Faktor-faktor regangan dan remedi

Faktor-faktor regangan dan remedi

Regangan adalah sebahagian hidup kerana memerlukan udara untuk bernafas dan hakikat bahawa kita akan menjadi tua, mereka akan jadi sebahagian daripada kehidupan.

Terdapat banyak sebab regangan berlaku dan ramai orang dapat, tidak kira mereka umur, bangsa, jantina, keadaan, Kecergasan, Kesihatan, dan kerana pelbagai faktor yang menyumbang dan berbeza-beza.

Berikut adalah beberapa contoh.

-Kehamilan
-Akil baligh
-Syarat-syarat Perubatan (penyakit Cushings dan lain-lain)
-Pertumbuhan spurts
-Sukan dan bina badan
-Angkat berat
-Steroid atau dadah, rawatan kesan sampingan; dan sudah tentu
-Mengejut berat keuntungan atau kerugian.

Lelaki dan perempuan, muda dan tua, boleh semua mengalami ini dan tidak ada dua orang akan mempunyai keterukan, gejala-gejala atau rawatan yang sama. Oleh itu, adalah penting bahawa apa diagnosis, prognosis, tahap pembangunan atau rawatan, bahawa anda mempunyai penyelesaian tersuai yang hanya tepat untuk anda dan anda dan keperluan anda.

Malangnya ada tidak cepat-pembetulan atau satu jawapan yang sesuai dengan semua nasihat untuk mencegah atau memadam regangan. Melembap dan menjaga kulit anda adalah sangat penting, kulit am udara strategi adalah cara yang baik untuk melindungi dan memastikan kesihatan keseluruhan dan keadaan kulit anda – organ terbesar badan anda! Ia adalah lebih daripada hanya perlindungan lapisan. Keadaan kulit kita adalah benar-benar mencerminkan apa yang sedang berlaku di dalam badan kita.

Wanita hamil lama percaya bahawa mentega Koko tropika adalah jawapan untuk menghalang regangan. Dan sebagai rawatan topikal, ia telah berkembang pesat dalam penerimaan dan toted sebagai rawatan topikal dan terapi untuk membuat regangan kurang kelihatan, bahkan hilang.

Kebanyakan pakar akan mengangguk Walau bagaimanapun, bahawa regangan perlu dirawat dan ditangkap awal, untuk hasil yang terbaik dari apa-apa jenis rawatan. Premis dan logik di sini adalah sangat mudah. Ia mempunyai kaitan dengan fakta bahawa anda boleh meminimumkan impak dan kerosakan yang boleh disebabkan oleh pesalah-pesalah kulit ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *