Faedah perubatan dari Xenical Orlistat

Faedah perubatan dari Xenical Orlistat

Pil kehilangan berat badan yang popular Xenical (nama generik: orlistat) fungsi-fungsi dengan menghentikan sistem penghadaman dan penyerapan lemak. Kira-kira 30% daripada lemak di dalam makanan anda berhenti dan dibawa keluar melalui usus kumuhan. Anda kehilangan berat badan yang lebih besar dalam tempoh masa yang singkat. Orlistat telah diluluskan oleh FDA kami pada tahun 1999 sebagai ubat penurunan berat badan. Individu yang mempunyai BMI (indeks jisim badan) tiga puluh atau lebih tinggi dan telah kehilangan masa yang mencabar paun biasanya akan ditetapkan Xenical. Untuk mengurangkan berat badan menjadi lebih besar, doktor juga menasihatkan sihat senaman rutin dan pelan makanan rendah kalori.

Pengambilan ubat-ubatan Orlistat yang betul
Ubat Xenical hanya boleh dimakan apabila dinasihatkan selepas berjumpa dengan doktor. Hanya mengambil dos yang dinyatakan oleh doktor anda. Jumlah yang biasa disyorkan ialah 120 miligram, dimakan sekurang-kurangnya 1 jam selepas setiap kali makan utama. Ubat ini hanya akan berjaya jika anda mengambil kurang daripada 30 peratus daripada pengambilan kalori harian yang anda. Jika anda memilih untuk melangkau hidangan atau mengambil makanan dengan sifar lemak, anda boleh mengurangkan pengambilan Xenical anda.

Pakar perubatan juga menggabungkan pengambilan Xenical dengan Multivitamin dengan bahagian-bahagian fat-soluble. Sejak orlistat mengurangkan penghadaman dan penyerapan nutrien fat-soluble, nutrien akan mengisi bekalan berkurangan.

Kelebihan Xenical
Selain orlistat di kesan pengurangan berat badan yang mantap, ubat-ubatan juga memberikan badan kesihatan lain keuntungan. Berbanding dengan lain-lain pil penurunan berat badan, kesan sampingan Xenical ini akan memaksa anda untuk mempunyai makanan yang sihat. Jika anda memilih untuk makan makanan berminyak dan lemak, anda akan mengalami pergerakan usus yang tidak terkawal, najis yang berlemak atau berminyak, inkontinens tahi, kembung dengan pelepasan dan bercak berminyak. Mengambil lebih banyak makanan yang sihat akan mengelakkan kesan-kesan sampingan yang menjijikkan itu.

Orang dengan sejarah klinikal penyakit kencing manis boleh mendapat manfaat daripada orlistat. Xenical ini mampu mengurangkan kemungkinan kencing manis jenis 2. Bagi pesakit kencing manis yang juga digalakkan Xenical, ubat diet boleh mengurangkan jumlah yang digunakan untuk terapi kencing manis anda. Perubatan kehilangan berat badan adalah juga berguna dalam menguruskan tekanan darah tinggi. Kerana berat badan anda dengan betul menurun, peningkatan tekanan darah adalah dikurangkan dan seimbang.

Terhadap ubat-ubatan kehilangan berat badan lain
Lain-lain pangkat dan ubat-ubatan terkenal diet boleh membawa kepada kesan-kesan sampingan yang memudaratkan. Kesan sampingan ini mempengaruhi otak anda, dengan ubat-ubatan tertentu yang dikatakan memandu orang gila. Orlistat bertindak sewajarnya dengan membentuk tindakan penghadaman anda. Lemak akan dikurangkan dengan ditambah perkumuhan berbanding untuk peralihan bahan kimia badan bertanggungjawab keinginan makan dan lapar. Kesan-kesan sampingan hanya berlaku jika anda berpaling pasal kalori rendah dinasihatkan doktor. Seperti dinyatakan sebelum ini, Xenical akan hanya berfungsi dengan berkesan apabila digabungkan dengan makanan yang betul dan senaman yang tetap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *