Filem-filem atas kencing manis

Filem-filem atas kencing manis

Kencing manis ini terkenal sebagai satu Bala di seluruh dunia, hampir perkadaran pandemik kerana ramai mangsa yang kekal undiagnosed atau jika didiagnosis, enggan mematuhi kedua-dua gaya hidup dan ubat sembuh. Berikut adalah filem-filem yang telah digambarkan pesakit kencing manis di skrin Perak.

Keluli Magnolia. Filem ini dikeluarkan pada tahun 1989 dan telah pelakon makan kuasa bidang Sally, Dolly Parton, Olympia Dukakis dan kemudian saudara tidak diketahui Julia Roberts. Ia digambarkan Kumpulan bandar kecil wanita yang cuba untuk berhadapan dengan kesukaran setiap hari. Salah satu adegan-adegan yang paling berkuasa yang melibatkan pesakit kencing manis adalah pemaparan Julia Roberts, di mana manik peluh dia bibir dan dahi, melawan selepas didesak oleh bidang Sally ibu beliau dalam sebuah episod kepada pengasingan hipeglisemik terutamanya harrowing di bandar pusat, Truvy dan Gunting. Adegan ini masih boleh menggambarkan kehidupan pesakit kencing manis di dalam gambar yang bergerak yang utama yang paling berkuasa.

Con udara. Filem ini dikeluarkan pada tahun 1997 dan ia digambarkan acara yang mana sekumpulan penghuni dirampas pesawat penjara yang telah mengangkut mereka. Antara bintang-bintang yang adalah Nicolas Cage, Mykelti Willamson dan John Malkovich. Watak-watak sangkar dan Williamson, telah juga sedang diangkut ke dalam pesawat Keselamatan maksimum kerana ia dilakukan penjenayah paling berbahaya di dunia. Kerana skyjacking, watak, Williamson, O bayi, tidak dapat menerima insulin berjadual yang ditembak dan syringes Lembaga telah rosak semasa adegan pergaduhan atas kapal terbang. Ini adalah salah satu motivasi utama untuk watak di sangkar untuk melawan dan memulihkan ketenteraman ke dalam pesawat untuk kebebasan.

Panik bilik. Filem ini menampilkan disamping Jodie Foster, Forrest Whitaker Sirat dan Kristin Stewart dilancarkan pada tahun 2002. Filem ini berkisar kepada pembelian sebuah brownstone pangsapuri di New York dengan bilik dibina dalam panik. Bilik ini adalah kawasan yang selamat di dalam rumah itu sendiri terkandung dan mampu melindungi pemilik rumah dari penceroboh rumah. Acara tertentu ini berlaku apabila sekumpulan Whitaker Sirat memasuki rumah dan cuba untuk masukkan dalam Bilik panik di mana apa penceroboh rumah yang di kehendaki. Satu lagi ditambah twist cerita adalah Stewart, anak kepada Foster dalam filem, mengidap penyakit kencing manis juvana. Semasa salah satu urutan paling menggentarkan, ibu cuba untuk mendapatkan glucagon kit untuk sebuah episod hipoglisemia sambil mengelakkan penceroboh rumah.

Sebagai pesakit kencing manis menjadi semua yang lumrah di dunia, mereka menjadi bahagian tak terpisahkan dari hidup. Manakala Rancangan televisyen dan filem berkata kepada gambaran kehidupan sebenar sedang berkelahi, harapkan filem-filem yang banyak termasuk pesakit kencing manis dalam jalan cerita mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *