Fakta-fakta sensitiviti zakar – zon keseronokan menerokai

Fakta-fakta sensitiviti zakar – zon keseronokan menerokai

Sensitiviti zakar merupakan bahagian yang penting dalam menjadi seks membangkitkan, untuk menikmati hubungan seks yang memuaskan dan mencapai orgasme dengan. Kebanyakan lelaki mendapati bahawa bawah kelenjar (atau Ketua) zakar adalah yang paling sensitif dan adalah akar dari kepuasan seks. Untuk mengelakkan sensitiviti zakar berkurang dan melindungi kegiatan seks, ia adalah idea yang baik untuk memahami sensitiviti dan bagaimana untuk mengekalkan satu rutin penjagaan kulit yang betul, kebersihan dan rawatan dengan zakar vitamin dan mineral.

Penyelidikan mengenai sensitiviti zakar
Menurut satu kajian yang diterbitkan di dalam British Journal of Urologi di 2009, majoriti lelaki yang dikaji melaporkan bahawa bahagian yang paling sensitif zakar termasuk bawah kelenjar dan aci yang diikuti oleh bahagian atas daripada kelenjar dan kemudian di sisi kelenjar dan aci. Lelaki dengan kulup yang utuh juga dilaporkan banyak sensitiviti di kawasan ini.

Teras gigih seronok ini dicipta oleh rangkaian halus sel-sel saraf hanya di bawah kulit zakar. Saraf ini adalah bertanggungjawab kepada sensasi erotik yang dihantar ke otak supaya apabila zakar menjadi peka, ia juga mungkin memerlukan usaha yang lebih besar untuk mewujudkan perasaan keseronokan dan mencapai orgasme mungkin menjadi lebih sukar.

Punca zakar kurang sensasi
Beberapa faktor-faktor berkaitan dengan zakar berkurang sensasi. Dengan umur, lelaki umumnya melaporkan pengurangan dalam sensitiviti walaupun lelaki walaupun dalam koleh mereka boleh mengalami sedikit kehilangan sensitiviti, terutamanya selepas seks yang berpanjangan dan bersungguh-sungguh. Salah satu punca yang paling ketara mengurangkan sensasi berkaitan dengan penebalan kulit zakar akibat geseran. Geseran boleh sudah tentu disebabkan oleh melancap, hubungan seks atau rubbing dan chafing terhadap pakaian dan bahan-bahan lain. Melalui masa, masalah peredaran darah juga akan menjejaskan sensitiviti zakar, terutama di kalangan lelaki yang berat badan berlebihan atau yang mempunyai beberapa bentuk penyakit kardiovaskular. Rokok juga diterangkan oleh klinik Mayo sebagai satu faktor besar dalam mengurangkan sensitiviti zakar.

Tips untuk mempromosikan sensasi yang menyeronokkan
Bahkan lelaki yang mempunyai masalah dengan sensitiviti boleh menikmati rangsangan seksual dengan menggunakan cadangan yang ditawarkan di sini:

1. Menjaga zakar well-hydrated boleh menggalakkan kulit yang licin, sihat dan lembut yang responsif untuk menyentuh.
2. Bereksperimen dengan bulu, fabrik Sutera dan rakan sentuhan boleh mewujudkan jenis baru sensasi serta membolehkan sel-sel kulit yang tertekan untuk sembuh dari kerosakan yang berkaitan dengan geseran yang berterusan.
3. Mainan seperti vibrators (Ya, orang-orang yang dibuat untuk wanita) telah ditunjukkan sama berkesan untuk lelaki yang menggunakannya untuk merangsang kelenjar dan aci.
4. Mencampurkan ia di Bilik Tidur dengan posisi yang berbeza, atau meminta rakan kongsi merangsang bahagian-bahagian lain badan, seperti puting, kerandut, leher, dan sebagainya, boleh membawa kepada peningkatan rangsangan dan perasaan keseronokan nafsu yang stressless.
5. Berterusan pemakanan sokongan melalui penggunaan vitamin kulit-ramah, pelembab, antibacterials semulajadi dan antioksidan melawan penyakit boleh membantu untuk memastikan tisu kulit dan saraf zakar sihat dan responsif.

Bagaimana untuk menyuburkan kulit zakar dan menggalakkan sensasi zakar yang optimum
Manakala krim dan losyen yang didapati di farmasi dan kedai-kedai runcit yang sering mengandungi kombinasi tertentu vitamin dan nutrien lain, ini sering direka dengan kulit wanita di rumah. Bagi lelaki yang mahukan satu krim nutrien yang direka khusus untuk menyokong kulit zakar yang sihat, formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) mungkin jawapan yang terbaik. Krim Kesihatan zakar yang mengandungi vitamin untuk kulit dan saraf sokongan dan Kesihatan peredaran darah, juga sebagai pelembab semulajadi yang selamat untuk kulit yang sensitif, yang boleh membantu untuk menggalakkan kulit yang licin dan lembut yang responsif kepada rangsangan sentuhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *