Fakta-fakta yang menarik tentang Iguanas

Fakta-fakta yang menarik tentang Iguanas

Mereka lebih sesuai untuk makan tumbuh-tumbuhan – sesetengah sumber masih terus mengatakan bahawa iguanas omnivores. Untuk mengatakan bahawa iguanas akan mendapat manfaat daripada makan tumbuhan dan produk haiwan akan menjadi kesilapan. Ini adalah kerana metabolisme iguana yang yang lebih sesuai untuk menyerap protein tumbuhan. Protein yang didapati dalam produk haiwan adalah terlalu kompleks untuk digunakan dengan betul oleh iguanas. Ini bermakna bahawa tidak semua protein boleh diserap oleh badan-badan mereka sebagai nutrien.

Jadi apa yang berlaku kepada protin tidak diserap? Juga, ia biasanya disimpan sebagai asid urik. Asid urik ini boleh mempunyai kesan yang sangat berbahaya pada Iguana yang berbeza anda. Yang membina asid urik boleh menyebabkan gout. Menghilangkan protein haiwan juga boleh bekerja sangat keras untuk iguana untuk buah pinggang. Ini bermakna bahawa pemakanan produk haiwan untuk Iguana yang berbeza anda boleh menyebabkan ia mengalami masalah buah pinggang. Ini lebih pendek iguana dalam kehidupan.

Iguanas boleh dilatih banyak orang berfikir bahawa iguanas adalah binatang yang bodoh. Walau bagaimanapun, orang-orang yang memiliki iguanas boleh benar-benar membuktikan sebaliknya. Iguana binatang yang boleh dilatih untuk melakukan banyak perkara yang berbeza. Sesetengah orang telah dilatih tandas iguanas mereka. Orang lain sudah melatih iguanas mereka untuk melakukan pelbagai jenis helah. Iguanas beberapa bahkan boleh mencari jalan mereka rumah!

Anugerah ini membuktikan hakikat bahawa iguanas adalah jauh daripada bodoh. Kadang-kadang, orang hanya cenderung untuk menilai makhluk-makhluk lain yang lebih rendah daripada mereka.

Mereka boleh membesar enam kaki panjang-kebanyakan orang berfikir bahawa iguanas akan sentiasa sesuai sangkar mereka. Walau bagaimanapun, apabila iguana untuk adalah dengan betul dijaga, ia akan membesar sehingga enam kaki panjang! Ini bermakna bahawa anda perlu menyediakan habitat yang boleh menampung iguana untuk pertumbuhan. Sesetengah orang mungkin tidak dapat menyediakan tempat yang besar dengan serta-merta untuk iguana enam kaki yang. Walau bagaimanapun, anda harus menyedari bahawa Iguana yang berbeza yang akan membesar itu dan jadi anda perlu sentiasa merancang lebih awal.

Iguanas arboreal – iguanas liar menghabiskan kebanyakan masa mereka di pokok. Apakah implikasi daripada ini? Baik, pemilik iguana perlu mensimulasikan iguana untuk habitat. Ini bermakna bahawa anda perlu untuk meletakkan bahan-bahan beberapa pendakian kepungan iguana anda. Sudah tentu, anda tidak perlu meletakkan pokok-pokok yang sebenar di dalam kurungan itu. Walau bagaimanapun, anda harus mempertimbangkan meletakkan jawatan atau sesuatu yang Iguana yang berbeza anda boleh mendaki pada.

Iguanas perlukan cahaya matahari – sesetengah orang berfikir bahawa lampu tiruan adalah pengganti yang baik bagi cahaya matahari dalam kepungan iguana. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu adalah bahawa iguanas perlukan cahaya matahari bukan sahaja untuk cahaya yang boleh dilihat. Iguana yang menggunakan Cahaya UVA dan UVB menyerap nutrien dengan betul. Ini adalah kerana lampu UVB mencetuskan tindak balas kimia di iguana untuk kulit yang membantu membuat vitamin D3. Vitamin ini digunakan untuk memproses kalsium dalam aliran darah dengan betul.

Ini adalah hanya sebahagian daripada sifat sedikit yang anda mungkin ingin tahu tentang iguanas. Seperti yang anda lihat, menjaga iguana yang bukanlah satu tugas yang mudah. Untuk menjaga iguana yang, orang perlu belajar banyak tentang mereka sebaik mungkin. Dengan mengambil butir-butir kecil ini ketika menjaga iguana yang, anda akan memastikan kesihatan berterusan Iguana yang berbeza ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *