Fakta-fakta tentang produk tulen organik Acai Berry

Fakta-fakta tentang produk tulen organik Acai Berry

Ramai orang akan tertanya-tanya apa dan acai berry dari mana datang. Terdapat banyak bercakap tentang buah-buahan ini kecil dalam media dan dalam talian. Ramai mendakwa ia sebagai buah yang terbaik yang telah ditemui. Ada yang mengatakan bahawa ia mungkin adalah makanan kesihatan yang terbaik yang ada. Namun, apakah benar-benar dalam acai berry yang menjadikan ia begitu menakjubkan?

Acai berry adalah buah-buahan yang kecil yang serupa secara anggur yang dituai di kehijauan hutan hujan Brazil berhampiran Lembangan Sungai Amazon. Ianya dikenakan oleh pokok sawit acai, yang kebanyakannya tumbuh di kawasan paya dan Dataran banjir. Ia telah digunakan bagi penambakan dan sebagai ubat oleh orang asli dan tribesmen yang tinggal dan masih hidup di Brazil sudah berkurun-kurun. Tribesmen biasanya dibawa beri acai kerana mereka pergi pada perjalanan memburu dan penduduk masyarakat asli makan mereka sebagai sumber utama makanan.

Di Brazil, acai amazon yang tulen dihidangkan secara tradisional dengan ubi kayu dan boleh dimakan masin atau manis. Ia juga boleh menjadi granola sejuk mengambil, bercampur-campur dengan. Ramai orang di Brazil juga mempunyai acai berry sebagai rasa jus dan Aiskrim dan beberapa Tazkirah.

Acai berry mempunyai rasa yang menyerupai gabungan beri dan coklat, dengan sedikit tartness. Ini adalah mengapa sesetengah pengeluar produk acai Tambah pemanis tiruan seperti Sirap jagung dan gula, yang tidak akan sangat baik terutamanya jika orang yang akan mengambil suplemen atau produk kencing manis. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa syarikat yang menawarkan acai berry produk yang dibuat daripada tulen acai berry pulpa dan cuba minum air jus anggur yang semulajadi.

Acai berry mengandungi senarai nutrien dan vitamin yang menjadikan ia salah satu buah-buahan yang paling berkhasiat hari yang panjang. Acai berry mempunyai polyphenols yang termasuk procyanidin oligmers, asid syringic, asid vanillic, asid protocatechuic, asid ferulic dan asid p-hydroxybenzoic, yang bertindak sebagai Antioksidan semulajadi. Ia juga mempunyai banyak vitamin seperti vitamin A dan C dan mineral seperti besi dan kalsium. Ia juga merupakan sumber protein dan serat yang besar. Ia juga mempunyai banyak asid lemak omega 3, omega 6 dan omega 9.

Di antara faedah-faedah beri acai menawarkan termasuk: tenaga yang meningkat, memberikan yang muda penampilan dan perasaan; paras kolesterol yang diturunkan dan tekanan darah, mengurangkan risiko penyakit jantung; peningkatan kadar metabolisme, yang membantu dalam penurunan berat badan; detoksifikasi tubuh, yang mendapat menghapuskan toksin dan radikal bebas; meningkatkan prestasi seksual; kualiti tidur yang lebih baik; dan keadaan kesihatan keseluruhan yang lebih baik.

Walaupun ia hanya Tempahan Bilakah dunia Sains dan perubatan moden menemui pelbagai manfaat yang telah beri acai, Terdapat banyak produk-produk acai berry dan suplemen yang terdapat di pasaran. Anda mencari salah satu yang anda boleh gunakan sebagai tambahan berat badan atau untuk memperbaiki kesihatan anda secara keseluruhan, pastikan bahawa anda membaca label pemakanan untuk mengetahui dengan tepat apa anda akan mengambil dalam badan anda. Terdapat beberapa produk yang mempunyai banyak bahan-bahan tambahan tiruan dan pengawet dan kandungan acai berry yang sangat sedikit. Pastikan bahawa anda akan membeli produk acai dan suplemen anda dari sebuah syarikat yang terkenal. Juga, anda mengambil makanan tambahan acai organik anda dan produk, pastikan bahawa anda makan diet yang betul dan kerap bersenam untuk memastikan kesihatan keseluruhan dan Kesihatan lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *