Fibroid mengecut secara semulajadi – mengurangkan fibroid tanpa pembedahan

Fibroid mengecut secara semulajadi – mengurangkan fibroid tanpa pembedahan

Beberapa tahun yang lalu, saya pergi berusaha mencari maklumat tentang fibroid mengecut secara semula jadi. Saya telah cukup. Saya telah mencapai titik di mana satu-satunya penyelesaian yang ditawarkan kepada saya oleh doktor saya ialah untuk melakukan pembedahan Histerektomi. Saya mempunyai fibroid selama beberapa tahun, walaupun saya telah hanya telah didiagnosis dengan mereka agak tempahan. Saya mengalami kembung, masalah lemah kawalan kencing, tempoh-tempoh yang sangat berat yang diiringi oleh masalah anemia, ketidakselesaan dan usus. Mencari kembali sekarang saya rasa ia kelihatan bahawa saya tidak sedar apa salah yg menggelikan. Saya fikir saya mungkin ada kanser. Doktor saya telah dilihat setahun atau jadi sebelum ini malah mendakwa ia adalah “lemak perut”! Sebenarnya, saya mempunyai fibroid. Fibroid yang besar.

Sesungguhnya imbasan menunjukkan bahawa perut saya menyerupai “mengandung 7 bulan”. Ia adalah tidak hairanlah yang saya mempunyai gejala-gejala ini. Salah satu fibroid saya adalah besar seperti tembikai yang kecil dan saya mempunyai beberapa yang telah saiz epal dan sekumpulan kecil fibroid. Saya sangat gembira kerana dapat belajar bahawa sekurang-kurangnya mereka tidak berbahaya, tetapi dalam cara yang saya selalu mendapat gambaran bahawa doktor merasakan ini memberi mereka lesen untuk hampir tidak mengambil fibroid saya serius. Ia adalah sedikit seperti “baik, mereka tidak akan membunuh kamu, jadi mendapatkan dengannya!

Saya tidak dapat dengannya walaupun. Kualiti hidup saya teruk terjejas. Aku dulu suka berjalan, tetapi aku benar-benar daripada nafas dan saya bocor air kencing setiap kali saya berani lakukan apa-apa. Tempoh saya yang seksa yang amat besar. Saya akan rendam beberapa tuala sanitari dalam masa beberapa jam dan terpaksa tidur di atas tuala. Bagi jantina, baik ini telah dihentikan kerana ia adalah begitu tidak selesa dan saya kemudian mendapati bahawa kedudukan salah satu fibroid saya bermaksud bahawa ia adalah menekan pada penghujung bahagian atas vagina saya.

Saya bertanya kepada doktor saya tentang kaedah fibroid mengecut secara semula jadi, tetapi disambut dengan tatapan kosong. Beliau berkata satu-satunya perkara yang akan “menyelesaikan masalah” pembedahan Histerektomi. Terdapat kaedah pembedahan lain yang kadang-kadang digunakan untuk mengeluarkan individu atau Kumpulan fibroid tetapi dalam kata-katanya, saya adalah “terlalu jauh pergi”. Saya benar-benar tidak mahu pembedahan Histerektomi. Hanya di tiga-puluhan pertengahan tahun saya dan saya tahu orang-orang yang telah mempunyai satu dan pergi melalui menopaus. Selain itu, saya sangat sibuk. Saya mempunyai tiga orang anak dan suaminya bekerja banyak dan saya tidak mampu masa untuk bulan yang pulih dari pembedahan major. Akhirnya, saya sangat takut kepada kematian rawatan hormon yang saya perlu ambil sebelum operasi. Saya diberitahu, saya perlu mengambil ubat-ubatan buatan mengecutkan fibroid sebelum pembedahan untuk menjadikannya “kurang berisiko” tetapi bahawa ubat-ubatan menyebabkan kesan sampingan yang mengerikan, osteoporosis, gejala-gejala menopaus seperti berpeluh malam dan kehilangan ingatan, pengeringan, penipisan tisu-tisu faraj dan kedutan wajah.

Saya perlu masa untuk berfikir tentang perkara ini, jadi saya telah jadualkan temujanji selama sebulan atau lebih jadi lewat. Pada masa itu saya diserap setiap sedikit maklumat yang saya dapat mengenai fibroid mengecut secara semula jadi. Saya belajar yang seringkali tiada “satu” punca fibroid tetapi yang ada adalah syarat-syarat tertentu yang boleh mempengaruhi seorang wanita untuk mengidap fibroid. Contohnya, lebihan estrogen fikir menyumbang kepada fibroid dalam sesetengah wanita, supaya mencari jalan untuk mengurangkan ini secara semula jadi boleh membantu. Estrogen adalah dibawa oleh dan dihasilkan di dalam sel-sel lemak supaya mengekalkan berat badan yang sihat boleh mengurangkan fibroid sedikit. Di samping itu, ia adalah diketahui bahawa bahan pencemar dan racun serangga di dalam keadaan tertentu boleh meniru tindakan estrogen dan ini boleh disimpan di dalam hati. Menghapuskan ini dengan Menyahtoksinkan hati boleh membantu. Wanita lain telah mendapati bahawa menggunakan persediaan herba Cina yang membantu, walaupun anda perlu pastikan anda telah mengambil kombinasi Peti Deposit Keselamatan, khusus untuk fibroid jika ini adalah saluran yang anda ingin cuba.

Terdapat beberapa pengamal alternatif yang pakar dalam masalah-masalah kesihatan wanita, termasuk fibroid mengecut secara semula jadi. Walau bagaimanapun, mereka sukar untuk mencari dan boleh bekerja untuk menjadi sangat mahal. Sangat bahawa fibroid boleh mempunyai banyak sebab hakikatnya mengapa anda tidak akan mendapati terlalu banyak maklumat yang khusus tentang bagaimana anda boleh mengecut mereka secara semulajadi, secara online. Saya dapati buku ini sangat mengecewakan. Sesungguhnya saya berasa bahawa orang telah memegang kembali banyak maklumat-saya telah melihat banyak bukti anekdot yang mengecut fibroid yang secara semulajadi dapat dilakukan. Saya juga akan membaca Kisah-kisah sebenar dalam penerbitan yang mempunyai reputasi yang baik. Walau bagaimanapun, saya tidak dapat mencari bagaimana untuk melakukannya.

Akhirnya, saya memutuskan untuk pergi ke depan dan membeli apa yang kelihatan seperti sistem yang sangat menyeluruh. Saya akui untuk mempunyai keraguan tetapi merasakan ia adalah pilihan terakhir. Sebaik sahaja saya membaca melalui orang ramai maklumat saya tiba-tiba sedar mengapa saya tidak dapat mencari maklumat dalam talian.

Hakikat sangat bahawa fibroid boleh mempunyai pelbagai punca dan selalunya penyelesaian yang diperlukan amat direka untuk individu. Ia akan cukup bertanggungjawab menerbitkan pelbagai kala nasihat yang sudah tentu tidak sesuai dalam setiap kes dan tidak semestinya akan membantu dalam fibroid mengecut secara semula jadi. Sesungguhnya apa yang bekerja untuk satu orang tidak boleh bekerja untuk satu lagi dan ia benar-benar penting bahawa anda mempunyai pemahaman yang menyeluruh sebelum memulakan rawatan.

Sistem yang saya pilih adalah ditulis oleh Shola Oslo yang merupakan seorang pengamal alternatif dalam isu-isu wanita. Saya mendapati bahawa beberapa tanda-tanda saya telah reda dalam tempoh beberapa hari dan saya akan mengatakan bahawa dalam tempoh beberapa bulan, fibroid saya telah mula mengecut nyata. Beberapa bulan selepas itu, imbasan mendedahkan bahawa fibroid terbesar telah menurun dengan ketara di antara orang-orang yang paling kecil kanser sama sekali. Tidak perlu dikatakan, saya tidak pergi ke hadapan dengan pembedahan! Dengan kemas kini, saya masih mempunyai fibroid, tetapi mereka begitu kecil bahawa ia menyebabkan saya tidak menunjukkan sebarang gejala pada semua. Bonus yang telah saya rasa saya telah dalam tahun-tahun yang sihat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *