Faktor-faktor yang perlu tahu apabila membuat sangkar burung yang

Faktor-faktor yang perlu tahu apabila membuat sangkar burung yang

Ia memang satu pengalaman yang menyeronokkan untuk membina sangkar burung yang sesuai untuk burung anda dan bajet kewangan anda. Langkah pertama di atas proses ini adalah untuk muncul dengan konsep yang berkaitan dengan reka bentuknya, dan ini termasuk saiz. Banyak kalangan pemilik burung mahu burung mereka perlu kandang yang besar.

Anda juga perlu datang dengan pelan yang menginap bergantung kepada saiz bilik anda. Ia mungkin sangat ruang yang memakan untuk membeli sebuah sangkar burung yang besar, terutamanya jika anda mempunyai ruang yang kecil. Pastikan sebelum anda mula menyediakan barang-barang, anda menyenaraikan semua perkara-perkara yang anda perlu serta ukuran yang tepat selaras dengan rancangan.

Selepas anda telah difahami Reka bentuk dan bahan-bahan, anda mula piawaian yang lain hendak sangkar anda memperoleh. Anda boleh menambah kaki kepada sangkar anda menjadi satu pangkalan yang baik bagi sokongan. Anda boleh mempunyai hang sangkar burung anda ke siling. Ia akan semua bergantung pada pilihan anda dan juga pada saiz dan ruang di mana anda rumah anda akan menetapkan dalam sangkar.

Anda perlu juga menimbang jisim badan burung. Dalam kes burung anda adalah jauh lebih berat atau lebih besar, anda perlu menggunakan jenis gauze wayar lebih tebal. Ia akan memberikan banyak solidity ke kandang anda.

Wayar-wayar yang lebih ringan dan nipis memberi kualiti yang miskin dari segi kukuh kerana fakta yang wayar-wayar ini begitu ringan mereka boleh dipecahkan dalam masa yang lebih pendek. Ia mungkin boleh menyumbang untuk melarikan diri dari burung sendiri. Jika pernah anda bercadang untuk cuba wayar lampu, amat disarankan bagi anda untuk menyediakan sangkar anda sendiri rangka kayu sebagai sokongan untuk tambahan. Ia membantu penghalang kukuh di sisi luar sangkar bagi sokongan kepada yang kurang selamat wayar.

Pastikan bahawa bahagian bingkai kayu yang menghadapi burung anda tidak dilengkapi dengan bahan-bahan kimia yang dihasilkan oleh kelengkapan aksesori kerana ia boleh menyebabkan burung anda jatuh sakit dan akhirnya mati kerana keracunan.

Bahan-bahan penting lain boleh meletakkan perch, cermin, tarik tali atau perubahan yang bagus yang boleh dimainkan oleh burung dengan. Burung seperti burung kakak tua mengambil kegembiraan di perch banyak. Burung kakak tua yang banyak di dalam sangkar ini telah mendapat perch di dalamnya.

Last but not least, antara faktor penting yang benar-benar banyak yang benar-benar memerlukan perhatian adalah asas jenis dalam sangkar. Ia biasanya adalah bentuk asas yang mendapat produk sisa burung. Ini adalah penting hanya kerana pensterilan akan memastikan kesihatan yang baik dan juga keselesaan bukan sahaja kepada burung anda tetapi juga kepada anda serta semua individu yang tinggal di rumah anda.

Anda boleh menggunakan dulang yang kuat untuk berkhidmat seperti lembaran bawah yang perlu dilengkapi dengan semua najis, termasuk sisa makanan. Lapisan itu serta bentuk kertas lilin biasanya dinasihatkan.

Ini boleh membuat pembersihan kandang lebih mudah dan berfaedah. Bersama-sama dengan persekitaran yang baik dan bersih dilengkapi kemudahan dan keselesaan dan juga kesihatan yang baik untuk haiwan kesayangan anda serta orang tersayang di rumah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *