Fakta Kesihatan zakar – bagaimana nutrien penting seperti Vitamin E boleh membantu melindungi zakar

Fakta Kesihatan zakar – bagaimana nutrien penting seperti Vitamin E boleh membantu melindungi zakar

Ciri-ciri terapeutik Vitamin E telah diketahui selama lebih 60 tahun. Doktor telah menggunakan nutrien ini penting bagi dekad untuk merawat atau mencegah keadaan kesihatan yang terdiri dari penyakit edema kepada kulit ruam dan tanda-tanda penuaan pramatang. Selain manfaat kesihatan yang menyeluruh, bukti telah mendapati bahawa tertentu khusus zakar vitamin dan mineral seperti vitamin E mungkin berguna dalam mencegah dan merawat isu-isu kesihatan zakar yang biasa seperti Cucian kulit, kerengsaan dan hilang deria rasa zakar. Maklumat berikut telah disediakan bagi orang-orang yang mencari penyelesaian semulajadi yang berkesan untuk mengekalkan zakar sihat.

Apakah Vitamin E?

Vitamin e adalah salah satu vitamin yang paling dikenal – selama bertahun-tahun, Semua orang dari ibu kepada pakar-pakar penjagaan kesihatan telah dipuji kepentingan vitamin C dalam diet. Nutrien penting ini, yang juga dikenali sebagai asid askorbik, merupakan vitamin larut-air yang terdapat dalam barangan makanan yang pelbagai, dari jus oren yang popular untuk bawang sayur-sayuran berdaun hijau, anda; Ia juga boleh diambil sebagai suplemen pemakanan.

Implikasi daripada Vitamin E

Vitamin E yang sebenarnya merujuk kepada sekumpulan ahli kimia yang berlaku secara semula jadi yang dikenali sebagai tocopherols; bahan-bahan fat-soluble ini adalah penting untuk fungsi manusia, mereka bekerja bersama-sama dengan beberapa vitamin lain untuk mengurangkan tekanan oksidatif dan melindungi badan dari kerosakan selular.

Jumlah yang mencukupi daripada vitamin E perlu untuk mengekalkan kulit yang sihat, untuk melindungi terhadap beberapa jenis kanser, termasuk pundi kencing, payudara dan prostat kanser; nutrien ini juga dikenali kerana manfaat kesihatan kardiovaskular, serta rawatan yang berpotensi untuk pelbagai jenis dementia.

Vitamin E boleh didapati dalam sumber-sumber makanan yang banyak, namun pakar-pakar pemakanan berhati-hati bahawa memasak, pemprosesan dan penyimpanan boleh mengurangkan atau menghapuskan kelebihan nutrien penting ini. Pihak USDA menganggarkan bahawa kebanyakan lelaki mendapatkan hanya yang minimum saku harian yang disyorkan vitamin e dalam diet mereka; dalam erti kata lain, mereka hanya cukup makan untuk mengelakkan kekurangan daripada berlaku.

Manfaat kesihatan zakar vitamin E

Vitamin E adalah mungkin paling dikenali untuk melindungi hartanah; di samping itu, ia mempunyai banyak ciri lain yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan zakar.

• Melindungi radikal – yang sebelum ini disebut, vitamin E berfungsi untuk mengurangkan tekanan oksidatif, atau kerosakan selular yang disebabkan oleh radikal bebas dalam persekitaran. Secara ringkasnya, radikal bebas merosakkan fungsi sel, menyebabkan masalah pembiakan yang boleh membawa kepada kulit kerosakan, tanda-tanda awal penuaan dan juga kanser. Vitamin E, bersama-sama dengan vitamin C dan beberapa mineral, telah terbukti untuk melindungi sel-sel zakar dan boleh mengurangkan risiko kanser kulit dan menggalakkan kulit yang licin, kelihatan lebih muda.

• Melindungi dari sinar UV – sebagai tambahan kepada perlindungan terhadap radikal bebas, vitamin E telah menunjukkan untuk mengurangkan kemudaratan daripada sinaran UV. Walaupun ini mungkin tidak kelihatan seperti isu bagi kawasan yang biasanya dilindungi dengan pakaian, kebanyakan lelaki tidak sedar bahawa sinar UV mampu menembusi kebanyakan fabrik, mewujudkan kesan penuaan dan meningkatkan risiko kanser kulit. Penggunaan vitamin E yang kerap boleh meningkatkan sifat-sifat penyembuhan kulit dan boleh membantu untuk mengekalkan kulit zakar lembut, sihat.

• Menggalakkan komunikasi antara sel-sel – salah satu daripada sifat-sifat lebih Tempahan ditemui vitamin E adalah keupayaan untuk menggalakkan komunikasi antara sel-sel. Ini adalah satu isu yang penting apabila ia datang kepada sensitiviti zakar, kerana pengalaman keseronokan seksual, dan juga keupayaan untuk mencapai ereksi, bergantung kepada komunikasi dalam sebuah rangkaian rumit sel-sel saraf. Oleh merangsang komunikasi yang berkesan antara sel-sel, vitamin E boleh membantu mengekalkan sensasi zakar yang maksimum.

• Membantu kulit zakar untuk mengekalkan penghidratan semula jadi yang

Vitamin E adalah ramuan dalam kebanyakan pelembab kulit berkualiti tinggi, dan sebab yang baik. Vitamin E yang berkumpul di bawah lapisan luar kulit, memberikan halangan lembapan semulajadi yang membantu kulit untuk mengekalkan penghidratan yang sihat dan melindungi dari kekeringan dan kerengsaan. Penggunaan nutrien penting kulit ini boleh membantu untuk menghalang kekeringan dan chafing, menyembuhkan kulit yang jengkel kerana geseran dari pakaian yang ketat atau mengusap bersungguh-sungguh, dan membiarkan kulit zakar lembut, licin dan kelihatan muda.

Bagaimana untuk membuat sebahagian zakar manfaat kesihatan daripada vitamin E

Manakala barang-barang makanan yang banyak mengandungi vitamin E, kebanyakan lelaki tidak mendapatkan manfaat maksimum daripada pengambilan pemakanan nutrien ini, seperti yang banyak sifat-sifat yang bermanfaat yang hilang semasa pemprosesan. Menggunakan crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi vitamin E dan nutrien lain zakar yang digunakan terus kepada zakar membolehkan untuk terus penyerapan vitamin zakar-menyegarkan dan mineral hak di mana mereka berada diperlukan kebanyakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *