolah-olah percaya bahawa mereka mempunyai hak untuk menetapkan kursus anda rawatan dan malangnya ini sebenarnya adalah satu kenyataan yang benar.

Apabila ramai orang menyedari apa yang benar-benar berlaku di antara mereka doktor dan syarikat insurans kesihatan berkaitan rawatan mereka akan menerima dan yang lebih itu adalah banyak didorong oleh keputusan yang dibuat oleh syarikat insurans daripada pendapat doktor profesional dan kesimpulan ia boleh menjadi amat disillusioning dikatakan di-kurangnya. Syarikat insurans kesihatan biasanya memutuskan pakej rawatan yang diterima bagi pesakit dan pada kelulusan atau penolakan mereka. Ianya kini amalan standard sebelum doktor akan menawarkan cadangan untuk rawatan kesabaran mereka terlebih dahulu berbincang dengan pelan insurans kesihatan.

Biasanya doktor tidak akan memberitahu anda bahawa rawatan yang dicadangkan adalah syarikat insurans kesihatan yang telah diluluskan. Walau bagaimanapun, terdapat doktor-doktor lain yang membolehkan pesakit-pesakit mereka yang tahu mengapa rawatan ditetapkan yang dicadangkan.

Kerana dengan semua aspek kehidupan orang-orang dengan wang yang paling amnya mendapat cara mereka pertama. Ini terutamanya benar dalam bidang perubatan dan peranan dan pengaruh bahawa bermain syarikat-syarikat besar dalam poket dadah dalam opsyen yang diberikan kepada pesakit melalui doktor. Ia mungkin bahawa terdapat beberapa pilihan yang sangat baik, tetapi kerana kos penjagaan perubatan, syarikat insurans kesihatan terang-terangan akan menghalang opsyen ini dari menjadi sebahagian daripada senarai pilihan yang disediakan kepada pesakit.

Mengenai perlindungan insurans kesihatan bagi kebanyakan pesakit, syarikat insurans kesihatan mereka mempunyai lebih kawalan dan pengaruh untuk menetapkan rawatan untuk Pihak Diinsuranskan yang sebelum ini percaya dan ini adalah sekadar salah. Hanya kerana tiada ahli Syarikat insurans kesihatan yang benar-benar diteliti anda dan mereka tidak mempunyai kelayakan profesional perubatan agar secukupnya seperti kehidupan yang berubah-ubah keputusan untuk pesakit. Bagi sebahagian besar syarikat insurans hanya tahu anda oleh anda nombor polisi atau nombor kes, jadi mengapa harus mereka dibenarkan untuk memiliki begitu banyak kawalan ke atas rawatan dan penjagaan anda?

Cara yang mudah untuk menjawab ini ialah untuk menyedari bahawa syarikat insurans kesihatan adalah perniagaan besar yang ingin meneruskan pertumbuhan dan keuntungan dengan menghadkan liabiliti mereka dan mengurangkan jumlah yang mereka bayar untuk menuntut setiap. Keputusan hampir tidak pernah berdasarkan apa-apa benda selain daripada perniagaan yang bakal dan tiada kaitan dengan apa yang terbaik untuk pesakit Diinsuranskan untuk memastikan bahawa mereka mendapat rawatan yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *