Fakta-fakta perbahasan kolesterol dan kesalahan cabutan Kecergasan

Fakta-fakta perbahasan kolesterol dan kesalahan cabutan Kecergasan

Panel pakar-pakar perubatan yang terkemuka telah dipersoalkan kontensi bahawa kolesterol adalah punca utama penyakit jantung dan selimut dengan pengharaman makan daging, produk tenusu dan telur yang tidak berasas. Panel ini, termasuk yang pakar bedah jantung yang perintis, Dr Michael de Bakey, menekankan bahawa kolesterol adalah hanya salah satu daripada beberapa faktor-faktor risiko yang menyumbang kepada penyakit jantung. Mereka menganggap bahawa dibesar-peranan kolesterol dalam jantung telah telah besarkan dan ini telah menyebabkan penggera tidak perlu di kalangan orang ramai.

Mereka berasa bahawa orang ramai perlu tahu bahawa kajian semula semasa penyelidikan mendedahkan bahawa kolesterol adalah paling lemah semua faktor-faktor risiko penting. Dalam kaitan yang sama, Majlis American Sains dan Kesihatan mengeluarkan suatu laporan yang menyatakan Islam yang bahawa orang ramai yang sedang disesatkan mengenai kolesterol. Presidennya, Dr Elizabeth Whelan, yang juga merupakan ahli panel yang memeriksa isu penyakit jantung, berkata bahawa “terdapat tidak perlu penggera seluruh penduduk mengenai kolesterol”.

Dr de Bakey menambah bahawa, walaupun walaupun besar pengambilan kolesterol pemakanan pasti boleh meningkatkan paras kolesterol darah, “tiada siapa yang tahu ejen tertentu, tepat yang menyebabkan penyakit jantung”. Beliau memberi amaran bahawa “ujian kolesterol akan pantau tepat” dan penyakit jantung boleh berlaku dalam pelbagai individu yang mempamerkan tiada faktor-faktor risiko yang klasik.

Panel menegaskan bahawa pandangan yang lebih seimbang sambungan antara diet dan penyakit jantung yang telah dikemukakan, terutamanya kerana kolesterol dalam rantaian peristiwa berperanan lebih kompleks daripada yang pada amnya dihargai. Kolesterol adalah satu komponen semua sel-sel badan dan dihasilkan oleh hati, supaya Walaupun tiada makanan yang kaya dengan kolesterol akan ditelan, badan masih mempunyai keupayaan untuk mencipta endogenus kolesterol. Tahap kolesterol darah yang tinggi akan lebih kuat dikaitkan dengan faktor-faktor genetik daripada mana-mana faktor risiko lain yang sedang dikenal pasti. Makanan yang mengandungi lemak tepu yang kaya dengan kolesterol dan meningkatkan kolesterol darah, tetapi mekanisme di mana kolesterol Deposit itu sendiri pada dinding arteri tidak diketahui lagi.

Panel berkata bahawa pemberhentian Merokok, mengurangkan tekanan darah dan mengurangkan jumlah kalori melalui pemakanan diet pemakanan seimbang dengan pelbagai makanan adalah cara yang paling berkesan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung. Mereka dikritik fokus melampau diletakkan kolesterol, sejak pandang ini telah berkurangan kesedaran rokok dan tekanan darah tinggi sebagai faktor-faktor risiko yang utama.

Mereka juga dianggap manfaat daripada ubat-ubatan mengurangkan kolesterol untuk boleh diperbesarkan dan mempersoalkan kebijaksanaan merendahkan kolesterol darah di kalangan wanita kerana wanita pre-menopausal kurang cenderung untuk menghidap penyakit jantung berbanding lelaki. Penyelidik lain, Dr J M harga dalam bukunya Coronaries, kolesterol, klorin telah dibentangkan bukti yang menyokong pandangan bahawa klorin dalam air minuman boleh menjadi faktor utama yang berkaitan dengan pembentukan aterosklerosis (pengerasan of the arteries), yang menyebabkan serangan jantung.

Jika anda menikmati ekstrak ini, dan ingin maklumat lanjut mengenai topik-topik pemakanan seperti mentega atau marjerin?, pengganti lemak dan Fad Diet serta berpuluh-puluh lain topik kesihatan dan kecergasan mendapatkan salinan fakta dan kesalahan kecergasan oleh Dr Mel Siff

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *