Farmaseutikal Copywriter? Mungkin?

Farmaseutikal Copywriter? Mungkin?

Jadi anda hanya mendapatkan daripada Kolej. Ingin mendapat hidup anda sebagai seorang penulis, dan anda membuat keputusan mengenai kerjaya sebagai seorang copywriter pengiklanan. Sememangnya semua orang ingin menulis iklan dilentur hebat seterusnya, atau menjadi cetusan idea terbaru 20 tahun Vodka kempen, betul? Tidak begitu cepat.

Sementara kerjaya dalam “pengguna” pengiklanan sentiasa menjadi penanda aras dalam industri, penulis yang lebih muda akan mencari jalan mereka di dunia yang semakin meningkat dalam iklan farmaseutikal. Jadi mengapa seseorang mahu menulis tentang ubat kemurungan dan bukannya untuk minuman ringan?

Berikut adalah tiga sebab utama aliran ini:

Kestabilan:

Dengan jaminan pekerjaan sebagai rendah kerana ia sejak kemalangan tahun 1929, muda kreatif secara umum pengguna pengiklanan di Madison Avenue mendapati diri mereka kerja kadar yang membimbangkan. Iklan farmaseutikal adalah secara amnya agak lebih stabil, kerana pasaran hanya kecil.

Wang:

Pada mulanya, gaji yang diperolehi oleh pengguna dan penjagaan kesihatan penulis adalah kira-kira lebih kurang sama. Iaitu, tidak sangat. Walau bagaimanapun, penulis penjagaan kesihatan yang berjaya melihat kenaikan gaji yang lebih besar dan tajuk promosi lebih cepat daripada rakan-rakan pengguna mereka.

Rasa penting:

Pada mula-mula sepintas peraturan kandungan, dan demografi hendak membayangkan bahawa iklan farmaseutikal tidak akan membenarkan kreativiti sebagai banyak sebagai pengguna umum pengiklanan. Dan manakala “kotak kreatif” anda mungkin sedikit lebih kecil dalam iklan farmaseutikal, kerja-kerja membenarkan dan memberi sendiri kepada hasil akhir yang lebih dramatik dan strategik. Selain itu, banyak kreatif dalam iklan farmaseutikal suka fakta bahawa mesej penting, dan merasakan bahawa kerja mereka benar-benar penting.

Jadi semasa menulis urutan mimpi tempat permainan video yang baru is fun, pada penghujung hari anda anda hanya pemasaran permainan video.

Farmaseutikal penulis diminta untuk benar-benar memakan produk ini; Ia adalah kimia dan paling penting bagaimana keadaan yang mana produk farmaseutikal yang dinyatakan memberi kesan kepada pesakit. Dalam banyak kes, penulis diminta untuk temuduga dan bertemu pesakit untuk bercakap tentang keadaan-keadaan mereka. Ia telah telah dibahaskan sampai membosankan jika ubat-ubatan adalah terapi terbaik. Dan semasa saya cukup pintar untuk tidak berpendapat tentang topik itu, tiada alasan bahawa kesedaran dan pendidikan bagi kedua-dua pesakit dan profesional penjagaan kesihatan adalah perlu.

Dalam mana-mana, kita boleh yakin bahawa perubatan sejarah telah dilakukan lebih masyarakat daripada sebarang dilentur, minuman ringan atau permainan video yang pernah mempunyai.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kerjaya sebagai seorang copywriter farmaseutikal Sila email saya di

Anthony Hemsey adalah seorang jurulatih SR / VP penempatan pakar Dola Kumpulan Professsional pembangunan. Kumpulan Dola adalah satu perundingan dan Cari Eksekutif firma khusus soley untuk farmaseutikal perubatan pengiklanan dan pemasaran arena. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang program semasa dan kerja Kumpulan Dola bukaan sila layari dolagroup.com

Untuk memulakan dialog dengan salah satu daripada pakar-pakar profesional Dola Kumpulan Sila hantar e-mel-– dan menyebut perkara ini!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *