Fakta-fakta yang diketahui dan tidak diketahui tentang masakan India

Fakta-fakta yang diketahui dan tidak diketahui tentang masakan India

Dengan hampir 28 Negeri, lebih daripada 50 bahasa dan ratusan kumpulan etnik yang bertempat di berbagai belahan, India pasti boleh dinamakan negara dengan tempahan pelbagai budaya. Setiap negeri mempunyai sendiri sejarah, tradisi, budaya dan sudah tentu makanan. Setiap negeri mempunyai gaya memasak, setiap rumah yang berbeza dengan cara menyediakan hidangan tertentu yang membuat rasa masakan India yang lebih pelbagai. Sesungguhnya kami berada di sini untuk bercakap tentang makanan India, sangat terkenal melalui keluar dunia.

Apakah perkara pertama yang datang ke fikiran anda apabila anda memikirkan makanan India? Panas, pedas, berminyak dan kaya pada lemak, sukar dan memakan masa untuk masak, dan lain-lain…

Makanan India, walaupun sangat popular seluruh dunia, adalah amat salah faham dan mempunyai banyak fakta-fakta tersembunyi dunia itu perlu tahu tentang. Kebanyakan dapur India mempunyai resipi rahsia sendiri, bahan-bahan atau cara menyediakan beberapa resipi yang membuat hidangan lengkap unik itu sendiri. Sahaja yang unifies masakan India adalah rempah-ratus yang membawa mereka mereka ciri-ciri wangian dan rasa.

Di bahagian utara India, orang cenderung untuk bergantung pada ‘N’ termasuklah merah cili hijau, saffron, yogurt adalah antara bahan-bahan yang paling biasa digunakan. Minyak sapi (mentega) merupakan faktor yang paling penting dari utara sebarang hidangan India yang penuh lemak tetapi masih dianggap sihat menambah rasa menakjubkan untuk makanan. Bertentangan dengan Utara India Selatan, orang suka lada hitam, Asam dan kelapa dalam makanan mereka. Kelapa paling terkenal dalam semua, digunakan dalam bentuk yang berbeza seperti santan, minyak, kering dan parut. Orang-orang di Timur suka semua perkara sekarang dan ikan. India Barat yang dikenali untuk gaya hidup kosmopolitan telah disesuaikan untuk hidangan masakan yang berbeza kedua-dua negara dan antarabangsa boleh cukup mudah dipanggil berbilang kaum.

Seluruh dunia terdapat beberapa salah faham yang biasa tentang masakan India seperti makanan India adalah sentiasa panas dan pedas, yang tinggi pada lemak, kalori dan tidak sihat. Baik, itu memang tidak benar. Bahan-bahan biasa yang akan menjadi sebahagian daripada mana-mana rumah mengadakan hidangan untuk contoh, rempah ratus, cili, Asam, lada, kelapa dan bahkan Ghee yang dikenali untuk menjadi tinggi pada lemak, kesemuanya mempunyai nilai bahan mereka sendiri yang membuat makanan India yang sihat untuk makan. Manakala rempah-ratus yang digunakan dalam masakan India, mereka akan tidak apa yang membuat makanan pedas.

Bagi cili, mereka akan perkara keutamaan dan boleh mudah menjadi sebahagian daripada mana-mana hidangan atau boleh akan digugurkan jika tidak diingini. Tidak semua makanan India mengandungi pelbagai rempah-ratus yang lain. Salah satu masakan dunia akan menawarkan cara penyediaan hidangan tertentu, yang menjadikan ia perkara pilihan untuk membuat ia sihat atau sebaliknya. Salah satu boleh memasak hidangan dengan 6 camca besar minyak atau lakukan dengan 2 Jika itu adalah apa yang anda suka. Terdapat beberapa hidangan yang walaupun tidak memerlukan mana-mana minyak pada semua! Ini hidangan boleh disediakan oleh menggoreng, belayar, kanak, dan bahan-bahan ini mendidih. Tetapi kebanyakan bahan-bahan dalam masakan India ditambah kepada hidangan untuk manfaat perubatan mereka selain dari mereka rasa hebat dan rasa.

Bercakap tentang aspek Kesihatan, resipi vegetarian India yang tinggi manfaat kesihatan yang tinggi pada pemakanan, karbohidrat dan protein. Sekarang mengambil sayur-sayuran tersebut, tambah rempah-ratus ubat-ubatan dan membiak mereka times ratus dengan memasak, kaedah dan apa yang anda ada adalah makanan yang lazat yang juga serius sihat untuk sesiapa sahaja.

Satu lagi biasa mendengar salah-faham tentang makanan India adalah bahawa ia adalah sukar untuk memasak. Ia adalah sebahagiannya benar tetapi tidak sepenuhnya, sesetengah resipi India mengambil jumlah masa untuk masak yang baik, tetapi dengan kaedah penyediaan yang betul mereka boleh dengan mudah dimasak.
Ramai yang mengelak daripada cuba berfikir masakan India yang bahan-bahan yang mereka sukar untuk mencari. Ia boleh menjadi satu perkara yang membimbangkan di awal dekad, tetapi hal ini tidak lagi menjadi masalah kerana rempah India adalah mudah didapati di kebanyakan pasar raya.

Dengan semua masakan lain, makanan India adalah semua tentang mencari apa yang bekerja terbaik untuk anda. Ia adalah mengenai bereksperimen dengan pelbagai rempah ratus dan bahan-bahan dan datang dengan resipi rahsia sendiri. Hanya pergi untuk itu, lawati Masala goreng! Menikmati!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *