Fakta pemakanan badam

Fakta pemakanan badam

Badam kalori dan banyak lagi

Badam kalori = 575kcal
Karbohidrat = 21.67g
Protein = 21.22g
Lemak = 49.42g
Serabut = 12.2g
Kalsium = 264mg
Besi = 3.72mg
Magnesium = 268mg
Fosforus = 484mg
Kalium = 705mg
Natrium = 68mg
Vitamin E = 26.22mg

Mari kita lihat pada badam beberapa fakta pemakanan. Seperti juga dengan kebanyakan kacang, kalori boleh tinggi. Walau bagaimanapun, sebahagian besarnya tidak diketahui antara badam yang banyak fakta-fakta pemakanan adalah bahawa, berpotensi, Makan badam boleh mengurangkan kemungkinan peningkatan berat badan.

Fakta-fakta pemakanan badam yang anda tidak tahu tentang

Kajian telah menunjukkan bahawa orang-orang yang memakan kacang dua kali atau lebih setiap minggu adalah ketara kurang cenderung untuk meletakkan berat badan daripada orang-orang yang hampir tidak makan kacang sekali.
Jumlah tinggi kalori badam adalah hampir dibatalkan oleh keupayaan untuk menggalakkan pengambilan asid lemak trans, protein haiwan, natrium, kolesterol dan gula, yang diperhatikan dalam kajian ini sambil meningkatkan pengambilan asid lemak monounsaturated, asid lemak politaktepu, serat, protin sayur-sayuran, vitamin E, kuprum dan magnesium yang berkurangan.

Maklumat mengenai manfaat kesihatan manfaat kesihatan almondsAlmonds

Lain-lain faedah badam

Badam yang dikenali untuk meningkatkan tahap badan antioksidan dan mengurangkan disebabkan dalam gula dalam darah yang memberi kesan kepada insulin – selepas makan.
Beberapa kajian telah mendedahkan bahawa makan badam dengan glycaemic yang tinggi Indeks makanan dengan ketara merendahkan Indeks glycaemic makan dan mengurangkan peningkatan gula dalam darah selepas makan.

Mereka yang tinggi dalam magnesium. Penyekat saluran kalsium semula jadi, magnesium menggalakkan dilasi pembuluh darah dan arteri
Badam adalah sumber protein yang penting untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu-tisu yang sangat baik.

Badam yang sihat

Rasa bersalah yang percuma

Resipi kek ini adalah cara yang baik untuk mempunyai sekeping kek tanpa hati nurani bersalah!

Sebagai snek atau afters
Rendah lemak dan tinggi khasiat, resipi ini boleh dibuat sama ada telah nibble satu atau sebagai varians bagi afters, tuangkan krim masam atau yogurt di atas bagi perubahan hebat yang lain.
Perkara yang menarik mengenai resipi ini ialah ia boleh disesuaikan untuk seperti yang anda perlukan untuk menjadi.

Mengubahnya jika anda perlu!

Bagi mereka yang mempunyai sikap tidak bertoleransi gandum, hanya longkang tepung dan meningkatkan badam itu.
Sikap tidak bertoleransi telur? Bertukar telur dengan secawan air suam luke semata-mata. Resipi ini adalah begitu versatil, anda boleh dengan mudah menukar perkara di sekitar.
Dan, jika anda tidak mempunyai masa untuk mereneh lemons itu (atau jika anda hanya memilih tidak!) Citrus limon menumpukan boleh digunakan, walaupun anda tidak mendapat rasa zingy yang sama.

Ini adalah bahan-bahan untuk satu resepi kek badam yang super sihat, mudah
2-3 lemons
3 telur yang sederhana
200g gula caster
tepung gandum 50g
200g badam tanah
1 sudu teh serbuk penaik

Meliputi lemons dengan air dalam periuk. Membawa ke mendidih dan renih selama sekitar satu jam.
Halve lemons yang membuang pips. Meletakkannya ke dalam pengisar yang lengkap dengan kulit dan kisar sehingga pes dicapai.
Panaskan ketuhar pada 170C. Gris satu tin (900g) 2 £ £ 2 dengan tombol mentega atau satu percikan semburan ofoil, dan selaras dengan kertas greaseproof.
Pukul telur dan gula bersama-sama.
Lipat tepung, serbuk penaik, badam dan pes lemon ke dalam campuran telur.
Tuangkan ke dalam tin dan Bakar selama 45 minit hingga satu jam.
selama sepuluh minit. Selepas waktu ini, bertukar ke rak dawai sejuk sepenuhnya sebelum makan.

Badam – apa yang anda tidak tahu!

Almond yang merupakan pokok bersaiz sederhana yang menarik, sederhana yang sebenarnya sebahagian dari keluarga rose. Pokok badam juga berkait rapat dengan peach apricot dan plum.
Serupa dengan peach dalam, almond yang terdiri daripada biji yang dikelilingi oleh Cangkerang luar keras, yang seterusnya dikelilingi oleh sebahagian fleshier.
Daging manis peach itu adalah sebahagian daripada buah-buahan yang dimakan, manakala dengan almond, ia adalah benih batin yang lazat yang dimakan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *