Faedah SEO menggunakan Joomla (Template)

Faedah SEO menggunakan Joomla (Template)

Joomla adalah sistem pengurusan kandungan utama (CMS) yang mempunyai banyak pengikut yang setia. Menggunakan template Joomla bersama-sama dengan top 10 atau 20 Joomla khusus sambungan adalah cara yang baik untuk pergi dengan cepat dengan mesra enjin carian. Faedah SEO (Search Engine Optimization) menggunakan Joomla template adalah banyak, malah, dan boleh membantu mendapatkan kedudukan semasa memandu trafik ke laman web anda, terlalu.

Pada dasarnya, ianya mempunyai kandungan yang baik, boleh digunakan, “melekat” dan kemudian mampu untuk “membuktikan” enjin carian laman web anda harus diindeks sebagai meluas yang mungkin. Apa yang anda perlukan untuk memulakan adalah Joomla dan sambungan percuma berikut: Joomseo, Patch mesra enjin carian, sh404SEF dan Xmap/Joomap. Bergantung kepada masa, kemampuan dan imaginasi anda, ada yang “baik,” “Baik” dan “Best” cara-cara untuk memanfaatkan kelebihan Joomla SEO.

Dengan cara yang “Baik”: cepat dan kotor Joomla SEO

Phil Brown besar Joomseo sambungan mengambil kesakitan utama daripada mengoptimumkan laman Joomla yang apabila digunakan bersama sh404sef dan komponen Peta Laman. Ia mewujudkan banyak label yang diperlukan dan Tag-tag meta yang anda perlukan untuk keputusan SEO yang baik dengan menggunakan tajuk-tajuk kandungan item bagi tag tajuk laman. Anda menjimatkan masa dan mengelakkan kesilapan kerana anda tidak lagi perlu memasukkan semua maklumat ini sendiri, secara manual. Joomseo akan mengurus ini serta banyak penting lain. Apa-apa yang bergerak anda ke arah matlamat SEO anda adalah berharga, terutamanya jika ia secara automatik dan latar belakang seperti pusingan ini.

Kekangan yang timbul, sudah tentu, adalah bahawa mewujudkan unsur-unsur SEO melalui skrip tidak akan mendapatkan anda hasil yang terbaik seolah-olah anda mengambil masa untuk melakukannya sendiri. Fikiran manusia bekerja berbeza daripada pemproses komputer, dan pemikiran kreatif dan “pelajaran hidup” (pengalaman) yang boleh ditambah dalam bagi kesan yang besar. Anda sentiasa boleh mengambil sedikit masa untuk mencubit Joomseo output, tetapi yang mula dibina satu proses yang mungkin walaupun menewaskan sebab menggunakan Joomseo di tempat yang pertama, iaitu untuk menjimatkan masa. Anda perlu menggunakan opsyen ini apabila anda tidak mempunyai masa untuk melakukannya cara lain. Ini adalah, sebenarnya, yang memberikan manfaat yang besar, kerana anda boleh apportion masa projek anda untuk perkara-perkara yang paling kritikal sekarang dan masih yakin bahawa perniagaan tag anda sentiasa terpelihara sopan.

Dengan cara yang “Lebih baik”: logik dan menyeluruh

Patch mesra enjin carian di Joomlatwork adalah satu lagi alat yang sangat baik dan kerja-kerja hampir serta kaedah yang “Terbaik” bagi kebanyakan aplikasi. Seperti kaedah yang “Baik” di atas, gunakan opsyen ini sh404SEF dan sebuah Peta Laman untuk memberitahu anda secara manual masukkan tag tajuk dan semua meta data untuk artikel anda, muka depan dan semua item menu. Opsyen ini untuk mengoptimumkan tapak adalah logik, kerana anda meletakkan semua maklumat SEO yang diperlukan tepat di mana (dan sudah tentu, apabila) ia dijangka, betul-betul di parameter tertentu artikel atau Menu apabila anda mula-mula sediakan mereka.

Sekarang, sudah tentu, ada kelemahan. Untuk satu hal, SEF patch letakkan bagus dengan setiap komponen yang lain. Sebagai satu contoh, ia telah diuji dengan Virtuemart dan ia tidak menawarkan bantuan banyak tiada kerana melalui kesalahan tiada pemaju tampalan SEF, barang-barang kedai tidak dilindungi. Di samping itu, ia adalah lebih teknikal serupa hack, memandangkan ia menimpa sesetengah fail Joomla teras apabila digunakan dalam konteks ini. Hanya ingat bahawa apabila anda mengemaskini pasang Joomla anda anda akan menjadi penggantian (over-overwriting?) fail yang anda telah berubah dengan tampalan SEF. Anda boleh mengira krew Joomlatwork untuk mengeluarkan kemas kinian hak mereka sendiri pada tumit siaran Joomla apa-apa. Ingat untuk menyimpan perkara-perkara yang lurus dengan menampal dan repatching.

Cara “Terbaik”

Sambungan sh404SEF adalah satu alat yang tidak boleh diketepikan. Seperti tampalan SEF ia membenarkan anda untuk mencipta tag tajuk dan lain-lain tag meta satu pada satu-satu masa, tetapi berbeza dengan membenarkan anda melakukan satu URL atau alamat web. Manfaat utama di sini ialah bahawa proses serasi dengan mana-mana komponen lain yang anda mungkin telah memasang di laman web Joomla ini kerana anda mampu untuk memperuntukkan tambahan meta URL anda. Itulah yang benar-benar pandai. Sambungan sh40SEF perlu ada komunikasi dengan lain-lain komponen untuk melakukan pekerjaan. Ia hanya datang di tempat kejadian dan straightens sehingga sedia ada keadaan kucar-kacir.

Aliran sh404SEF bukanlah sepenuhnya intuitif dan mungkin mengambil masa beberapa amalan. Selepas anda menulis dan menerbitkan kandungan item yang anda akan mendaftar masuk dalam komponen sh404SEF, lihat senarai URL, pilih yang sesuai untuk mengubah suai dan, akhirnya, menambah tag. Ini boleh mengelirukan jika kandungan anda yang tidak betul-betul ada di hadapan mata anda untuk merujuk kepada semasa mencipta tajuk halaman dan selebihnya. Namun, ini adalah pilihan pilihan ramai pakar Joomla dan memperolehi penarafan yang “Terbaik” atas sebab-sebab di atas-terutamanya fakta bahawa semua URL atau alamat di tapak boleh mempunyai adat tag tajuk Laman, penerangan meta dan segala-galanya. Sangat, sangat sejuk.

Menggunakan Joomla template dengan beberapa yang terbaik, percuma sambungan mendapat memberi anda ganjaran yang besar di SEO manfaat yang anda tidak boleh mencapai seperti elegan, apa-apa cara lain. Masyarakat pengguna terus diletakkan dengan kreativiti bersama SPB kuat, dan semua komponen akan berubah bersemangat memberi pembina Laman web pelbagai yang berkembang baik, cara yang lebih baik dan terbaik untuk mengoptimumkan laman kedudukan dan keputusan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *