Feng Shui kualiti rumah

Feng Shui kualiti rumah

Dalam Xing Fei Kong Xuan (penerbangan bintang) Feng Shui, pengagihan tenaga Peta rumah atau ia “qi” berasal dari menghadap (arah yang menerima tenaga yang kebanyakan) dan tempoh rumah.

Peta “qi” mengenal pasti sektor yang menguntungkan dan Hell sebuah rumah. Kita boleh membuat keputusan lokasi yang optimum dari pintu utama, Bilik tidur, dapur dan lain-lain kawasan yang tinggal atau bekerja berdasarkan peta.

Peta “qi” yang terhasil juga characterizes kualiti rumah. Contohnya di Selatan 2/3 menghadap rumah (172.5 untuk 202.5 darjah) semasa tempoh (tempoh 8) dipanggil menghadap Double. Dalam Bahasa Cina ia dikenali “Prosper kekayaan tetapi tidak Prosper keturunan”. Itu Selatan yang menghadap rumah akan meningkatkan nasib kekayaan daripada penghuninya tetapi tidak semestinya nasib keturunan. Nasib keturunan diterjemahkan kepada kesihatan yang baik dan perhubungan.

Di sisi lain a Utara 2/3 menghadapi house (352.5-22.5 darjah) dalam tempoh semasa dipanggil duduk Double. Dalam Bahasa Cina ia dikenali “Prosper Descendent tetapi tidak Prosper kekayaan”. Ia adalah bertentangan dengan rumah menghadapi Selatan dan ia meningkatkan penghuni di nasib keturunan, makna kesihatan dan hubungan, tetapi tidak semestinya nasib kekayaan.

Dalam menghadapi ini Walau bagaimanapun hanya sebahagian jika cerita. Duduk dan menghadap rumah ini mesti percuma landforms berlaku secara semulajadi dan struktur buatan manusia yang menjana “sha qi” atau membunuh memaksa. Jika “sha qi” hadir dan cukup rapat, auspiciousness rumah ini akan musnah.

Selain ketiadaan “sha qi”, rumah harus dikelilingi oleh landforms yang saling melengkapi. Sebagai contoh “Prosper pelbagai”, rumah menghadapi S2/3 perlu mempunyai “air” pada menghadapi arah rumah. Air boleh sebenar seperti sebuah tasik yang bersih atau perlahan mengalir Sungai atau tidak, seperti sebuah padang terbuka atau Permainan Kanak-kanak pada masa yang sama tahap rumah atau lebih rendah. Borang tanah betul menguatkan auspiciousness rumah yang dalam kes ini adalah nasib kekayaan.

“Makmur keturunan” N2/3 rumah, perlu ada Gunung pada bahagian belakang atau duduk rumah. Gunung boleh sebenar, dengan tumbuh-tumbuhan yang subur atau pseudo, seperti tanah yang tinggi atau banyak pokok-pokok tinggi. Lagi apabila Gunung hadir persidangan nasib keturunan dipertingkatkan.

Bagaimana jika rumah menghadapi Selatan dengan serta-merta menghadapi sebuah gunung? Atau rumah menghadapi Utara mempunyai sebuah tasik berhampiran di sebelah tempat duduk? Apabila ini berlaku atau apabila dipadankan dengan jenis landform yang bertentangan, auspiciousness rumah musnah. Nasib kekayaan daripada Selatan yang menghadap rumah adalah tidak digalakkan manakala nasib keturunan rumah menghadapi Utara adalah tidak digalakkan juga.

Selain rumah tempoh 8 S2/3, rumah W2/3, N1 dan E1 yang juga dikenali sebagai “Double menghadapi” dan meningkatkan kekayaan penghuninya. Dan sebagai tambahan kepada rumah N2/3, yang menghadapi E2/3, S1 dan W1 “Double duduk” meningkatkan keturunan (makna kesihatan dan hubungan) daripada penghuni.

Tempoh 8 rumah itu muka SW1, NW2/3, NE1 dan SE2/3 dikenali sebagai “Air makmur sejahtera Gunung” atau dalam istilah orang awam baik untuk kekayaan dan baik untuk keturunan. Walau bagaimanapun mereka hanya boleh berkesan jika mereka mempunyai air yang baik di Gunung menghadapi dan baik pada persidangan. Apabila syarat-syarat ini dipenuhi, penghuni boleh mengharapkan kekayaan yang baik dan nasib keturunan.

Walau bagaimanapun jika rumah itu mempunyai sebuah “Gunung” di hadapan dan berhampiran cukup dan “air” di belakang (tempat duduk) dan berhampiran cukup, maka semua hilang. Kekayaan rumah dan nasib keturunan Susutnilai adalah sangat!

Ini membawa saya untuk tempoh 8 rumah itu muka NW1, SE1, SW2/3 dan NE2/3. Rumah ini dipanggil “Akan up the Mountain dan jatuh ke dalam air”. Ramai menganggap mereka tidak menguntungkan kerana ia juga diterjemahkan ke dalam “Kekayaan tiada dan tiada nasib keturunan”. Hal ini tidak semestinya berlaku. Ia bergantung kepada landform menghadap dan duduk. Jika terdapat air di depan dan gunung di bahagian belakang, maka ia tidak menguntungkan. Namun jika sebaliknya adalah benar, bererti gunung di depan dan air di belakang, maka ia adalah agak boleh diterima!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *