Fakta-fakta zakar – tujuh mengejutkan manfaat kesihatan seks

Fakta-fakta zakar – tujuh mengejutkan manfaat kesihatan seks

Ada ada soalan bahawa seks berasa baik – mengapa lain akan begitu ramai orang menghabiskan masa yang begitu banyak yang cuba untuk mendapatkannya? Bahagian yang terbaik ialah bahawa dengan melibatkan diri dalam seks, lelaki benar-benar lakukan sendiri (dan rakan) nikmat. Mengekalkan zakar yang sihat adalah langkah pertama dalam mengambil kesempatan daripada manfaat kesihatan fisiologi dan psikologi yang besar daripada seks. Di antara faedah-faedah tersebut – yang disokong oleh penyelidikan, akan diterangkan di bawah, bersama-sama dengan zakar yang penting fakta-fakta tentang mengekalkan ahli yang sihat.

1. Fungsi imun – saintis-saintis di Universiti Wilkes di Wilkes-Barre, Pa., mendapati bahawa lelaki yang kerap melakukan hubungan seks mempunyai tahap antibodi tertentu – terutamanya imunoglobin A – yang membantu badan melawan penyakit-penyakit berjangkit seperti selesema dan selesema biasa, serta pelbagai jenis jangkitan yang lebih tinggi.

2. Kardiovaskular Kesihatan – seks manfaat kesihatan kardiovaskular dalam beberapa cara. Sebagai contoh, lelaki yang melakukan hubungan seks tetap cenderung untuk mempunyai tekanan darah yang lebih rendah. Di samping itu, satu kajian yang dilaporkan dalam jurnal Epidemiologi dan kesihatan masyarakat menunjukkan bahawa lelaki yang melakukan hubungan seks sekurang-kurangnya dua kali seminggu mengurangkan risiko serangan jantung mereka oleh lebih daripada separuh.

3. Tekanan – ia adalah rahsia lagi bahawa bersetubuh mempunyai kesan positif kepada tahap tekanan, membantu orang ramai untuk berasa lebih tenang. Malah, jurnal psikologi biologi menerbitkan satu kajian yang menunjukkan bahawa lelaki yang melakukan hubungan seks yang kerap mempunyai tekanan darah yang lebih rendah, boleh berfungsi lebih baik cognitively dalam situasi tertekan, dan mempunyai tindak balas lebih positif keseluruhan kepada stres.

4. Fizikal kecergasan – jika lelaki memerlukan alasan untuk melakukan hubungan seks dengan lebih kerap, aspek kecergasan fizikal berfungsi dengan sempurna. Bersetubuh membakar kalori dan membantu orang untuk mengekalkan berat badan yang sihat dan lebih tona fizikal. Manakala sesi katil tidak akan menyamakan satu jam di gimnasium, sesi hour-long kira-kira 21 dapat membakar kalori mencukupi sebanyak satu paun berat badan.

5. Meningkatkan harga diri – penyelidik di Universiti Texas melaporkan bahawa peningkatan harga diri adalah salah satu sebab-sebab 237 bahawa orang yang melakukan hubungan seks, menurut satu laporan yang disiarkan dalam Arkib kelakuan seksual. Selain daripada ini, seks juga meningkatkan keintiman antara rakan kongsi dan mencetuskan pembebasan oxytocin “hormon cinta”, yang membantu orang berasa santai dan disambung selepas berjimak.

6. Melegakan sakit-satu lagi faedah yang mengejutkan seks adalah bahawa ia benar-benar membantu untuk melegakan kesakitan. Meningkatkan tahap oxytocin, otak juga melepaskan Endorfin, yang mengurangkan kesan masalah seperti belakang kesakitan, artritis, dan (bagi wanita) walaupun senggugut. Jadi masa akan datang beliau menggunakan sakit kepala sebagai alasan, lelaki boleh menunjukkan bahawa bersetubuh akan benar-benar membantu dia berasa lebih baik.

7. Meningkatkan tidur – satu lagi kesan daripada pelepasan oxytocin selepas orgasme yang mampu tidur dengan lebih cepat dan tidur yang lebih baik. Dan mendapat tidur yang lebih banyak mempunyai pengaruh yang positif ke atas semua faedah kesihatan lain yang dinyatakan di sini, dari berat badan untuk kesihatan kardiovaskular keupayaan untuk menghadapi tekanan.

Menjaga zakar sihat dan bersedia untuk bertindak
Jika semua di atas faedah seks tidak cukup, lelaki perlu tahu bahawa pepatah lama yang mengatakan memegang benar: Jika anda tidak menggunakannya, anda hilang. Tidak mempunyai hubungan seks boleh mengurangkan keupayaan untuk bertindak balas kepada rangsangan, menyebabkan fungsi dikurangkan. Untuk mendapatkan sebahagian daripada manfaat kesihatan yang terapeutik dan zakar seks, ia adalah penting untuk memastikan ahli bersedia untuk apa-apa peluang. Menggalakkan kulit yang licin, lembut dan responsif dengan menyegarkan vitamin dan mineral yang ditemui dalam formula vitamin khusus zakar yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak) dan mengekalkan kelembapan yang mencukupi untuk mengelakkan kecederaan akibat chafing dan kerengsaan sesi bersemangat bilik tidur yang boleh membantu orang-orang yang bersedia bila-bila masa Majlis tersebut menuntut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *