Fakta-fakta ganja: Mitos ganja lebih biasa Dispelled

Fakta-fakta ganja: Mitos ganja lebih biasa Dispelled

Mitos ganja: Ganja secara langsung kesan tumpuan dan perhatian.

Fakta-fakta ganja: Ganja, adalah sama seperti lain-lain rangsangan yang terdapat di peringkat potensi yang berbeza-beza. Penyelidikan telah menentukan bahawa banyak jenis bud sebenarnya meningkatkan tumpuan dan masa tindak balas fizikal. Tumbuh-tumbuhan Sativa dikenali memberi satu pengalaman serebral, suka bergaul akan bertambah baik di bawah keadaan yang betul.

Mitos ganja: Benih ganja perubatan mempunyai THC kurang daripada benih ganja yang biasa.

Fakta-fakta ganja: Benih ganja perubatan mempunyai kualiti perubatan yang unik seperti tumbuh-tumbuhan lain yang bermanfaat. Selagi anda membeli benih anda Bank biji benih ganja perubatan berkualiti, anda boleh yakin kualiti dan konsistensi adalah setaraf dengan Bank biji benih dunia kelas.

Ganja mitos: Semasa strain ganja adalah lebih mujarab daripada bertahun-tahun yang lalu.

Fakta-fakta ganja: Beberapa strain ganja legenda dari tahun 70-an seperti California Orange melebihi 20 peratus kandungan THC. Walau bagaimanapun, banyak loji-loji ini telah hanya disediakan untuk kawasan tertentu di Pantai Barat Amerika Syarikat. Baru-baru kewujudan keperitan lebih ampuh telah menjadi sangat mudah kerana internet dan beberapa bank-bank benih yang dihormati yang telah diambil ini asal tanah bangsa strain dan melintasi mereka dengan strain kacukan lain, seperti Afrika dan Hindu Kush keperitan untuk mencipta tumbuh-tumbuhan hibrid baru dan menarik.

Mitos ganja: Amsterdam yang indah terletak di Mekah ganja

Fakta-fakta ganja: California mungkin tahu Hollywood dan gempa bumi, tetapi ia juga merupakan rumah kepada ganja budaya dan dunia kelas ganja strain. Sejak awal 60 “s California mengumpul dan berkembang di antara yang paling mujarab dan elit strain dijumpai di mana sahaja di planet ini. Walau bagaimanapun, California mencapai titik di apabila ganja menjadi sasaran untuk mereka Gabenor pertahanannya yang menjadi Presiden (Ronald Regan), yang mempunyai kesan-kesan yang memudaratkan terhadap kewujudan kaum tanah lama yang telah dipelihara di California selama bertahun-tahun.

Seperti ini berterusan ke pertengahan 90 di, memaksa sesetengah penternak elit untuk bergerak ke pastures yang dibimbangkan bagi mengelakkan undang-undang dan Holland kelihatan cerah. Belanda yang terkenal kerana kehebatan mereka hortikultur, dan budaya sub ganja mula dibuka daripada lipatannya. Sementara itu, banyak bank-bank benih dan Guru berkembang ganja telah berpindah ke lokasi mesra sangat liberal periuk bandar pantai barat Kanada, Vancouver. Kena dibayar yang mesra dan memahami budaya di Belanda dan British Colombia, ganja adalah flourisihing dan beribu-ribu strain menarik baru diperkenalkan sepanjang masa.

Amsterdam mungkin akan dikenali di seluruh dunia sebagai ibu kota periuk, tetapi Humboldt county California, terima kasih kepada hari legalization perubatan, adalah pusat gempa bumi itu yang benar daripada ganja.

Mitos ganja: Rokok ganja boleh menyebabkan kanser.

Fakta-fakta ganja: Peluang mendapat kanser dengan menggunakan ganja adalah harga. Rokok perokok biasanya asap 20 + rokok setiap hari selama beberapa dekad, tetapi hampir tiada siapa akan menghisap ganja dalam kuantiti dan kekerapan untuk risiko kanser. Penyelidikan yang dilakukan oleh University of California dalam tahun 90an ditentukan bahawa bahkan berpanjangan penggunaan ganja menyebabkan tiada kerosakan paru-paru yang serius. Risiko kanser daripada makanan biasa (produk tenusu, daging merah, garam) jauh melebihi apa-apa kanser bakal ditimbulkan oleh rokok ganja. Bahaya kerosakan dan kanser paru-paru boleh dikeluarkan sepenuhnya dengan menggunakan vaporizer ganja yang berkualiti.

Mitos ganja: Ganja mengandungi 400 bahan kimia, sekali gus membuktikan bahawa ganja adalah merbahaya.

Fakta-fakta ganja: Kopi mengandungi bahan kimia yang 1,500. Racun tikus mengandungi bahan kimia yang hanya 30. Banyak buah-buahan yang biasa mempunyai bahan-bahan kimia yang berbahaya. Terdapat tiada korelasi antara bilangan bahan yang mengandungi bahan kimia dan ketoksikan yang. Prohibitionists sering memetik statistik ini memperdaya supaya ganja yang kelihatan berbahaya.

Mitos ganja: Penggunaan ganja membawa kepada ubat-ubatan yang lebih sukar.

Fakta-fakta ganja: Kerajaan Amerika Syarikat telah melakukan penyelidikan yang menunjukkan bahawa lebih 75 peratus daripada semua rakyat Amerika yang menggunakan ganja Jangan gunakan ubat-ubatan yang lebih sukar. Mitos get laluan berasal dengan menggunakan logik cacat terang-terangan. Menggunakan logik yang terang-terangan cacat itu, arak adalah ubat get laluan yang sebenar kerana kebanyakan penagih kokain dan heroin mula menggunakan dadah dengan beer atau wine–tidak ganja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *