Faedah menggunakan kuku

Faedah menggunakan kuku

Kebanyakan wanita suka menghias kuku mereka dengan kuku dalam percubaan untuk mencantikkan tangan mereka. Apakah kebanyakan wanita tidak tahu adalah yang benar-benar manfaat menggunakan kuku. Kuku, bersama-sama dengan kosmetik lain, boleh membuat wanita berasa cantik dan yakin dalam dan keluar.

Manfaat mendapatkan rawatan kuku (Pedicures, terlalu!)

Manfaat yang jelas untuk mendapatkan rawatan kuku adalah bahawa apabila anda sudah selesai kuku anda akan kelihatan cantik dan sihat. Semasa pergi ke spa untuk mendapatkan rawatan manikur dan pedikur memanjakan, sekali gus memperoleh manfaat untuk Manjakan diri anda self-grooming yang sedikit, dan untuk mempunyai seseorang yang melibatkan anda dalam mewah boleh pergi jauh untuk minda, badan dan semangat.

Manakala rawatan kuku dan tangan tidak urut badan penuh, mereka boleh menjadi sangat santai. Banyak Salun kuku yang baik akan menawarkan pelbagai perkhidmatan termasuk rawatan kuku yang sangat asas dan pedikur atau rawatan yang lebih mahal termasuk tangan dan foot Urutan, tuala hangat dan aromaterapi. Urutan tangan dan kaki yang sederhana boleh melakukan keajaiban jika anda mempunyai hari yang amat tertekan.

Unsur-unsur menggunakan kuku – kutikula minyak

Mengecat kuku anda boleh membuat mereka kelihatan cantik enticingly. Walau bagaimanapun, elemen-elemen yang terlibat adalah juga bermanfaat untuk tangan dan kuku anda. Kebanyakan pencuci kuku yang tidak mengandungi bahan kimia yang mempunyai pelbagai vitamin dan mineral yang boleh membantu mengukuhkan dan keadaan kuku anda seperti yang anda keluarkan Poland anda sebenarnya. Mengecat kuku anda melibatkan membersihkan cuticles itu dan memberi tangan dan kuku banyak lembapan. Sama juga dengan kaki anda dan toenails juga. Mereka perlukan perhatian sama banyak!

Salah satu unsur utama menggunakan kuku, atau mendapatkan rawatan kuku, adalah minyak kutikula. Walaupun ia sekali adalah diambil kira sebagai terlalu janggal dan kemas untuk menggunakan, ia kini aspek yang biasa mana-mana rawatan kuku. Minyak kutikula boleh dilukis, seperti kuku, atau digunakan dengan kayu atau pen. Minyak kutikula datang dalam pelbagai jenis formula yang termasuk tetapi tidak terhad kepada almond, tea tree, tangerine, jojoba, dedak beras dan minyak biasa vitamin E. Walaupun kebanyakan kutikula minyak dalam bentuk minyak tradisional, banyak kini ditawarkan sebagai gel. Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa bukan sahaja kutikula minyak dan krim ini menyimpan kuku anda dan di persekitaran kulit lembut dan dingin; mereka juga boleh menghalang pertumbuhan bakteria dan kulat. Bakteria dan kulat boleh menyebabkan jangkitan yang begitu teruk bahawa kuku anda boleh juga jatuh.

Urut kuku

Sebahagian daripada mana-mana rawatan kuku yang baik adalah urut kuku. Ini benar-benar pergi tangan dalam tangan dengan menggunakan minyak kutikula, kerana ia sering digunakan secara langsung kepada cuticles dan kuku. Pada kebanyakan salun, dan bukannya hanya membenarkan ia untuk Berendam, ia adalah sering perlahan-lahan diurut di bagi manfaat penuh. Perkhidmatan Urutan kuku ini bukan sahaja hebat untuk mengagihkan lembapan minyak kutikula, malah juga dapat merangsangkan pertumbuhan kuku.

Mana-mana Perkhidmatan Urutan meningkatkan aliran darah ke kawasan yang tertentu daripada badan, dan yang sama adalah benar untuk mengurut tangan dan kuku. Aliran darah meningkat ke rantau ini membolehkan toksin dikeluarkan serta udara kesan darah. Cuba dengan memberikan diri anda urutan kuku seminggu sekali, atau pun sekali sehari, dan anda akan melihat peningkatan dalam kekuatan dan panjang kuku anda.

Faedah-faedah lain daripada kuku

Tangan yang sentiasa diselenggara dan kuku memberi kesan yang besar dalam jumlah penjagaan anda merawat badan anda. Ingat, walaupun kelihatan tidak segala-galanya, cara anda melihat sering sebahagian daripada mana-mana tanggapan pertama yang anda berikan. Ramai orang perasan muka dan tangan anda terlebih dahulu. Kuku yang pendiam boleh membenarkan orang ramai untuk berfikir sepanjang hayat anda sahaja yang bermasalah.

Terdapat sebab-sebab lain memakai kuku juga. Jika anda mempunyai cacat atau kuku yang menarik atau toenails, kuku boleh membantu yang menyamar. Jelas sekali, anda akan sentiasa ingin memastikan kuku anda bersih sebab bersih, tetapi kuku boleh menutup kelemahan yang hodoh. Mungkin anda mempunyai kekurangan kalsium yang boleh menyebabkan kuku anda untuk menjadi specked dengan putih. Satu lapisan cepat kuku boleh menutup yang serta-merta.

Banyak polishes kuku yang dikeluarkan hari ini, serta beberapa removers kuku, Makan vitamin dan penghawa. Hari-hari yang Bilakah kuku adalah dianggap sebagai “racun” untuk anda akan hilang apabila orang sekali sedar bahawa ia sebenarnya boleh membantu tangan anda dengan cara yang lebih banyak daripada hanya estetika. Kuku cantik disimpan boleh sejenis penggalak keyakinan sebenar dan cara yang hebat untuk berasa baik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *