Farmasi jualan A hebat kerjaya untuk graduan Sarjana Muda Sains

Farmasi jualan A hebat kerjaya untuk graduan Sarjana Muda Sains

Jadi anda berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Sains dan anda tidak mahu menjadi seorang doktor, doktor gigi atau kerja-kerja di makmal. Anda juga tidak bercadang untuk mengejar Ijazah Siswazah dalam bidang Sains sama ada sebagai penyelidikan saintifik tidak benar-benar panggilan anda. Jadi anda mungkin berfikir tentang apa jenis kerjaya dan pekerjaan akan terbuka bagi graduan Universiti atau Kolej Sains darjah.

Saya berada di situasi yang sama bertahun-tahun yang lalu kerana saya merasakan bahawa saya lebih suka memakai saman perniagaan dan bukannya kot makmal bagi kerjaya kerja saya. Saya tidak berminat dalam hidangan Petri, penunu Bunsen, flasks atau alat-alat pembedahan lagi. Saya ingin membawa beg bimbit yang snazzy dan telah makan tengahari perniagaan sebaliknya.
Jadi saya adalah bernasib baik juga akan ke bidang kerjaya yang saya akan tinggal di selama empat belas tahun yang sangat lumayan dan menguntungkan. Kerjaya ini adalah jualan farmaseutikal yang bertukar menjadi perlawanan yang sempurna Sains dan perniagaan.

Terdapat banyak faedah dan manfaat apabila bekerja sebagai dadah reputasi dalam industri farmaseutikal. Gaji dan bonus boleh berjumlah enam angka bagi pelajar berprestasi tinggi dan terdapat penggunaan kereta Syarikat. Akaun perbelanjaan korporat juga disediakan untuk perniagaan hiburan. Terdapat juga peluang-peluang pelancongan yang akan dibayar oleh Syarikat sebanyak Mesyuarat jualan serta Konvensyen perubatan adalah sering terletak di tempat-tempat yang menarik.
Sebagai wakil jualan farmaseutikal juga bermakna bahawa terdapat banyak kebebasan dan kemerdekaan dengan kerja yang tetap bekerja syif tidak lagi cara untuk reputasi dadah. Bahkan lebih baik ialah bahawa 95% daripada masa, tiada bos tiada untuk melihat ke atas bahu di tempat kerja.

Menjadi wakil dadah yang juga mempunyai beberapa ganjaran tidak ketara yang saya tidak menjangka apabila saya mula. Bidang ini melibatkan bekerja dengan profesional perubatan untuk membawa mereka produk yang berguna yang akan memberi manfaat kepada pesakit-pesakit mereka. Wakil dadah dengan pasukan jualan farmaseutikal boleh dianggap sebagai sebahagian daripada pasukan secara keseluruhan penjagaan kesihatan kerana mereka akan memainkan peranan yang penting dalam membantu pesakit.

Jadi jika anda seorang graduan Sains dan ingin melakukan sesuatu dalam perniagaan dan bukannya dalam bidang saintifik semata-mata, menganggap jualan farmaseutikal sebagai pilihan kerjaya yang berdaya maju.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *