Fakta Kesihatan zakar – rangsangan nutrien untuk fungsi seksual

Fakta Kesihatan zakar – rangsangan nutrien untuk fungsi seksual

Zakar adalah organ yang kompleks – mungkin lebih banyak jadi daripada kebanyakan orang memberi kredit bagi. Dan seperti lain-lain penting organ dalam tubuh, zakar perlu dirawat dengan secara harian. Zakar powered by sistem arteri yang membolehkan darah ke engorge kedewasaannya, membawa kepada ereksi, yang, tentu saja, diperlukan untuk seks. Kerosakan dalam sistem ini boleh membawa kepada zakar yang lembap- dan, mungkin, kehidupan cinta untuk sama-sama lembap.

Sebagai peraturan am, apa yang baik untuk jantung adalah baik untuk zakar. Oleh itu, apa-apa yang terus salah satu jantung sihat, tekanan darah rendah, dan edaran mengalir juga akan membantu dalam zakar berfungsi dengan baik. Mengekalkan harian zakar penjagaan kesihatan regimen – terutamanya satu yang termasuk asid amino tenaga-meningkatkan L-Arginine – boleh membantu semasa yang berfungsi pada tahap tertinggi.

Apakah L-Arginine?

L-Arginine adalah nutrien yang sedikit diketahui, tetapi yang penting yang merupakan pemain yang kuat dalam Kesihatan zakar. Ia adalah sejenis asid amino yang penting untuk badan mampu membuat protein. L-Arginine didapati dalam banyak makanan, termasuk produk tenusu, daging, ayam, ikan, kekacang dan sayur-sayuran seperti kacang soya, kacang ginjal, dan Perancis kacang hijau.

Apakah manfaat kesihatan?

Penggunaan L-Arginine adalah banyak dan berbeza-beza. L-arginine sering digunakan untuk memperbaiki keadaan jantung seperti congestive kegagalan jantung, sakit dada, tekanan darah tinggi dan penyakit arteri koronari. Sekali lagi, apa yang baik untuk jantung adalah baik untuk zakar-L-Arginine juga boleh digunakan untuk membantu melawan mati pucuk dan ketidaksuburan lelaki. L-Arginine ditukarkan oleh badan kepada oksida nitrik yang seterusnya mengembangkan saluran darah di dalam badan dan meningkatkan peredaran dan penyembuhan.

Kegunaan lain untuk L-Arginine termasuk peningkatan dalam fungsi buah pinggang, mengurangkan keradangan, peningkatan gejala senility, mengurangkan Migrain, mempercepatkan Penyembuhan, meningkatkan aliran darah ke sejuk tangan dan kaki, dan juga sebagai rawatan pencegahan menentang selesema biasa. Ia bolsters sistem imun dan menyediakan badan dengan tenaga, dan ia digunakan oleh sesetengah atlet untuk meningkatkan prestasi dan kelajuan penyembuhan masa kecederaan.

Bagaimana L-Arginine manfaat zakar?

Mati pucuk adalah keadaan zakar yang boleh berlaku apabila aliran darah ke rantau ini dikurangkan, sekali gus mengurangkan fungsi seksual. Semasa mati pucuk biasanya berlaku sebagai kesan sampingan proses penuaan yang semulajadi, ia boleh berlaku pada lelaki semua peringkat umur. L-Arginine boleh membantu membuka saluran darah, sekali gus memulihkan pengaliran darah sepenuhnya ke zakar.

Ia adalah penting untuk menyedari bahawa mati pucuk mungkin gejala keadaan yang lebih serius seperti penyakit kardiovaskular, isu-isu hormon, kencing manis, masalah saraf, atau interaksi ubat dan kesan sampingan. Oleh itu, mana-mana lelaki yang kerap mengalami mati pucuk perlu mendapatkan rawatan perubatan dari doktor untuk diagnosis atau mengenepikan keadaan perubatan yang serius, yang mungkin memerlukan rawatan tambahan.

Mengekalkan zakar sihat

Cara terbaik untuk menjaga hati – dan oleh zakar – sihat untuk mengamalkan dan mengekalkan gaya hidup yang sihat. Senaman kardiovaskular terus jantung yang kuat dan boleh memperbaiki edaran ke Semua kawasan badan. Makan diet yang seimbang yang rendah lemak, mengelakkan penggunaan tembakau, dan memantau pengambilan alkohol juga menyumbang kepada gaya hidup yang sihat, Semua yang membantu untuk mengekalkan kesihatan seksual juga. Selain itu, menggunakan satu zakar vitamin crème (kebanyakan pakar mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) yang mengandungi L-Arginine boleh membantu menggalakkan aliran darah meningkat dan edaran untuk zakar, yang membenarkan bagi Kapasiti maksimum darah dan prestasi yang lebih baik. Memohon crème ini terus zakar membolehkan penyerapan terus dan kecekapan maksimum nutrien ini mujarab.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *