Fakta-fakta yang menarik tentang Pukhraj kuning batu Sapphire

Fakta-fakta yang menarik tentang Pukhraj kuning batu Sapphire

Dianggap sebagai salah satu cara yang indah, bersebelahan dengan berlian, sapphire kuning dikenali untuk memerintah tertinggi antara beberapa cara yang disediakan. Juga dikenali sebagai Pukhraj, batu permata ini unik mempunyai beberapa kualiti bermanfaat yang meluas dan popular digunakan oleh kebanyakan orang.

Sapphire kuning yang terkenal sifatnya penyembuhan yang unik selain yang dikenali sebagai batu bertuah yang membantu meningkatkan kedudukan kewangan. Ia boleh dipakai oleh orang-orang yang semua tanda-tanda bintang kerana ia Adakah selamat tenang dan mempunyai tiada kesan yang buruk. Ia mempunyai warna citron kaya dan lembut dalam tekstur.

Kenyataan fesyen tebal-Sapphire kuning

Pukhraj yang batu merupakan simbolik planet Musytari yang dianggap planet ini daripada berlebihan. Berbanding planet lain, Musytari adalah besar dan jadi ia dianggap lambang kekayaan, kejayaan, nasib, kesihatan yang baik, kepekatan, penghormatan dan kemasyhuran.

Sapphire kuning mempunyai kepentingan yang besar antara cara yang tidak terkira banyaknya. Ia dianggap untuk memiliki sifat-sifat yang unik untuk menangkis roh-roh jahat. Walau bagaimanapun, pada masa kini, ia adalah popular untuk manfaat kesihatan yang cemerlang. Batu ini dikenali untuk menguatkan sistem imun badan. Ia juga memperbaiki peredaran darah dan meningkatkan fungsi hati dan pankreas.

Sapphire kuning yang dikenali untuk meningkatkan tumpuan dan membantu dalam mencapai kejayaan akademik. Ia boleh dipakai oleh para pelajar dan profesional yang berusaha untuk mencapai kejayaan profesional. Pukhraj yang dipakai pada jari telunjuk tangan kanan dan biasanya dipakai pada hari Khamis untuk mencapai faedah bantu.

Ini batu permata yang indah boleh didapati di kebanyakan negara yang termasuk Lanka, Tanzania dan Madagascar, walaupun Srilankan yang sapphire kuning dianggap batu permata yang paling menonjol dan cemerlang.

Pukhraj juga dipakai untuk manfaat kesihatan yang banyak termasuk sakit perut. Walaupun ia boleh dipakai oleh orang-orang yang semua tanda-tanda matahari ianya bermanfaat terutamanya untuk mereka yang lahir pada bulan September.

Tips Pilih batu Sapphire kuning asli

Mengenalpasti asli Pukhraj batu bukanlah satu tugas yang sukar jika anda tahu apa yang perlu mencari. Batu sapphire yang asal adalah lemony warna dan sepatutnya dipotong simetri. Ianya juga penting untuk membeli unheated Pukhraj batu kerana ia kehilangan kualiti-kualiti yang unik apabila dipanaskan.

Batu sapphire kuning Asli harus semestinya dan tanpa sebarang kecacatan. Ia adalah penting untuk tidak memilih batu dengan rekahan dan garisan. Potong dan jelas dalam batu permata tersebut adalah sama penting semasa membeli batu Pukhraj.

Walaupun sapphires boleh didapati dalam warna-warna lain seperti merah, biru dan hijau, batu sapphire berwarna kuning dianggap yang paling menguntungkan dan tiada tandingan. Ia boleh dipakai sebagai cincin dan dianggap Hadiah yang unik. Kebanyakan cara ini mempunyai nama-nama mereka ditandakan pada mereka yang menjelaskan asal. Antaranya, batu Srilankan Pukhraj yang dikenali dengan kebajikan yang terkemuka.

Pukhraj yang batu juga boleh dibeli daripada peniaga yang tulen dan pengeluar yang disenaraikan dalam direktori dalam talian pada kadar harga yang menarik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *