Faktor-faktor yang mendorong warga India untuk Tentera India, Barc dan pengambilan Prasar Bharati 2013

Faktor-faktor yang mendorong warga India untuk Tentera India, Barc dan pengambilan Prasar Bharati 2013

Orang yang dikenali untuk menunggu untuk pekerjaan ini, memintas tawaran dari sumber-sumber lain, yang tidak seperti lumayan sebagai idaman mereka.

Sesetengah sektor mempunyai perhatian khusus yang diberikan oleh orang-orang dan iklan kerja di sektor-sektor ini pasti digunakan bagi. Sektor seperti keretapi, Angkatan Tentera, Perkhidmatan Kesihatan, telekomunikasi, usaha sektor awam, dan lain-lain lagi boleh dilihat mempunyai banyak pilihan di kalangan graduan dan pasca siswazah. Organisasi ini telah di bahagian atas senarai keutamaan senarai calon-calon yang memohon pekerjaan di sektor kerajaan, yang dengan sendirinya berkata, banyak pilihan, selain beberapa faktor-faktor lain, yang telah menimbulkan satu trend.

• Pengambilan BARC 2013 yang diikuti oleh kebanyakan rakyat di India kerana status tinggi yang diperolehi daripada pekerjaan di pertubuhan penyelidikan atom yang atas ini. Pada tahun 2013, ada mempunyai beberapa jawatan jumlah kira-kira 140 untuk jurutera-jurutera diploma, akan dilantik ke dalam syarikat yang diiklankan. Oleh kerana had umur atas posting ini adalah 24 tahun, orang boleh memasuki syarikat terkenal ini pada usia yang sangat muda dan kemudian secara beransur-ansur naik lebih tinggi di dalam Syarikat, dengan keikhlasan dan kerja keras dan intermittently muncul dalam peperiksaan bagi pertimbangan promosi.

• Dalam Angkatan Tentera, khususnya Tentera India, pengambilan 2013 telah diiklankan bagi Suruhanjaya tetap untuk lelaki bagi skim pengambilan Universiti pre-final tahun ke beberapa jawatan teknikal. /B B.E.-Tech calon akan dipaparkan dalam lokasi yang berbeza daripada negara dan terdapat juga pengambilan Tentera India 2013 bagi pelbagai komisen perkhidmatan yang pendek untuk kedua-dua lelaki dan wanita.

• PRASAR Bharati, yang merupakan negara ‘ s organisasi penyiaran tertinggi, telah diumumkan kira-kira 1150 jawatan perlu diisi dalam kategori staf pentadbiran, Penolong Pengarah, Pengarah-Pengarah Stesen, Pembantu Kejuruteraan dan pengeluaran dan sebagainya, yang dikategorikan dalam kategori B dan C jawatan. Satu lagi faktor yang telah membawa sejumlah besar calon-calon untuk dimasukkan ke dalam permohonan mereka untuk pengambilan Prasar Bharati 2013, adalah bahawa jumlah posting. Baru-baru di bawah arahan kerajaan pusat, organisasi akan mengambil rekrut lebih 3,500 jawatan yang berbeza. Ini adalah satu jumlah yang besar dari jawatan, yang akan membantu graduan dalam subjek Kejuruteraan dan lain-lain untuk memenuhi impian mereka untuk mendapatkan pekerjaan di Syarikat penyiaran yang terkenal di India.

Angkatan Tentera India • juga adalah sebuah organisasi yang besar, yang akan mengambil beberapa pegawai-pegawai Suruhanjaya Perkhidmatan yang kekal dan pendek dan lain-lain kakitangan melalui pengambilan 2013. Skala gaji yang tinggi yang ditawarkan di organisasi-organisasi Kerajaan telah sentiasa kekal memberikan dorongan bagi orang-orang di India untuk menyertai Perkhidmatan Kerajaan. Kebanyakan pekerjaan dalam Prasar Bharati, Tentera British India dan malah BARC juga dibayar, mengikut peraturan kerajaan pusat, yang mungkin tertinggi di negara ini dengan kerajaan-kerajaan negeri.

Pelajar-pelajar, setelah menamatkan pelajaran dan juga semasa dalam kerja lain meletakkan dalam permohonan mereka untuk pelbagai pekerjaan dalam organisasi Kerajaan Pusat, atas sebab-sebab yang pelbagai. Gaji tinggi skala, pekerjaan tinggi status dan perkembangan dalam sektor pekerjaan, Semua Tambah untuk menjadi alasan bagi mereka untuk mencari pekerjaan di sektor kerajaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *