Fakta-fakta penting tentang Msc di Padang amalan kesihatan awam di Universiti Southampton, bagi Poten

Fakta-fakta penting tentang Msc di Padang amalan kesihatan awam di Universiti Southampton, bagi Poten

MSc di kesihatan awam Ijazah direka untuk membangunkan anda pengetahuan dan kemahiran untuk memimpin dan menyediakan amalan berasaskan bukti kesihatan awam pada peringkat individu, komuniti dan populasi.

Program ini adalah untuk pengamal-pengamal berpengalaman kesihatan awam, jururawat dan bidan. Berkaitan bidang pengajian merangkumi: Promosi Kesihatan, kesihatan alam sekitar, perlindungan Kesihatan, kesihatan melawat, dan kejururawatan dan Perbidanan.

Kandungan program ini akan menyediakan anda dengan kesedaran yang kritikal perlindungan Kesihatan, promosi kesihatan dan pembangunan komuniti. Ia juga akan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran mengenai kepentingan dasar Kesihatan, kepimpinan dan pengurusan anda.

Di samping itu, kursus amalan kesihatan awam MSc akan membantu untuk membangunkan kemahiran komunikasi, mendedahkan anda kepada konsep-konsep utama yang menyokong amalan kesihatan awam dan memperkasakan anda melalui program peralihan peranan, supaya anda boleh menyertai sebagai ahli pasukan multi-professional yang sama.

Terdapat dua laluan program kesihatan awam MSc: laluan generik dan laluan pakar. Kedua-dua laluan ditawarkan secara sepenuh masa atau sambilan.

Laluan pakar di Padang amalan kesihatan awam MSc membawa kepada kerjaya sebagai seorang jururawat sekolah atau Pelawat Kesihatan. Laluan generik boleh membawa kepada pelbagai peranan seperti: pakar Promosi Kesihatan kanan, Pengurus peningkatan Kesihatan, HIV Penyelaras, Pengurus perancangan kecemasan dan lain-lain.

Laluan pakar ini hanya boleh dilakukan oleh jururawat atau bidan. Ia adalah dibiayai melalui penajaan NHS dan hanya boleh didapati melalui diprabeli NHS menguncup tempat. Permohonan Universiti boleh dibuat antara Januari dan Mac setiap tahun, tetapi tempat akan tertakluk kepada memperoleh penajaan NHS.

Semakin pelbagai pilihan peringkat pasca siswazah yang ditawarkan oleh Fakulti Sains Kesihatan di Universiti Southampton. Kursus-kursus ini direka dengan teliti untuk memenuhi piawaian badan-badan profesional dan majikan.

Mengetahui lebih lanjut mengenai MSc dalam amalan kesihatan awam di Universiti Southampton dengan melawat laman web Sains Kesihatan pada www.southampton.ac.uk/healthsciences/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *