Fakta-fakta penting Kesihatan zakar dan Carnitine– Acetyl L bagaimana menghalang masalah zakar

Fakta-fakta penting Kesihatan zakar dan Carnitine– Acetyl L bagaimana menghalang masalah zakar

Sebagai mana-mana badan pembina boleh menjelaskan, asid amino yang dikenali sebagai acetyl L carnitine banyak penting untuk sel metabolisma, pengeluaran tenaga dan pertumbuhan otot; Namun kebanyakan manusia tidak mengetahui bahawa nutrien ini, yang sering dijumpai dalam mewah makanan tambahan bina badan, boleh membantu untuk meningkatkan sensitiviti zakar, melindungi terhadap perkembangan masalah zakar yang tidak selesa dan disfiguring, dan meningkatkan ketahanan tubuh terhadap penyakit. Merawat zakar dengan gabungan nutrien khusus zakar, termasuk acetyl L carnitine dan lain-lain vitamin dan mineral, memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan zakar sihat dan berfungsi.

Apakah acetyl L carnitine

Acetyl L carnitine yang merupakan asid amino, bahan yang yang sering dirujuk sebagai satu “building block” protein, tenaga yang menghasilkan sebatian yang badan perlu melaksanakan pelbagai fungsi-fungsi selular. Acetyl L carnitine, khususnya, mempunyai beberapa fungsi yang penting. Ia adalah satu elemen yang penting dalam pengeluaran tenaga pada tahap selular, menyediakan bahan api yang diperlukan oleh otot-otot untuk prestasi optimum. Di samping itu, nutrien penting ini mempunyai sifat anti-apoptotic dan anti-oxidant yang boleh membantu untuk melindungi badan dari kerosakan selular yang disebabkan oleh agen-agen persekitaran yang berbahaya dan menghalang perkembangan sel-sel kanser.

Apakah manfaat kesihatan zakar acetyl L carnitine?

Acetyl L carnitine mempunyai beberapa faedah yang patut diberi perhatian apabila ia datang kepada kesihatan zakar; Ia telah dinyatakan dalam pencegahan dan rawatan beberapa syarat-syarat zakar biasa, serta membantu mengurangkan gejala “menopaus”, atau tahap testosteron menurun bersama usia. Beberapa masalah zakar yang biasa, yang boleh ditangani melalui penggunaan acetyl Ll carnitine dihuraikan di bawah.

Penyakit Peyronie’s:

Penyakit Peyronie’s adalah keadaan agak umum yang berlaku apabila tisu-tisu parut itu membangun pada pangkal zakar, mengakibatkan penebalan tisu derma; keadaan ini sering membawa kepada zakar kecacatan, kerana ia menyebabkan zakar untuk bengkok apabila ereksi berlaku. Isu ini boleh menyebabkan ketidakselesaan yang teruk dan boleh mengelakkan pesakit daripada terlibat di dalam hubungan seks; Walaupun terdapat tiada penawar yang diketahui untuk penyakit itu sebaik sahaja ia telah dibangunkan, acetyl L carnitine dan asid amino lain telah telah ditunjukkan untuk membaiki tisu yang rosak dan menggalakkan pertumbuhan sel-sel kulit yang betul.

Mengurangkan sensitiviti zakar: dari semasa ke semasa, ramai lelaki mengalami tahap kehilangan sensasi zakar; ini selalunya disebabkan oleh kerosakan pada hujung saraf yang terletak di bawah permukaan kulit zakar. Kerap melancap, seks yang agresif, dan juga memakai pakaian yang ketat menyebabkan geseran yang berterusan, yang akhirnya membawa kepada sensitiviti zakar dikurangkan. Asid amino seperti acetyl L carnitine dicatatkan untuk peranan mereka dalam membaik pulih sel-sel saraf yang rosak, serta meningkatkan aliran darah, yang penting untuk mengekalkan kulit zakar yang well-nourished. Merawat zakar dengan acetyl L carnitine difikirkan untuk melindungi daripada kerosakan sel dan untuk menterbalikkan kerugian sensasi zakar.

Jangkitan, kerengsaan dan kesakitan: setiap individu mempunyai berjuta-juta microscopic organisma yang hidup pada permukaan kulit, terutama di bahagian faraj; ini meliputi dari biasa bakteria ke virus ke pelbagai jenis kulat. Dalam kebanyakan kes, penceroboh ini yang agak berbahaya, selagi mereka kekal pada permukaan kulit; Walau bagaimanapun, jika mereka dibenarkan menembusi lapisan derma luar, ia boleh menyebabkan kerengsaan, jangkitan dan kesakitan; Jika kiri tidak dirawat, isu-isu ini boleh mengakibatkan masalah kesihatan yang lebih rumit. Dengan menyediakan sokongan sistem imun melalui penggunaan asid amino seperti acetyl L carnitine, kebanyakan lelaki boleh menghalang perkembangan isu-isu zakar yang tidak selesa.

Bagaimana untuk membuat sebahagian manfaat zakar acetyl L carnitine

Seperti yang disebutkan tadi, makanan tambahan bina badan yang banyak mengandungi acetyl L carnitine; Walau bagaimanapun, shake dan serbuk yang bertujuan untuk diambil secara lisan jarang memberi apa-apa manfaat zakar, kerana ia mengandungi nutrien diserap di tempat lain dalam badan sebelum sampai ke sel-sel zakar. Untuk mendapat faedah yang maksimum daripada asid amino seperti acetyl L carnitine, lelaki banyak pakar-pakar kesihatan mengesyorkan penggunaan harian yang zakar khusus kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang mengandungi pelbagai vitamin dan mineral yang telah menunjukkan sifat-sifat zakar yang bermanfaat dan akan digunakan, crème atau minyak asas, terus ke kulit zakar untuk penyerapan nutrien untuk manfaat zakar yang lengkap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *