Fakta-fakta penting rawatan mesothelioma tentang penjagaan rumah

Fakta-fakta penting rawatan mesothelioma tentang penjagaan rumah

Kandang, apabila ia telah dimulakan, adalah satu konsep yang berakar umbi dalam idea lama menawarkan tempat tempat tinggal dan berehat, atau “selesa” kepada pelancong yang letih dan sakit pada perjalanan yang panjang. Hari ini, rumah penjagaan menyediakan penjagaan yang berperikemanusiaan dan belas kasihan orang secara berperingkat-peringkat terakhir dapat diubati penyakit suka orang dengan peringkat 3 dan peringkat 4 kanser mesothelioma supaya mereka boleh hidup terakhir mereka hari di bumi yang memuaskan dan selesa.

Kandang adalah falsafah yang mengambil berat. Kandang falsafah atau pandangan menerima kematian sebagai peringkat akhir kehidupan. Matlamat kandang adalah bagi membolehkan pesakit untuk meneruskan kehidupan yang berjaga-jaga, tanpa kesakitan dan gejala-gejala lain supaya hari-hari terakhir mereka akan dibelanjakan dengan maruah dan kualiti, dikelilingi oleh orang yang tersayang. Kandang mengakui kehidupan dan tidak mempercepatkan atau menangguhkan kematian. Jagaan Hospis melayan orang dan bukannya penyakit itu; Ia menumpukan kepada kualiti dan bukannya tempoh hayat. Rumah penjagaan adalah penjagaan berpusatkan keluarga.

Pesakit dan keluarga adalah orang-orang yang membuat keputusan. Rawatan disediakan untuk pesakit dan keluarga 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Kandang rawatan boleh diberi di rumah pesakit, hospital, rumah penjagaan atau kemudahan peribadi kandang. Jagaan Hospis kebanyakan di Amerika Syarikat diberi di rumah, dengan ahli keluarga atau ahli-ahli yang berkhidmat sebagai penjaga utama hands-on.

Kandang rawatan bertujuan untuk masa Bilakah kanser anda jadi adalah lanjutan rawatan tidak akan memberi sebarang manfaat yang ketara, dan anda mempunyai jangka hayat yang terhad kurang daripada enam bulan untuk hidup. Kandang menawarkan Penjagaan paliatif, yang hanya membantu untuk menghidupkan semula gejala-gejala kanser mesothelioma dan tidak menyembuhkan kanser; tujuan utamanya adalah untuk meningkatkan kualiti hidup anda. Anda, keluarga anda dan doktor menentukan bersama-sama apabila kesusahan kandang perlu mula.

Pesakit-pesakit kanser tidak akan memulakan penjagaan rumah cukup awal. Kadang-kadang doktor, pesakit, atau ahli keluarga tidak akan mahu memulakan kandang kerana dia berfikir ia bermakna anda sudah berputus asa, atau bahawa terdapat tiada harapan. Ini adalah tidak benar. Jika anda mendapat lebih baik atau kanser yang masuk ke PEREMITAN, anda boleh diambil daripada program kandang dan pergi ke rawatan kanser yang aktif. Anda boleh kembali ke rumah penjagaan semula nanti, jika diperlukan. Kandang yang membawa harapan adalah harapan kehidupan berkualiti, yang membuat yang terbaik setiap hari pada peringkat terakhir penyakit yang lebih maju.

Ini adalah beberapa perkara penting tentang penjagaan rumah:

-Mereka adalah sebuah pasukan yang profesional

Dalam kebanyakan kes, pasukan penjagaan kesihatan yang disiplin menguruskan penjagaan rumah. Ini bermakna bahawa pelbagai disiplin interacting bekerjasama untuk menjaga pesakit. Doktor, jururawat, pekerja sosial, kaunselor, kesihatan rumah mati, golongan paderi, ahli terapi dan sukarelawan terlatih menjaga anda. Berehatlah di salah satu daripada orang-orang menawarkan sokongan berdasarkan bidang kepakaran mereka khas. Bersama-sama, mereka kemudian memberi anda dan orang yang anda sayangi yang melengkapkan Penjagaan paliatif yang bertujuan untuk melegakan simptom dan memberi sokongan sosial, emosi, dan rohani.

Mereka menawarkan kawalan kesakitan dan gejala

Kawalan kesakitan dan gejala membantu anda untuk hidup baki hidup anda seberapa selesa yang mungkin sekali gus membolehkan anda untuk tinggal di dalam kawalan dan menikmati kehidupan anda. Ini bermakna bahawa kesan-kesan sampingan akan diturunkan ke suatu tahap yang bahawa anda adalah sebagai bebas daripada kesakitan dan gejala-gejala sebagai mungkin, namun masih berjaga-jaga cukup untuk menikmati orang di sekeliling anda dan membuat keputusan yang penting.

Mereka menawarkan sokongan kerohanian

Penjagaan rumah juga cenderung untuk rohani anda memerlukan. Kerana orang-orang berbeza dalam rohani mereka yang memerlukan dan kepercayaan agama, penjagaan kerohanian ditubuhkan untuk memenuhi keperluan khusus anda. Ia termasuk membantu anda untuk melihat kematian apa ertinya kepada anda, membantu anda katakan selamat tinggal, atau membantu dengan agama Majlis atau upacara tertentu.

Penjagaan pesakit dan penjagaan rumah

Walaupun penjagaan kandang boleh berpusat di rumah, anda mungkin perlu dimasukkan ke hospital, Kemudahan penjagaan Lanjutan atau kemudahan pesakit dalam kandang. Kandang yang boleh mengatur untuk penjagaan pesakit dan akan terus terlibat dalam penjagaan anda dan keluarga anda. Anda boleh kembali ke rumah penjagaan apabila anda dan keluarga anda bersedia.

Tempoh penjagaan

Sementara anda berada di rumah, keluarga dan penjaga anda mungkin perlu berehat, ia mungkin memerlukan sedikit masa dari kerja-kerja untuk menjaga anda. Kandang Perkhidmatan mungkin menawarkan mereka berehat melalui tempoh penjagaan, yang sering ditawarkan di sehingga tempoh 5 hari. Pada masa ini anda akan dirawat dengan sama ada dalam kemudahan rumah sakit atau katil yang diketepikan untuk dalam rumah kejururawatan atau hospital. Keluarga boleh merancang mini-vacation yang, pergi ke acara-acara khas atau hanya mendapatkan rehat sangat diperlukan di rumah semasa anda dirawat dengan dalam suasana pesakit.

Persidangan keluarga

Melalui persidangan-persidangan berjadual, status keluarga, selalunya diketuai oleh jururawat rumah sakit atau pekerja sosial, ahli keluarga boleh menginap dimaklumkan mengenai keadaan anda dan apa yang boleh dijangkakan. Persidangan keluarga juga memberi anda semua peluang untuk berkongsi perasaan, bercakap tentang harapan dan belajar tentang kematian dan proses mati. Ahli-ahli keluarga boleh mendapatkan bantuan sokongan dan tekanan yang hebat melalui Persidangan keluarga. Persidangan boleh juga dilakukan secara tidak rasmi pada asas harian sebagai ceramah Penolong Jururawat atau jururawat dengan anda dan penjaga anda semasa lawatan rutin mereka.

Penjagaan Khairat Kematian

Khairat Kematian adalah masa berkabung selepas kerugian. Pasukan penjagaan rumah bekerja dengan orang yang tersayang untuk membantu mereka melalui proses grieving yang masih hidup. Sukarelawan terlatih, golongan paderi ahli atau profesional kaunselor memberikan sokongan kepada mangsa melalui Lawatan, panggilan telefon, dan/atau surat kenalan, serta melalui Kumpulan sokongan. Pasukan rumah boleh merujuk ahli keluarga dan rakan yang memberikan penjagaan untuk rawatan perubatan atau profesional lain jika diperlukan. Khairat Kematian sering disediakan bagi kira-kira setahun selepas kematian pesakit kerana ia mengambil sebahagian besar orang kira-kira setahun untuk mengatasi kesedihan kehilangan yang tersayang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *