Fakta, fakta dan lebih banyak fakta-fakta kiropraktik

Fakta, fakta dan lebih banyak fakta-fakta kiropraktik

Kiropraktik adalah salah satu penjagaan kesihatan berkaitan profesion yang telah mendapat sebuah Amanah yang pernah berlaku sebelum ini dan populariti beberapa dekad. Popularitinya mungkin difahami oleh fakta bahawa di Amerika Syarikat sahaja, terdapat lebih daripada 60,000 doktor kiropraktik yang aktif terlibat dalam amalan kiropraktik. Berikutan corak perkembangan yang sama, setiap tahun lebih daripada 10,000 pelajar mendapatkan didaftarkan kiropraktik berkaitan program-program pendidikan. Selain fakta di atas, berikut adalah beberapa fakta menarik tentang rawatan kiropraktik:

-Kiropraktik, penjagaan semakin menjadi pilihan pertama untuk rakyat Amerika yang pelbagai. Sebagai contoh, lebih 30 juta orang memilih untuk kiropraktik sebagai pilihan mereka tetap untuk penjagaan kesihatan pada tahun 1993

-Untuk memilih kiropraktik sebagai profesion utama, ia diwajibkan untuk menerima pendidikan yang menyeluruh dalam bidang kiropraktik. Dari segi panjang dan kualiti pendidikan, doktor kiropraktik (DCs) menerima pendidikan setaraf dengan doktor perubatan. Selain daripada penyelesaian prasyarat, tahun empat kajian menyeluruh semasa pengijazahan kiropraktik dan magang dengan kiropraktik yang terkenal dan Bertauliah institusi juga diperlukan untuk menjadi DC yang.

-Penjagaan kiropraktik dianggap sebagai cara yang menerima penjagaan kesihatan yang utama. Ia adalah semata-mata kerana DC yang berpengalaman dan Bertauliah ini mampu menyediakan semua peringkat perlu penjagaan primer. Serupa dengan doktor perubatan dan osteopaths, doktor kiropraktik secara bebas dan aktif mengamalkan kiropraktik, menjadi salah satu daripada pembekal-pembekal dipercayai utama penjagaan kesihatan.

-Di seluruh Amerika Syarikat (Kesemua 50 negeri) dan beberapa negara-negara lain, DC yang diiktiraf dan akan dilesenkan dengan sempurna, supaya ianya benar-benar kurang bijak untuk berfikir kiropraktik penjagaan kurang profesional atau terbukti begitu juga.

-Kerajaan penjagaan kesihatan manfaat program seperti Medicaid, Medicare, pelbagai program penjagaan kesihatan manfaat pekerja dan pekerja komp manfaat program termasuk rawatan kiropraktik sebagai pilihan utama dalam penjagaan kesihatan. Pada masa yang sama, pelajar-pelajar yang bercita-cita untuk menerima pendidikan kiropraktik adalah layak untuk mengambil bantuan pinjaman pelajaran Persekutuan bagi menjaga perbelanjaan pendidikan mereka.

Fakta-fakta di atas menunjukkan populariti meluas rawatan kiropraktik yang semakin meningkat di Amerika Syarikat dan luar dengan lulus setiap hari. Sebab peningkatan populariti rawatan kiropraktik ialah keberkesanannya dalam rawatan pesakit pelbagai penyakit dan kecederaan. Juga, oleh kerana terdapat hampir tiada penglibatan ubat-ubatan untuk rawatan, rawatan kiropraktik adalah hampir bebas daripada apa-apa jenis kesan-kesan sampingan ubat-ubatan mungkin menyebabkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *