Fakta-fakta zakar – mekanik dalam pancutan dan bagaimana untuk menjadikannya lebih baik

Fakta-fakta zakar – mekanik dalam pancutan dan bagaimana untuk menjadikannya lebih baik

Oleh kerana fungsi seksual adalah begitu penting dari kedua-dua sudut pembiakan dan psikologi, ia akan tampak bahawa banyak penyelidikan akan telah meletakkan ke dalam menemui bagaimana semua aspek ia bekerja. Walau bagaimanapun, mengejutkan beberapa kajian telah memfokuskan terhadap apa boleh dianggap acara utama – ejakulasi. Memahami proses ini boleh membantu meningkatkan kesedaran lelaki tentang bagaimana untuk membuat masa climactic yang lebih menyeronokkan. Apa yang diketahui tentang ejakulasi dan bagaimana faktor-faktor seperti kegunaan zakar vitamin dan mineral yang boleh menjejaskan ini dibincangkan di sini.

Apa itu ejakulasi?
Sebelum pergi ke butir-butir mengenai selok-belok ejakulasi, ia adalah berguna untuk menentukan dengan tepat apa yang dimaksudkan dengan istilah ini. Ejakulasi adalah salah satu daripada empat “e’s” fungsi seksual lelaki, fisiologi yang Roy Levin menggambarkan sebagai “excitation, ereksi, pelepasan dan ejakulasi.” Manakala excitation dan pemasangan agak difahami dan biasa untuk kebanyakan lelaki, fasa pelepasan dan pancutan (ini adalah sebenarnya dua aspek proses yang sama) tidak juga difahami.

Kepercayaan umum, yang telah diringkaskan dalam Sains The orgasme (2005), memegang bahawa reaksi berikut berlaku:
1. Salur Seminal mengisi dengan cecair;
2. Cecair yang membina, mencipta tekanan pada sphincter yang tertutup di saluran-saluran seminal.
3. Tekanan binaan menyebabkan sphincters rintis untuk membuka dan melepaskan cecair tersebut.

Idea ini, yang dikenali sebagai “teori tekanan-Dewan,” ini dianggap boleh dibahaskan, tetapi ia huraian kerja yang biasa. Untuk proses fisiologi apa yang menyebabkan perkara ini berlaku, ia dipercayai bahawa tulang belakang dan otak yang terlibat, walaupun lelaki walaupun yang mempunyai fungsi otak tidak boleh merangsang untuk ejaculate.

Apa yang dimaksudkan dengan “pancutan mani kering?”
Kering ejakulasi berlaku apabila orgasme yang berlaku tanpa pelepasan cecair seminal. Dalam kes ini, air mani boleh dialihkan ke dalam pundi kencing – ini tidak berbahaya, tetapi apabila ia berlaku secara kerap, ia boleh menjadi punca kepada kemandulan. Kebanyakan laporan lelaki mendapat keseronokan yang banyak daripada satu puncak syahwat kering daripada pelepasan cecair yang biasa.

Apa yang berlaku dalam otak ketika/selepas orgasme?
Puncak syahwat bukanlah hanya perkara rangsangan tempatan – otak memainkan peranan yang besar dalam pengalaman keseronokan, serta plumbum. Apabila berlaku orgasme, Pusat keseronokan dalam otak menyala dan Endorfin akan dibebaskan ke dalam badan. Ini membawa kepada perasaan keseronokan fizikal dan psikologi yang sengit yang biasa matlamat aktiviti seksual.

Tips untuk meningkatkan puncak syahwat dan fungsi keseluruhan zakar
Semasa ejakulasi sebenarnya boleh berlaku tanpa sensasi keseronokan, khayal dalam seks adalah secara umumnya apa yang lelaki Cari, jadi ianya berguna untuk mengetahui bagaimana untuk mengekalkan keseronokan seks atau untuk menjadikannya lebih baik. Untuk membuat tempahan puncak syahwat mereka, lelaki harus diingat perkara-perkara berikut:
1. Kerana otak yang terlibat secara langsung dalam keseronokan seksual, mewujudkan suasana yang santai dan menggambarkan (sama ada secara dalaman atau melalui penggunaan bahan-bahan visual) imej erotik boleh membantu untuk membawa pengalaman pancutan ke tahap yang baru.
2. Bereksperimen dengan jawatan yang berbeza dan teknik boleh merangsang laluan saraf yang baru dan mencipta pelbagai jenis sensasi. Cuba sesuatu yang baru, sama ada secara bersendirian atau dengan rakan, sering disyorkan untuk membuat klimaks lebih sengit dan menyeronokkan.
3. Mengekalkan kepekaan kulit dan rangsangan zakar sihat menggunakan zakar Kesihatan formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi vitamin, antioksidan dan pelembab. Kombinasi yang betul nutrien zakar boleh membantu dalam meningkatkan suppleness, nada dan responsif kulit erogenous, dan oleh itu boleh meningkatkan sensasi yang menyeronokkan semasa aktiviti seksual.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *